Notebook z Aukra
Ahojky,
potrebovala bych nejaky notebook, jety (nebo i novy), z Aukra. Potrebuju ho pouze na internet (na dovolenou, do lazni apod.), takze aby mel mit tu vec, co se na ni chyta wi-fi a nebo kdyz se neco strka primo do zdirky... Proste abych s tim nemusela nikde chodit a dokupovat nejake karty a tak, protoze tomu nerozumim. Hry zadne hrat nebudu. Nejlepsi by bylo, kdyby tam byly XP a cenove tak do desitky - ale spis cim min, tim lip. Pomuze mi prosim nekdo neco vybrat? Nijak extremne na to nespecham. A jeste by to mohl byt prodej se zarukou.:inlove
Diky!
potrebovala bych nejaky notebook, jety (nebo i novy), z Aukra. Potrebuju ho pouze na internet (na dovolenou, do lazni apod.), takze aby mel mit tu vec, co se na ni chyta wi-fi a nebo kdyz se neco strka primo do zdirky... Proste abych s tim nemusela nikde chodit a dokupovat nejake karty a tak, protoze tomu nerozumim. Hry zadne hrat nebudu. Nejlepsi by bylo, kdyby tam byly XP a cenove tak do desitky - ale spis cim min, tim lip. Pomuze mi prosim nekdo neco vybrat? Nijak extremne na to nespecham. A jeste by to mohl byt prodej se zarukou.:inlove
Diky!
No, jakou by mel mit uhlopricku ?
Nejlepsi volba bude podle me starsi IBM ThinkPad ...
12" - X40 http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/91823-ibm-thinkpad-x40.html
14" - T40p http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/26985-ibm-thinkpad-t40p.html nebo T42 http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/121366-ibm-thinkpad-t42.html
a nebo 15" (ale na cesty uz je to dost velike) T42 http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/77306-ibm-thinkpad-t42.html
vsechny kvalitni, treba z tohohle obchodu i se zarukou + maji Wi-fi, ethernet i windowsy... co vic si prat :)
Jenom design nesedi kazdemu ...
Nejlepsi volba bude podle me starsi IBM ThinkPad ...
12" - X40 http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/91823-ibm-thinkpad-x40.html
14" - T40p http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/26985-ibm-thinkpad-t40p.html nebo T42 http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/121366-ibm-thinkpad-t42.html
a nebo 15" (ale na cesty uz je to dost velike) T42 http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/77306-ibm-thinkpad-t42.html
vsechny kvalitni, treba z tohohle obchodu i se zarukou + maji Wi-fi, ethernet i windowsy... co vic si prat :)
Jenom design nesedi kazdemu ...
Nechci nikoho odrazovat od koupí notebooku přes Aukro, ale těch stížností jsem slyšel dost. Raději bych se zaměřil na internetové obchody. Nové zboží, záruka 2 roky, bez ohledu na značku je lepší než se s někým dohadovat, že inzerované zboží bylo jíné.
Osobně mám rád Thinkpady T řady, pravda že design je spíš konzervativní a hezčí polovičce lidstva se ne vždy zamlouvá. Jeden moc pěkný kousek jsem i na aukru sehnal, funguje výborně, ale vybíral jsem ho snad půl roku. Preferoval bych řadu T42(p)/T43(p), popřípadě T60 (ta se pohybuje kolem těch 10k, T4x je za 5 - 6k). Taky mám rád displej s vyšším rozlišením - 1400 x 1050, ne každému to ale vyhovuje. Písmo je už malé (používám zvětšené fonty), zato zobrazovací plocha je opravdu velká. Oproti dnešnímu "modernímu" rozlišení 1366 x 768 je to velký rozdíl.
Vzhledem k záruce bych uvažoval o nějakém repasu - něco jako tady, případně sledovat to aukro. Určitě bych kupoval od nějakého prověřeného prodávajícího, před prodejem ho kontaktoval, abych si o něm trochu udělal obrázek.
Nevýhody T4x - většinou nemají DVD vypalovačku, disk taky nebývá největší (při plánovaném použití to ale nevadí), jen 2 x USB.
Výhody - relativně malé, odolné, lehké, výkon slušný, výborný displej (S-IPS), tiché, většinou Windows v ceně, propracovaný software.
