Sapphire hd 5850 toxic
Zdravím, pořídil jsem si SAPPHIRE HD 5850 TOXIC (def. 765/1125MHz) a mám problémy s OC. Nenašel jsem nikde upravený BIOS, který by byl odemčený a obsahoval upravené napětí pro GPU. Zkoušel jsem od jiných značek, ale po flashování se karta nerozběhla (black screen). V CCC lze OC pouze GPU a to o 10MHz. Zkoušel jsem přes MSI Afterburner a nelze ani po zaškrtnutí UNLOCK ... Nevíte co s tím? Díky
[quote=salkomafia;360304]Zdravím, pořídil jsem si SAPPHIRE HD 5850 TOXIC (def. 765/1125MHz) a mám problémy s OC. Nenašel jsem nikde upravený BIOS, který by byl odemčený a obsahoval upravené napětí pro GPU. Zkoušel jsem od jiných značek, ale po flashování se karta nerozběhla (black screen). V CCC lze OC pouze GPU a to o 10MHz. Zkoušel jsem přes MSI Afterburner a nelze ani po zaškrtnutí UNLOCK ... Nevíte co s tím? Díky[/quote]
osobne bych se podival po ATI TRAY TOOLS a kdyz ti bude vice vyhovovat k taktovani tak bych se rozloucil s CCC,akorat k vyzkouseni musis odinstal CCC,nemaj se radi spolu nainstalovany;)
osobne bych se podival po ATI TRAY TOOLS a kdyz ti bude vice vyhovovat k taktovani tak bych se rozloucil s CCC,akorat k vyzkouseni musis odinstal CCC,nemaj se radi spolu nainstalovany;)
OK, vyzkouším, ale je tam spíše problém s voltáží .... nejlepe, kdyby byl nějaký BIOS pro tuto kartu, ale na techpowerup.com není ....
[quote=salkomafia;360319]OK, vyzkouším, ale je tam spíše problém s voltáží .... nejlepe, kdyby byl nějaký BIOS pro tuto kartu, ale na techpowerup.com není ....[/quote]
AMD GPU clock tool funguje dle recenzí
AMD GPU clock tool funguje dle recenzí
Bohužel jsem ho zkoušel a nešli mi nastavit frekvence. Teď jsem nainstaloval ten ATI TRAY TOOL a lze korektně nastovat frekvence, ale nelze mi nastavit voltáž, když přetaktuji GPU, tak mi to hodí def. hodnotu. Když si tam nastavím voltáž, tak to prostě nejde hýbat s frekvencema.
v config souboru MSI afterburner je polozka - neco jako unofficialoverclocking=0, zmen to na 1 a melo by te to pustit pres 775/1125. kdyz jsem to zkousel, jelo to, ale pak trochu blblo podtaktovavani, tak jsem to zas vypnul.
jj, to jsem už dělal podle jednoho fóra, ale nestabilní. nešla stejně nastavit voltáž GPU, takže jsem zdvihl např. o 30MHz a už nestabilní systém.
[quote=salkomafia;360352]Bohužel jsem ho zkoušel a nešli mi nastavit frekvence. Teď jsem nainstaloval ten ATI TRAY TOOL a lze korektně nastovat frekvence, ale nelze mi nastavit voltáž, když přetaktuji GPU, tak mi to hodí def. hodnotu. Když si tam nastavím voltáž, tak to prostě nejde hýbat s frekvencema.[/quote]
Obávám se, že ATT prozatím nepodporují HD5xxx.
AMD GPU Clock Tool byla na testy použita tato: http://www.techpowerup.com/downloads/1641/AMD_GPU_Clock_Tool_v0.9.26.0_For_HD_5870.html
Obávám se, že ATT prozatím nepodporují HD5xxx.
AMD GPU Clock Tool byla na testy použita tato: http://www.techpowerup.com/downloads/1641/AMD_GPU_Clock_Tool_v0.9.26.0_For_HD_5870.html
mám ještě novější BETU a nejde mi to ... píše to tam nebezpečný. (vždy pokud si tam dám vlastní voltáž)
jedine zkus prostudovat ten odkaz co jsem ti posilal,pripadne se zeptej i tam,za to nic nedas,trba bude nekdo vedet,ATT tam maj hodne nastudovany;)
Když jsem editoval originální BIOS z grafiky, tak jsem přidal voltáž a flashnul, ale bohužel to nepomohlo. Mohl jsem např. pouze o 10MHz zvýšit GPU a hnedka nestabilita a restartování ovladače. Asi se někde musí ještě něco udělat, aby se opravdu odemkly frekvence.
To si nemyslím, protože 5850 od ASUSu a MSI lze taktovat kolem 900 - 1000MHz GPU. Je tu pouze problém s tím, že je BIOS zamčený. Hold ještě někdo nedal na techpowerup BIOS, který by byl pro tento daný typ a odemčený.