Zdravím Vás všechny, zvláště tedy ty z Vás znalé věci :). Již delší dobu se potýkám s celkem nepříjemným problémem.Mám zdroj Enermax Liberty 500W ( stáří cirka přes rok ).Sestava odpovídá popisku.... nyní se mi stávají dva příznaky:
1) pokud počítač uvedu do režimu spánku, stává se, že se mi sám od sebe zapne ( za několik hodin )
2) když jej zapínám sám ( ze stavu úplného vypnutí ), někdy nechce ihned nastartovat ( musím jej vypnout a poté znovu zapnout )
- ještě jedna poznámka: při zátěžových testech ( několika hodinový běh, hraní her ) se nikdy ( alespoň prozatím ) nerestartoval
- je toto vše známkou již pro moji sestavu slabého zdroje?Nebo by mohl být problém jinde? :notsure
Předem děkuji za Vaše postřehy a rady! :)
1) pokud počítač uvedu do režimu spánku, stává se, že se mi sám od sebe zapne ( za několik hodin )
2) když jej zapínám sám ( ze stavu úplného vypnutí ), někdy nechce ihned nastartovat ( musím jej vypnout a poté znovu zapnout )
- ještě jedna poznámka: při zátěžových testech ( několika hodinový běh, hraní her ) se nikdy ( alespoň prozatím ) nerestartoval
- je toto vše známkou již pro moji sestavu slabého zdroje?Nebo by mohl být problém jinde? :notsure
Předem děkuji za Vaše postřehy a rady! :)
a co pohyb myši, ten to nezpůsobuje ?
Mě se chvěje stůl jen když kolem něj projdu a když se chvěje stůl tak se mi pohne myš a PC se probudí.
Mě se chvěje stůl jen když kolem něj projdu a když se chvěje stůl tak se mi pohne myš a PC se probudí.
Ono samozapínání je způsobováno pouze v noci ( což je jediný čas, kdy jej dávám do režimu spánku ), tudíž pohyb myši či čehokoliv je vyloučen :confused:
Co nějaké podpětí či přepětí v elektrické síti ?
V některých starších elektrických instalacích toto způsobují výtahy.
V některých starších elektrických instalacích toto způsobují výtahy.
Tak to si nejsem jist ( tedy tím, jak to u nás v tomto případě vypadá ).... každopádně je to rodinný dům a výtah zde bohužel není :)
a nezpůsobuje to třeba mrazák/chladnička ? Tam je motor v kompresoru. Co nějaké jiné spínané zdroje, které vnáší do sítě různé "vzruchy" ?
Aha :) ...tak to budu muset přenechat někomu zkušenějšímu ( v tom se vůbec nevyznám ).Ale nyní se mi tedy naskýtá otázka: může být na vině i zdroj v PC?
[quote=pepos01;358899]... v tom případě ( berme v úvahu, že by to bylo skutečně tím ), dá se to zjistit?[/quote]
Ty provozuješ PC bez UPSky?
Ty provozuješ PC bez UPSky?
Nemáš připojený k PC nějaký externí disk? Měl jsem problémy při zapínání PC, když byl připojen externí disk a bylo to nejspíše způsobené špatným nastavením bootování. Jinak pokud se PC samo probouzí ze spánku, tak zkontroluj v BIOSu nastavení různých Wake Up on LAN a podobných nastavení Wake Up.
V biosu mám podobné věci vypnuté.... a k PC jsou připojené jen standardní zařízení ( myš, klávesnice, repro, UPS, síť a konektor GK ).
[quote=pepos01;358993]V biosu mám podobné věci vypnuté.... a k PC jsou připojené jen standardní zařízení ( myš, klávesnice, repro, UPS, síť a konektor GK ).[/quote]
Zkoušels to bez UPS?
Zkoušels to bez UPS?
[quote=pepos01;358920]Mám tento typ: http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=be700-fr[/quote]
Pak to žádným mrazákem ani ledničkou (ani ničím ze sítě) nebude, toto můžeš klidně pustit ze zřetele.
Pak to žádným mrazákem ani ledničkou (ani ničím ze sítě) nebude, toto můžeš klidně pustit ze zřetele.