Vzhledem k záruce bych uvažoval o nějakém repasu - něco jako tady, případně sledovat to aukro. Určitě bych kupoval od nějakého prověřeného prodávajícího, před prodejem ho kontaktoval, abych si o něm trochu udělal obrázek.
Nevýhody T4x - většinou nemají DVD vypalovačku, disk taky nebývá největší (při plánovaném použití to ale nevadí), jen 2 x USB.
Výhody - relativně malé, odolné, lehké, výkon slušný, výborný displej (S-IPS), tiché, většinou Windows v ceně, propracovaný software.
[quote=xmarek;358255]Nechci nikoho odrazovat od koupí notebooku přes Aukro, ale těch stížností jsem slyšel dost. Raději bych se zaměřil na internetové obchody. Nové zboží, záruka 2 roky, bez ohledu na značku je lepší než se s někým dohadovat, že inzerované zboží bylo jíné.[/quote]
Jenze nove by bylo uz za dost penez, ne? Nepotrebuju nic nadupaneho, doma mame dobre pc, tohle je fakt jen na "vylety".
Vetsi uhlopricka vubec nevadi, dvanactku bych nechtela. Je to stejne na takove cestovani autem, tam vybalit a zapnout, takze ani obzvlast odolne to byt nemusi:-)
Jenze nove by bylo uz za dost penez, ne? Nepotrebuju nic nadupaneho, doma mame dobre pc, tohle je fakt jen na "vylety".
Vetsi uhlopricka vubec nevadi, dvanactku bych nechtela. Je to stejne na takove cestovani autem, tam vybalit a zapnout, takze ani obzvlast odolne to byt nemusi:-)
[quote=Michellin;358289]Jenze nove by bylo uz za dost penez, ne? Nepotrebuju nic nadupaneho, doma mame dobre pc, tohle je fakt jen na "vylety".
Vetsi uhlopricka vubec nevadi, dvanactku bych nechtela. Je to stejne na takove cestovani autem, tam vybalit a zapnout, takze ani obzvlast odolne to byt nemusi:-)[/quote]
doporucuji tenhle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ....lehce prenosny, lehky a je to novy model.
z aukra rozhodne nekupuj....nemuselo by se ti to vyplatit ;)
Vetsi uhlopricka vubec nevadi, dvanactku bych nechtela. Je to stejne na takove cestovani autem, tam vybalit a zapnout, takze ani obzvlast odolne to byt nemusi:-)[/quote]
doporucuji tenhle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ....lehce prenosny, lehky a je to novy model.
z aukra rozhodne nekupuj....nemuselo by se ti to vyplatit ;)
Jo jo, Acer eMachines, nejvetsi shit, co se da koupit :D + kdyz se i 12" zdala mala, myslis ze 10" je lepsi ? :D
Pokud chces vyhodit penize, klidne to kup :)
Osobne bych bral jakykoli starsi ThinkPad od IBM (viz vyse)
Osobne bych bral jakykoli starsi ThinkPad od IBM (viz vyse)
kamos a ja mame notebook acer a jsme s tim max. spokojeni....ma to byt notas "na cesty" a ne na hry....
rozhodne bych si radsi koupil novy s mensi uhloprickou nez stary smejd s mesicni zarukou :p
rozhodne bych si radsi koupil novy s mensi uhloprickou nez stary smejd s mesicni zarukou :p
To ze mate notebook Acer a jste spokojeni je hezke :) Ale mam take sve zkusenosti a treba servis Aceru je neco neskutecneho.
Rikat ThinkPadu smejd ... no comment :D :D :D :D :D
Rikat ThinkPadu smejd ... no comment :D :D :D :D :D
za s nejakeho typka vypekli v servisu v roce 2007 neznamena, ze jsou vsechny jejich notasy spatne a nekvalitni...
o tom ThinkPadu jsme se asi nepochopili, napsal sem, ze je lepsi zakoupit novy stroj....
2 johny__g: rozhodne lepsi nez kupovat z aukra! chapu, ze pro tebe acery nejsou dost nobl. :rolleyes:
o tom ThinkPadu jsme se asi nepochopili, napsal sem, ze je lepsi zakoupit novy stroj....
