Dobrý den,
chci se připojit na stávající AP poskytovatele internetu prostřednictvím Wifi-routeru.Doteď jsem používal počítač s wifi kartou s pevně přidělenou IP adresou. Zajímá mě, zda je možné použít 1 WiFi router tak, aby se připojil do této sítě a zároveň sloužil jako WiFi AP s mým vlastním SSID, kde bych měl nastavenou svoji vlastní konfiguraci: DHCP server pro 3 počítače.
Pokud to je možné, jaký mód musí WiFi router podporovat? Na internetu jsem viděl tyto zařízení se 2-ma anténami, jsou tedy dvou tunerové a můj problém vyřeší ??
Děkuji za odpověď
chci se připojit na stávající AP poskytovatele internetu prostřednictvím Wifi-routeru.Doteď jsem používal počítač s wifi kartou s pevně přidělenou IP adresou. Zajímá mě, zda je možné použít 1 WiFi router tak, aby se připojil do této sítě a zároveň sloužil jako WiFi AP s mým vlastním SSID, kde bych měl nastavenou svoji vlastní konfiguraci: DHCP server pro 3 počítače.
Pokud to je možné, jaký mód musí WiFi router podporovat? Na internetu jsem viděl tyto zařízení se 2-ma anténami, jsou tedy dvou tunerové a můj problém vyřeší ??
Děkuji za odpověď
Možné to je. U DLinku se ta funkce jmenuje WISP
Není potřeba ani zařízení se dvema anténami.
Používá se jedna anténa, která slouží jak k "příjmu" internetu z venku, tak i k poskytování internetu doma. Daní za to je nižší výkon.
Není potřeba ani zařízení se dvema anténami.
Používá se jedna anténa, která slouží jak k "příjmu" internetu z venku, tak i k poskytování internetu doma. Daní za to je nižší výkon.
Nižší výkon v šíření signálu nebo v rychlosti toku dat ? Pokud použiji Vámi zmiňovanou funkci WISP, děje se příjem klienta a vysílání mého AP na stejném, nebo jiném kanále ? (z důvodu rušení).
[quote=Hyblos;359423]Nižší výkon v šíření signálu nebo v rychlosti toku dat ? Pokud použiji Vámi zmiňovanou funkci WISP, děje se příjem klienta a vysílání mého AP na stejném, nebo jiném ? (z důvodu rušení).[/quote]
Myslím že se zhorší obojí. A jestli se používají jiné kanály? Asi ne. Musel bych se doma podívat.
Jinak
http://wiki.airdump.cz/WISP_Mode
Myslím že se zhorší obojí. A jestli se používají jiné kanály? Asi ne. Musel bych se doma podívat.
Jinak
http://wiki.airdump.cz/WISP_Mode
Díky za informace. Pokud by ses ještě podíval na tu možnost vysílání na jiném kanálu než příjem, budu vděčný.
Co jsem se díval, tak kanál pro vnitřní síť nenastavuješ, čili je stejný jako pro venkovní. Nastavit můžeš SSID vnitřní sítě.
Hm, mel jsem zato, ze WISP (coz je jen jiny vyraz pro zname WDS) vyzaduje, aby tento rezim mely nastavene vsechny zucastnene AP a to jeste skoro nutne jednoho vyrobce, protoze WDS je natolik nestandardni, ze ho ruzni vyrobci implementuji ruzne.
2 kanaly pro komunikaci muzou pouzivat jenom AP trosku jinych cenovych kategorii a urceni, opravdu to neni bezne.
2 kanaly pro komunikaci muzou pouzivat jenom AP trosku jinych cenovych kategorii a urceni, opravdu to neni bezne.
[quote=Tosuja;360429]Hm, mel jsem zato, ze WISP (coz je jen jiny vyraz pro zname WDS) vyzaduje, aby tento rezim mely nastavene vsechny zucastnene AP a to jeste skoro nutne jednoho vyrobce, protoze WDS je natolik nestandardni, ze ho ruzni vyrobci implementuji ruzne.
