Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nekorektne fungujici a vypadavajici Wifi

rik_upce (13)|6.3.2010 15:24
Dobry den,

v baru mame rozjetou Wifi, ale je zde problem, ze pripojeni je velice nestabilni nebo nektere PC i telefony sit vubec nevidi. U jednoho stolu sedi 5 hostu, na 2notebookach a 1mobilu wifi jde bez problemu. U dalsich dvou lidi s notebookem a telefonem wifi sit vubec nevidi. Ikdyz jsou primo u vysilace (routeru). U nekterych lidi se stava, ze se jim sit objevi obcas az po nekolikatem refreshovani dostupnych siti, pripoji se, ale behem chvilky, za okamzik spojeni zase vypadne.

Jedna se o router Belkin www.amazon.com/Belkin-Wireless-150N-Router-F6D4230-4/dp/B001V72S06. Sit je zabezpecena WPA2 s osobnim klicem, normalne viditelna.

Nevi nekdo prosim v cem by mohl byt problem?? Moc dekuji
|Mio| (1333)|6.3.2010 18:14
Bohuzel nedostatecny popis k identifikaci konkretni zavady.

Ale da se zkusit nasledujici:
1. aktualizace firmwaru z webu vyrobce, nektere belkiny umi automaticky kdyz se to potvrdi na webovem rozhrani
2. zmena cisla kanalu na kterem Wi-fi vysila, pokud je na kanalu 1-11, takk muze kolidovat s jinou siti a pokud je na 12-13 tak to nektere pristroje nenajdou kvuli svemu spatnemu nastaveni zeme.
3. zmena nastaveni Beacon Interval na mensi hodnotu (20-50ms), wifi sit pro sve vyhledavani vyuziva opakovane "pipani" do eteru, jako jakysi majak, cim mensi interval tim casteji "pipne", tim vetsi pravdepodobnost uspesneho vyhledani site
4. zmena orientace anteny, to ze se k siti nepripoji tesne u vysilace byva problem interference signalu s vlasnim odrazem, to se da ovlivnit prehozenim anteny treba do vodorovne polohy.
durib (1141)|6.3.2010 19:02
Premisti lidi, kterym to funguje do polohy tech, kterym to nejede a naopak. Pokud je problem v kvalite signalu, prohodi se jim role. Pokud je problem v routeru a v tom, ze nestiha tolik zarizeni, bude to beze zmeny.
Nebo je zkus i posadit jinde a pripoj nejdrive ty, kterym to nefungovalo.
rik_upce (13)|6.3.2010 19:21
To |Mio|: Vim, ze moc informaci tam nemam, je to zatim tak nejak vsechno co me napadlo co bych k tomu mohl napsat. Ale moc ti dekuju za odpoved..urcite vyzkousim tve varianty. Sice dekuju slovy, ale reputacni body tam taky mas ;-)

To durib: spatnym signalem to nebude bych rekl, kdyz dva lidi sedi u jednoho stolu a jednomu to jde a druhy tu sit vubec nevidi. To je cca 0.5m mezi nima. Ale taky diky za odpoved. ;-)

Kdyby jeste nekdo mel nejaky napad..rad si ho prectu. Diky moc
durib (1141)|6.3.2010 23:50
[quote=rik_upce;356254]To durib: spatnym signalem to nebude bych rekl, kdyz dva lidi sedi u jednoho stolu a jednomu to jde a druhy tu sit vubec nevidi. To je cca 0.5m mezi nima. [/quote]
No asi jsi neprecetl vse :) Ja psal i o tom, ze tech pristroju muze byt zkratka moc na 1 router. Postupne zkus pripojovat zarizeni, dokud to pujde. Pak vse odpoj a zacni znova, tentokrat od tech, ktere nesly. Pokud se bude situace opakovat, mas slaby router. Zarizeni pripojuj cca 3-5m od AP, a pokud mozno ne uplne vedle sebe.
astec (1823)|7.3.2010 09:32
[quote=rik_upce;356139]Dobry den,

v baru mame rozjetou Wifi, ale je zde problem, ze pripojeni je velice nestabilni nebo nektere PC i telefony sit vubec nevidi. U jednoho stolu sedi 5 hostu, na 2notebookach a 1mobilu wifi jde bez problemu. U dalsich dvou lidi s notebookem a telefonem wifi sit vubec nevidi. Ikdyz jsou primo u vysilace (routeru). U nekterych lidi se stava, ze se jim sit objevi obcas az po nekolikatem refreshovani dostupnych siti, pripoji se, ale behem chvilky, za okamzik spojeni zase vypadne.