2 johny__g: rozhodne lepsi nez kupovat z aukra! chapu, ze pro tebe acery nejsou dost nobl. :rolleyes:
Měl jsem Acer pár let jako služební (pravda nebyl to levný plasťák, ale i tak žádný zázrak). Pár dalších Acerů mi rukama prošlo. Vím jak vypadají po pár letech provozu. Měl jsem (i mám) Thinkpad, jako soukromý i jako služební, různé modely. Takže mám s čím porovnávat. Ty máš nějakou zkušenost? Nebo nám tady tvrdíš že něco, co jsi viděl na letáku v obchodě, je lepší jnež něco, co jsi viděl taky leda na obrázku? Jsi komický ...
Než se to zvrhne ve flamewar...
Co se zýče nákupu ntb z aukra, byl bych rovněž opatrný. Pokud by s prodávajícím nebyla možnost dohody například vyzkoušení před zakoupením nebo při osobním předání, rozhodně bych do takového obchodu nešel.
Doporučil bych to, co už napsal Salamander výše. Pod jeho doporučení se klidně podepíšu :)
Co se zýče nákupu ntb z aukra, byl bych rovněž opatrný. Pokud by s prodávajícím nebyla možnost dohody například vyzkoušení před zakoupením nebo při osobním předání, rozhodně bych do takového obchodu nešel.
Doporučil bych to, co už napsal Salamander výše. Pod jeho doporučení se klidně podepíšu :)
[quote=Salamander;358301]Jo jo, Acer eMachines, nejvetsi shit, co se da koupit :D + kdyz se i 12" zdala mala, myslis ze 10" je lepsi ? :D
Osobne bych bral jakykoli starsi ThinkPad od IBM (viz vyse)[/quote]Raději bych se tím vychvalováním IBM/Lenovo držel při zemi. T4x měly problémy s grafickými čipy, pozdější řady trpěly vadnými ventilátory a to raději nebudu hovořit o bateriích (nová stojí cca 3k). IBM/Lenovo s minimální nebo těžko uplatnitelnou zárukou bych nebral ani za nic. Jakmile se vyskytnou problémy je každá rada drahá. Acer je shit, to nepopírám, ale raději Acer s dvouletou zárukou než sebelepší notebook bez záruky z Aukra.
Osobne bych bral jakykoli starsi ThinkPad od IBM (viz vyse)[/quote]Raději bych se tím vychvalováním IBM/Lenovo držel při zemi. T4x měly problémy s grafickými čipy, pozdější řady trpěly vadnými ventilátory a to raději nebudu hovořit o bateriích (nová stojí cca 3k). IBM/Lenovo s minimální nebo těžko uplatnitelnou zárukou bych nebral ani za nic. Jakmile se vyskytnou problémy je každá rada drahá. Acer je shit, to nepopírám, ale raději Acer s dvouletou zárukou než sebelepší notebook bez záruky z Aukra.
No, pokud staci nizsi vykon a ten maly display, tak proc ne, ale doporucil bych si ho napred nekde prohlednout :)
mimochodem, treba v alfe je o neco levnejsi ... [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
mimochodem, treba v alfe je o neco levnejsi ... [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jen malé vyjádření k značkám...nejvíce vídám Acery a HP. Hp po letech vypadají lépe, většina jich bez problému funguje, což o acerech říci nelze. Nedávno jsme měl tohle Lenovo v ruce, opravdu mě zaujalo, počkal by jsme chcilku, až cena spadne na těch 10tisíc, ale jinde se dá sehnat levněji. Do lázní poslouží perfektně, diskpelej je také super, velmi doporučuju! [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jenom je tam Windows 7, což se omlouvám, pokud by to nevadilo...
jenom je tam Windows 7, což se omlouvám, pokud by to nevadilo...
Kluci, a co tenhle?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A pak jeste dotaz - lisi se ta S10 od te S12 hodne? Jako jestli ta S10 je o hodne pomalejsi...
A pak jeste dotaz - lisi se ta S10 od te S12 hodne? Jako jestli ta S10 je o hodne pomalejsi...