2 kanaly pro komunikaci muzou pouzivat jenom AP trosku jinych cenovych kategorii a urceni, opravdu to neni bezne.[/quote]
Asi mluvíš o něčem jiném než já. :notsure
WISP je na mém APčku, to se připojuje k poskytovateli jako klient a pro domácí síť právě slouží jako AP.
A k tomu se pak připojují domácí počítače.
2 kanaly pro komunikaci muzou pouzivat jenom AP trosku jinych cenovych kategorii a urceni, opravdu to neni bezne.[/quote]
Asi mluvíš o něčem jiném než já. :notsure
WISP je na mém APčku, to se připojuje k poskytovateli jako klient a pro domácí síť právě slouží jako AP.
A k tomu se pak připojují domácí počítače.
Je to tak. Včera se mi to podařilo rozjet s tím routerem Well. Zapl jsem mod klient, co se připojuje na AP a posléze povolit repeater, a nyní se s jedním wifi routerem připojuji na AP a současně s ním zdílím připojení (v jiné SSID síti) pro moje počítače (na stejném kanále), 1 wifi routerem, 1nou anténou, bez kabelů.
[quote=Hyblos;360782]Je to tak. Včera se mi to podařilo rozjet s tím routerem Well. Zapl jsem mod klient, co se připojuje na AP a posléze povolit repeater, a nyní se s jedním wifi routerem připojuji na AP a současně s ním zdílím připojení (v jiné SSID síti) pro moje počítače (na stejném kanále), 1 wifi routerem, 1nou anténou, bez kabelů.[/quote]
Jedna anténa ? Jak vypadá zapojení?
Anténu pro příjem od ISP máš v místnosti ?
Jedna anténa ? Jak vypadá zapojení?
Anténu pro příjem od ISP máš v místnosti ?
Musíš mít jednu nesměrovou anténu. Jinak samozřejmě nechytneš v baráku signál. Čili hodí se to jen když máš providera tak blízko, že ho na tu tyčkovou anténu chytneš.
Strucny, ale celkem vystizny popis toho, co je to WISP u D-Linku, jsem nasel napriklad tady:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
V zalozce podrobnosti o produktu.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
V zalozce podrobnosti o produktu.
[quote=pinc;363574]Jedna anténa ? Jak vypadá zapojení?
Anténu pro příjem od ISP máš v místnosti ?[/quote]
Zapojení v podstatě žádný není. jen router je v elektrice. Anténu jsem měl v místnosti, ale dělalo to problémy. Původně jsem si myslel že se signál odráží průchodem oknem a sám sebe zahltí. Připojení přes repeater fungovalo zhruba 5-10s, pak se router odpojil a už se nebyl schopen do sítě znovu přihlásit - jedině po restartu. A to se opakovalo. Dal jsem to tedy pryč. Zhruba po 2 měsících jsem zjistil, že na ISP měnili anténu - byla v ní voda a měla hodně malej signál. Takže problémy byli asi způsobené tím. Možná se k tomu provozu znovu vrátím, nebo koupím Wifi router s dvěma tunerama.
Anténu pro příjem od ISP máš v místnosti ?[/quote]
Zapojení v podstatě žádný není. jen router je v elektrice. Anténu jsem měl v místnosti, ale dělalo to problémy. Původně jsem si myslel že se signál odráží průchodem oknem a sám sebe zahltí. Připojení přes repeater fungovalo zhruba 5-10s, pak se router odpojil a už se nebyl schopen do sítě znovu přihlásit - jedině po restartu. A to se opakovalo. Dal jsem to tedy pryč. Zhruba po 2 měsících jsem zjistil, že na ISP měnili anténu - byla v ní voda a měla hodně malej signál. Takže problémy byli asi způsobené tím. Možná se k tomu provozu znovu vrátím, nebo koupím Wifi router s dvěma tunerama.