spyware a adware
Zdravim vsechny,
chtel bych se zeptat co pouzivate proti teto haveti (spyware a adware)?
Ja pouzivam eset smart security 4, ale i presto se mi do pocitace dostal nejaky smejd co mi pri spusteni firefoxu otevrel okno s reklamou.
Pomohlo az stazeni ad-aware a vytisteni systemu, jenze tento soft mi na win7 64bit delal problemy (jednou se spustil pak uz ne a tak dokola) tak jsem ho odinstaloval a hledam nahradu abych podporit Eset o nejaky programek co by hlidal jen spyware a podobne ware.
Diky za rady
chtel bych se zeptat co pouzivate proti teto haveti (spyware a adware)?
Ja pouzivam eset smart security 4, ale i presto se mi do pocitace dostal nejaky smejd co mi pri spusteni firefoxu otevrel okno s reklamou.
Pomohlo az stazeni ad-aware a vytisteni systemu, jenze tento soft mi na win7 64bit delal problemy (jednou se spustil pak uz ne a tak dokola) tak jsem ho odinstaloval a hledam nahradu abych podporit Eset o nejaky programek co by hlidal jen spyware a podobne ware.
Diky za rady
Mohu doporucit Spybot nebo Anti-Malware, ale s rezidentnim stitem je placeny (kazdopadne dokazal vylecit i dost brutalne zavsiveny pc ;))
U Anti-Malware je ale potřeba si dát pozor na to, co je v logu označeno za "špatné", neboť občas označí i systémové soubory ;)
Neobsahuje eset smart security i antispyware? Nejsem si jistý jestli dva rezidentně spuštěné antispyware by nedělaly "neplechu". Na občasný sken se mi svědčil http://www.superantispyware.com/producthistory.html?id=SUPERANTISPYWARE
Jako scaner Superantispyware a s rezidentním štítem jsem dřív používal Spyware Terminator, ale nevím jestli se nezhoršil..
Nyní používám Windows Defender u Win 7 a když jsem tu měl havěť, tak to našlo, ale odstranit kompletně se to muselo něčím jiným už (MBAM, ale tam pozor jak už tu někdo psal, je třeba vědět a nejlépe se poradit s někým zkušenějším, co smazat a co ne)
Nyní používám Windows Defender u Win 7 a když jsem tu měl havěť, tak to našlo, ale odstranit kompletně se to muselo něčím jiným už (MBAM, ale tam pozor jak už tu někdo psal, je třeba vědět a nejlépe se poradit s někým zkušenějším, co smazat a co ne)
SpywareTerminator docela zatezuje system + nesmyslnej antivir. Proto radeji toho Spybota (ten hlida i zmeny v registrech a je takovej "vsestrannejsi"). Me treba MBAM neoznacil zadnej systemovej soubor jako nebezpecny (pouzivam ho od nejake verze 1.30), spis bych mel vyhradu k rezidentnimu stitu a seznamu potencionalne nebezpecnych ip adres, ktery si to cuca ze seznamu a neni mozne si vytvorit vyjimky. Na druhou stranu musim vypichnout brutalni lecici schopnosti - to co neslo vylecit/opravit konkurenci zvladl MBAM po par restartech vcetne popup oken a DNS changeru ;)
edit: takze lzu, pouzivam ho jiz od verze 1.28
edit: takze lzu, pouzivam ho jiz od verze 1.28