[quote=Michellin;358929]A pak jeste dotaz - lisi se ta S10 od te S12 hodne? Jako jestli ta S10 je o hodne pomalejsi...[/quote]
S10 - menšia RAM - 1GB, ten istý procesor, disk 160GB, nemá DVD mechaniku (treba ak je to nutné kúpiť externú na USB - cena je cca do 1400,- Kč). Váha 1,2kg (pre batériu do 7 hodín). Windows XP Home Edition.
Robil som na netbooku s 10" displejom (ASUS) a radšej by som ten 12". Keď som skúšal mechanickú pevnosť samotného netbooku tak bol "pevný" čo pre mňa osobne znamená že niečo pri cestovaní vydrží.
S12 - väčšia RAM - 2GB, ten istý procesor, väčší disk 250GB, lepšia grafika (ION), lepšie rozlíšenie displeja na ploche o 2" väčšej. Nemá DVD mechaniku (treba ak je to nutné kúpiť externú na USB - cena je cca do 1400,- Kč). Váha 1.5kg (pre batériu do 6,5 hodín). Windows 7 Home Premium.
Veľkosťou veľmi rozumný na cesty a bežnú robotu. Tiež je na pováženie váha. Ak budete časom cestovať aj lietadlom tak je dobré každé kilo.
Externá USB DVD-RW mechanika:
G550 - dvojjadrový Celeron, DVD-RW mechanika. RAM 2GB, HDD 250GB. Windows 7 Home Premium
- veľkosťou a váhou (2,7kg) normálny notebook
- mne osobne sa zdá veľmi lacný na to ako je veľký.
Ak môžem pridať svoj hlas na jazýček váh, tak by som išiel do IdeaPad S12 ION.
Edit: doplnené verzie OS.
Edit2: Určite by som si k nemu kúpil resp. zobral myšku.
S10 - menšia RAM - 1GB, ten istý procesor, disk 160GB, nemá DVD mechaniku (treba ak je to nutné kúpiť externú na USB - cena je cca do 1400,- Kč). Váha 1,2kg (pre batériu do 7 hodín). Windows XP Home Edition.
Robil som na netbooku s 10" displejom (ASUS) a radšej by som ten 12". Keď som skúšal mechanickú pevnosť samotného netbooku tak bol "pevný" čo pre mňa osobne znamená že niečo pri cestovaní vydrží.
S12 - väčšia RAM - 2GB, ten istý procesor, väčší disk 250GB, lepšia grafika (ION), lepšie rozlíšenie displeja na ploche o 2" väčšej. Nemá DVD mechaniku (treba ak je to nutné kúpiť externú na USB - cena je cca do 1400,- Kč). Váha 1.5kg (pre batériu do 6,5 hodín). Windows 7 Home Premium.
Veľkosťou veľmi rozumný na cesty a bežnú robotu. Tiež je na pováženie váha. Ak budete časom cestovať aj lietadlom tak je dobré každé kilo.
Externá USB DVD-RW mechanika:
G550 - dvojjadrový Celeron, DVD-RW mechanika. RAM 2GB, HDD 250GB. Windows 7 Home Premium
- veľkosťou a váhou (2,7kg) normálny notebook
- mne osobne sa zdá veľmi lacný na to ako je veľký.
Ak môžem pridať svoj hlas na jazýček váh, tak by som išiel do IdeaPad S12 ION.
Edit: doplnené verzie OS.
Edit2: Určite by som si k nemu kúpil resp. zobral myšku.
[quote=Michellin;358929]Kluci, a co tenhle?
[/quote]
Pokud nevadí větší velikost a váha, tak by mohl být taky OK. Raději bych bral ale verzi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] s lepším procesorem (Pentium s vyšší frekvencí), ale zase na druhou stranu je bez OS (neměl by problém jít přikoupit, ale vyjde to pak dráž než ten G550)
[/quote]
Pokud nevadí větší velikost a váha, tak by mohl být taky OK. Raději bych bral ale verzi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] s lepším procesorem (Pentium s vyšší frekvencí), ale zase na druhou stranu je bez OS (neměl by problém jít přikoupit, ale vyjde to pak dráž než ten G550)
[quote=Jandaskunk;358974]Pokud nevadí větší velikost a váha, tak by mohl být taky OK. Raději bych bral ale verzi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] s lepším procesorem (Pentium s vyšší frekvencí), ale zase na druhou stranu je bez OS (neměl by problém jít přikoupit, ale vyjde to pak dráž než ten G550)[/quote]
když to vezmeš z druhý strany tak se jeden čas se chtělo kupovat atom takže celeron DC bude dostatečně výkonný
a windows OEM stojí 2500 nehledě na potenciální problémy při oem a ntb a reklamacích
když to vezmeš z druhý strany tak se jeden čas se chtělo kupovat atom takže celeron DC bude dostatečně výkonný
a windows OEM stojí 2500 nehledě na potenciální problémy při oem a ntb a reklamacích
Kluci, tak zmena, sorrac! Pry to bude stacit bez OS...
