Celeron M - teplota
Zdravím pánové.
Jenom se spíše chci ujistit, zda u procesoru Intel Celeron M 1,4GHz je normální teplota bez zátěže 50°C. Osobně říkám že ne. Takže jenom taková malinká anketnka...
Jenom se spíše chci ujistit, zda u procesoru Intel Celeron M 1,4GHz je normální teplota bez zátěže 50°C. Osobně říkám že ne. Takže jenom taková malinká anketnka...
Tak to asi dost záleží na chlazení, ne? Maximum je 100 stupňů, takže 50 je OK. Ovšem teplota v idle je údaj k ničemu, důležité je kolik má v zátěži.
V zátěži je cca 58°C ( měřeno Everestem ). Jde o to, že ten notas jakmile se zahřeje, tak se zasekne a nejde vypnout. Už jednou se tento problém vyskytl a výměna pasty pomohla, takže opět usuzuji že to bude teplotou, chci se jenom ujistit. Nicméně jsem co se toho notebooku týče, připadam si jako Dr. House který zkouší udělat správnou diagnozu
už jsem otestoval disk, paměti, čistil jsem registry, defragmentoval disk. Disk a pěmti OK, po čištění registru a defrag disku problém přetrvává. Je to poslední možnost co mě napadá, než ten ntb pošlu do křemíkového nebe.
Teoreticky to možné je, ale dokud se CPU nezahřeje na těch 50°C tak funguje bez problému. Studeňák by to mohl být v případě, že by dělal bordel "za studena" a při ohřátí fungoval korektně. To spíše už nějaké nekvalitní spoj, nebo volnější nožička "broučka" ale to si říkám, že by dělalo bordel již od spuštění.