Co je to za rozhranní disku?
V NTB mi asi odešel pevný disk. Windows nešel spustit tak jsem se ho pokusil přeinstalovat, skončilo to nakopírováním souborů a pak po restartu to řeklo chyba při čtení z disku.
Vyndal jsem jej z NTB a znova zandal, abych vyloučil chybný kontakt a opět to samé.
Koukal jsem na jeden s největších e-shopů na cenu nového disku a tam koukám že disk má jiné konektory než můj. Můj je ATA a vypadá takhle: A na eshopu je něco jiného.
Podívejte se na fotografie a pomozte mi určit co to je, díky
Vyndal jsem jej z NTB a znova zandal, abych vyloučil chybný kontakt a opět to samé.
Koukal jsem na jeden s největších e-shopů na cenu nového disku a tam koukám že disk má jiné konektory než můj. Můj je ATA a vypadá takhle: A na eshopu je něco jiného.
Podívejte se na fotografie a pomozte mi určit co to je, díky
PATA s nejakou plastovou vlozkou na kontaktech. Sundej z toho ten kovovej kryt, rekl bych ze je to na tom konektoru nasazeny...
Stačí použít Google. TADY najdeš nějké info.
Nový disk musí být něco [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Jen se ujisti jak velký disk notebook vezme. Do 120 GB určitě bez problémů.
Sundal jsem dekl, a konektor vypadá jak by vypadat měl. Připojil jsem to k redukci IDE to USB disk se zobrazí.
Když se jej pokusím naformatovat tak se sekne.
Jinak problémy se nezměnily viz první příspěvek.
Když se jej pokusím naformatovat tak se sekne.
Jinak problémy se nezměnily viz první příspěvek.
Z vadnyho disku prepojenim pres usb disk nevylecis :rolleyes:
Kup si tohle jednoplotnovy [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Kup si tohle jednoplotnovy [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A brání ti někdo? Nabootuj třeba Hirens boot CD a tam máš testů disku hromadu. Nebo se podívej na stránky IBM jestli tam něco nemají.
[quote=michal.kolesa;361142]brání mi jazyková bariera[/quote]A co takhle Google Translator. ;) http://translate.google.cz/?hl=cs&tab=wT#
[quote=michal.kolesa;361147]Který program na to bude nejlepší ?[/quote]
[quote=johny__g;361141]Nabootuj třeba Hirens boot CD a tam máš testů disku hromadu.[/quote]
A k tomu pouzij google translator. Never vsak tomu, ze se ti podari disk opravit
[quote=johny__g;361141]Nabootuj třeba Hirens boot CD a tam máš testů disku hromadu.[/quote]
A k tomu pouzij google translator. Never vsak tomu, ze se ti podari disk opravit
http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm#DFT
Drive Fitness Test
Drive Fitness Test (DFT), rychle a spolehlivě testuje SCSI, IDE a SATA disky. DFT funkce provádí čtení bez přepisování dat. (Poznámka: DFT restoration utilities můžou přepsat data.)
Drive Fitness Test
Drive Fitness Test (DFT), rychle a spolehlivě testuje SCSI, IDE a SATA disky. DFT funkce provádí čtení bez přepisování dat. (Poznámka: DFT restoration utilities můžou přepsat data.)