Co teda tenhle:
Nebo by klidne mohl byt i nejaky levnejsi:thumbdown.
Dost se mi libi ta numericka klavesnice, protoze ze psani cisel na hornim radku byvam obcas silena...
Co teda tenhle:
Nebo by klidne mohl byt i nejaky levnejsi:thumbdown.
Dost se mi libi ta numericka klavesnice, protoze ze psani cisel na hornim radku byvam obcas silena...
hele mě ten tahle konfigurace nepřijde moc výhodná oproti
oproti tý s win7 cena stejná
rozdíly: celeron t3100 vs pentium dc t4400 a +win7
jinak sem koukal na ty laciný ntb a je to teď velká bída
oproti tý s win7 cena stejná
rozdíly: celeron t3100 vs pentium dc t4400 a +win7
jinak sem koukal na ty laciný ntb a je to teď velká bída
alza není celý internet
btw ještě někde je maj předchozí model (větší disk a ram)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
Ten se mi moc libi... s XP do toho by nemel byt problem, ze? (To jsem cetla u nekterych MSI, ze to tam nemusi jit, tak se jen ujistuju). A ta ten e-shop je spolehlivy?
Jo a jeste mi tedka rikal ten clovek, co mi do toho bude davat ty xp, abych si pohlidala, ze tam budou nejaky cd, ovladace, ci co... To neni samozrejmost? Jak to jako mam ohlidat? To jsou dotazy, co? :-(
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
Ten se mi moc libi... s XP do toho by nemel byt problem, ze? (To jsem cetla u nekterych MSI, ze to tam nemusi jit, tak se jen ujistuju). A ta ten e-shop je spolehlivy?
Jo a jeste mi tedka rikal ten clovek, co mi do toho bude davat ty xp, abych si pohlidala, ze tam budou nejaky cd, ovladace, ci co... To neni samozrejmost? Jak to jako mam ohlidat? To jsou dotazy, co? :-(
Na tenhle ntb sem instaloval win7 a ubuntu obojí v pohodě.
Matně si vzpomínám že v návodu bylo že XPčka fakt ne.
jinak
chipset je intel
wifi Broadcom BCM4312 802.11b/g
lan Broadcom NetLink BCM5906M
webcam Lenovo Easy Cam výrobce Suyin
může začít hledat ovladače :)
Matně si vzpomínám že v návodu bylo že XPčka fakt ne.
jinak
chipset je intel
wifi Broadcom BCM4312 802.11b/g
lan Broadcom NetLink BCM5906M
webcam Lenovo Easy Cam výrobce Suyin
může začít hledat ovladače :)
XPčka možná jdou ale lenovo nedává ovladače :D (a to je jen moje domněnka protože já se na nějaký download na webu lenova nedostal :) třeba budeš mít větší štěstí)
jestli trvá na XPčkách tak se výběr zužuje na MSI a aukro :D jedno větší zlo než druhý
nebo na hledání ovladačů (potřebuje najít ovladače jen na ty 4 věci co sem vypsal(pro chipset určitě jsou), pro lan taky k wifi taky google něco najde takže jen webka :) a zřejmě i upravit instalačku XPček kvůli sata disku)
BTW licenci na Xpčka má určitě legální? :D
jestli trvá na XPčkách tak se výběr zužuje na MSI a aukro :D jedno větší zlo než druhý
nebo na hledání ovladačů (potřebuje najít ovladače jen na ty 4 věci co sem vypsal(pro chipset určitě jsou), pro lan taky k wifi taky google něco najde takže jen webka :) a zřejmě i upravit instalačku XPček kvůli sata disku)
BTW licenci na Xpčka má určitě legální? :D