Jedna se o router Belkin www.amazon.com/Belkin-Wireless-150N-Router-F6D4230-4/dp/B001V72S06. Sit je zabezpecena WPA2 s osobnim klicem, normalne viditelna.

Nevi nekdo prosim v cem by mohl byt problem?? Moc dekuji[/quote]

Začni tím, že nebudeš šachovat s hosty, ale přeladíš kanál.
rik_upce (13)|7.3.2010 22:34
Diky vsem za rady.

Kanal na routeru sem zmenil. Technik, ktery nam to delal tam nastavil auto a na to auto tam byl treba i kanal 12 a vyssi, coz jak psal |Mio|, nektere pristroje nemuseji najit. S notasem sem zkousel pomoci inssideru omrknout kolik je v okoli wifin a na jakym jedou kanalu. Vicemene..tech siti tam je nespocet. Cca 30, se slabym signalem, ale jsou. Tak sem vybral kanal, ktery tam byl nejmin zastoupen. Ted uz se wifi zda byt viditelna a pripojitelna snad vsem..nemam jeste od vsech zpravy. Ale stejne..signal hrozne hapruje. Chvili mam plny signal..za chvili mi spadne na minimum a porad to takhle skace. Dalo by se s ti m jeste neco delat? Fakt moc diky za odpovedi ;-)
astec (1823)|7.3.2010 22:43
[quote=rik_upce;356678]Diky vsem za rady.

Kanal na routeru sem zmenil. Technik, ktery nam to delal tam nastavil auto a na to auto tam byl treba i kanal 12 a vyssi, coz jak psal |Mio|, nektere pristroje nemuseji najit. S notasem sem zkousel pomoci inssideru omrknout kolik je v okoli wifin a na jakym jedou kanalu. Vicemene..tech siti tam je nespocet. Cca 30, se slabym signalem, ale jsou. Tak sem vybral kanal, ktery tam byl nejmin zastoupen. Ted uz se wifi zda byt viditelna a pripojitelna snad vsem..nemam jeste od vsech zpravy. Ale stejne..signal hrozne hapruje. Chvili mam plny signal..za chvili mi spadne na minimum a porad to takhle skace. Dalo by se s ti m jeste neco delat? Fakt moc diky za odpovedi ;-)[/quote]

Zásadní chyba je nastavovat kanál na auto!!!! To snad může dělat jen amatér. Je možnost vyzkoušet jiný router??? toto (kolísání síly signálu - neberu způsob měření) spíše vypadá na problém s routerem. To že tam jsou jiné sítě, s tím se musíš v současné době smířit. Ale pokud mají slabý signál v celém prostoru, tak to neřeš. Správně jsi vybral tu nejméně zarušenou. Neznám přesně tento router, zkus když tak externí anténu. Ale začal bych routerem. Početem uživatelů to nebude
|Mio| (1333)|8.3.2010 17:08
Pokud jde o kolisani ukazatele, tak to je v zarusenem prostredi normalni.

Soustred se na stabilitu a propustnost spojeni. Nemelo by vypadavat spojeni.

Otestovat to muzes klasickym pingem na IP routeru s parametrem -t (win), odezvy by mely byt vicemene stabilni do 8 ms, obcasne vyskoceni je normalni.

Pokud neni, pouzij jiny kanal, je jedno kolik uz je na nem siti, ale dulezite je aby ta nejsilnejsi znich nemela vic jak 10% signal.

Zacni kanaly 1 a 7, ty jsou neprekryvajici-se s ostatnimi, tudiz nejnadejnejsi na rozumny prenos i se vzdalenym rusenim.