Vyber GK GTS 250 vs. HD 5670
Zdravim, potreboval bych pomoct s vyberem grafiky. Bude i na prilezitostne hrani (vubec mi nevadi nizsi detaily) na lcd 1280x1024. V desktopovych grafikach se moc nevyznam, tak se obracim s prosbou o pomoc na vas. Mam vybrane dva kandidaty a to
GTS 250: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
HD 5670: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Popripade mi doporucte klidne neco jineho v cene okolo 2500 Kc (vim ze je to celkem malo ale jak jsem uz psal hrat budu opravdu prilezitostne, takze se mi do ni nechce vic investovat)
GTS 250: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
HD 5670: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Popripade mi doporucte klidne neco jineho v cene okolo 2500 Kc (vim ze je to celkem malo ale jak jsem uz psal hrat budu opravdu prilezitostne, takze se mi do ni nechce vic investovat)
Jaké jsou komponenty tvého PC? Jaký máš zdroj (opiš ze štítku)? Jak je ten zdroj starý?
Jinak Gainward bych osobně nekupoval, mívá příšerně hlučný chladiče (tento vypadá jako jeden z nich), také na GTS250 by byl potřeba lepší zdroj a je to už starší model, ale výkon je vyšší než u 5670, spotřeba ale také.
Pokud bys byl ochoten trochu připlatit, tak bych bral [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], s tim už si slušně zahraješ (tady ovšem záleží na tvé sestavě). Jinak bych bral HD5670, ale 512MB verzi např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jinak Gainward bych osobně nekupoval, mívá příšerně hlučný chladiče (tento vypadá jako jeden z nich), také na GTS250 by byl potřeba lepší zdroj a je to už starší model, ale výkon je vyšší než u 5670, spotřeba ale také.
Pokud bys byl ochoten trochu připlatit, tak bych bral [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], s tim už si slušně zahraješ (tady ovšem záleží na tvé sestavě). Jinak bych bral HD5670, ale 512MB verzi např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
S tou sestavou ti toho moc nereknu jelikoz budu mit od znameho starsi zakladni desku pravdepodobne s Dual-Core E6600 + 3GB DDR2 1066MHz RAM, zdroj mam momentalne 450W ale jeste nevim jestli budu menit i bednu se zdrojem. Momentalne nechci do desktopu prilis investovat protoze setrim na notebook a popravde, kdyby muj stary nebyl uz opravdu stary :D (s nejakymi obnenami uz skoro 7 let) tak ani nic nekupuju.
A jeste pokud se muzu zeptat, proc by mela byt 512MB veze HD 5670 lepsi nez 1GB?? Vim ze treba u 64bit grafik je dokonce 256 rychlejsi nez 1024 (testovano na ntb) ale myslel jsem ze u 128bit sbernice uz bude vhodnejsich 1GB. Co se tyce desktopoveho hw jsem ztraceny :-(
A jeste pokud se muzu zeptat, proc by mela byt 512MB veze HD 5670 lepsi nez 1GB?? Vim ze treba u 64bit grafik je dokonce 256 rychlejsi nez 1024 (testovano na ntb) ale myslel jsem ze u 128bit sbernice uz bude vhodnejsich 1GB. Co se tyce desktopoveho hw jsem ztraceny :-(
[quote=Was3k;365408]... ale jeste nevim jestli budu menit i bednu se zdrojem...[/quote]
Určitě bych nekupoval bednu se zdrojem, respektive zdroj už osazený v bedně. V 99,9% případů jsou mizerné kvality. Tahle úspora pár stovek se může dost nevyplatit.
Určitě bych nekupoval bednu se zdrojem, respektive zdroj už osazený v bedně. V 99,9% případů jsou mizerné kvality. Tahle úspora pár stovek se může dost nevyplatit.
[quote=Was3k;365408]S tou sestavou ti toho moc nereknu jelikoz budu mit od znameho starsi zakladni desku pravdepodobne s Dual-Core E6600 + 3GB DDR2 1066MHz RAM, zdroj mam momentalne 450W ale jeste nevim jestli budu menit i bednu se zdrojem. Momentalne nechci do desktopu prilis investovat protoze setrim na notebook a popravde, kdyby muj stary nebyl uz opravdu stary :D (s nejakymi obnenami uz skoro 7 let) tak ani nic nekupuju.
A jeste pokud se muzu zeptat, proc by mela byt 512MB veze HD 5670 lepsi nez 1GB?? Vim ze treba u 64bit grafik je dokonce 256 rychlejsi nez 1024 (testovano na ntb) ale myslel jsem ze u 128bit sbernice uz bude vhodnejsich 1GB. Co se tyce desktopoveho hw jsem ztraceny :-([/quote]
1GB pameti ta 5670 nevyužije. V rozlišení v kterém hraješ už vubec ne. IMHO, když si priležitostnej hráč a víme jen watáž zdroje(ne konkrétny značu - prosím doplnit) tak to doporučuji HD5670. Oproti GT250 má víc + jako -
+ mensi spotreba(nepotrebuje prid. napájeni 6-pin)
+ solidnej výkon na 1wat( približuje se v určitých situacích k 8800gt nebo HD4730/4770)
+ krátke PCB(pro nekoho plus)
+ DX11
+ možnost osadit accelerem S2 a mít tak i tichou kartu(resp. neslysitelnou)
- mensi vykon oproti GT250
Test HD5670 ti určo pomuže pri rozhodováni. V testu je i 9800gt, čo se dá nazvat jako GT250(je to jen preznačená karta) výkon více-méne stejný, cca možná tak o 5% míň jako GT250.
A jeste pokud se muzu zeptat, proc by mela byt 512MB veze HD 5670 lepsi nez 1GB?? Vim ze treba u 64bit grafik je dokonce 256 rychlejsi nez 1024 (testovano na ntb) ale myslel jsem ze u 128bit sbernice uz bude vhodnejsich 1GB. Co se tyce desktopoveho hw jsem ztraceny :-([/quote]
1GB pameti ta 5670 nevyužije. V rozlišení v kterém hraješ už vubec ne. IMHO, když si priležitostnej hráč a víme jen watáž zdroje(ne konkrétny značu - prosím doplnit) tak to doporučuji HD5670. Oproti GT250 má víc + jako -
+ mensi spotreba(nepotrebuje prid. napájeni 6-pin)
+ solidnej výkon na 1wat( približuje se v určitých situacích k 8800gt nebo HD4730/4770)
+ krátke PCB(pro nekoho plus)
+ DX11
+ možnost osadit accelerem S2 a mít tak i tichou kartu(resp. neslysitelnou)
- mensi vykon oproti GT250
Test HD5670 ti určo pomuže pri rozhodováni. V testu je i 9800gt, čo se dá nazvat jako GT250(je to jen preznačená karta) výkon více-méne stejný, cca možná tak o 5% míň jako GT250.
[quote=matyyy;365409]za 2600 je nejlepší
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
Pravda, na tuhle akci jsem zapomněl...určitě za tu cenu je to nejlepší volba
Jinak k tomu rozdílu mezi 512MB a 1GB u HD5670: asi takhle, rozdíl v ceně je zhruba necelejch 400,- Kč, ale rozdíl ve výkonu je minimální, je to spíš takový tahák na zákazníky
EDIT: Ad 16cmfan: 9800GT není to samý co GTS 250, to si pleteš s 9800GTX...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
Pravda, na tuhle akci jsem zapomněl...určitě za tu cenu je to nejlepší volba
Jinak k tomu rozdílu mezi 512MB a 1GB u HD5670: asi takhle, rozdíl v ceně je zhruba necelejch 400,- Kč, ale rozdíl ve výkonu je minimální, je to spíš takový tahák na zákazníky
EDIT: Ad 16cmfan: 9800GT není to samý co GTS 250, to si pleteš s 9800GTX...