Koupě GigaByte GeForce 8800GT GV-NX88T512H-B 512MB, PCI-E
Zdravím,
Rád bych trošku vylepšil mé dosavadní pc bez nějaké větší investice. Zde je můj nápad. Zajímalo by mě, co si o tom myslíte vy, popř vaše jiné návrhy, jak s touto sestavou něco provést.
Dosavadní sestava:
Geforce 8500 GT (grafika)
Asus P5B (deska)
2GB DDR2 (ram)
200GB (HD)
Colorsit P4 550W (zdroj)
Intel Pentium Dual CPU E2180 @ 2.00GHz (procesor)
V plánu mám:
Asus P5B (deska)
2GB DDR2 (ram)
200GB (HD)
Colorsit P4 550W (zdroj)
Koupit grafiku GIGABYTE 9800 GT (GV-N98TGR-512I) 512MB, PCI-E, místo staré
Přetaktovat dosavadní procesor na 3.00GHz
Nejsem až takový expert, jako vy, takže vaše názory (je docela možne, že se jedná o blbost (: )?
Rád bych trošku vylepšil mé dosavadní pc bez nějaké větší investice. Zde je můj nápad. Zajímalo by mě, co si o tom myslíte vy, popř vaše jiné návrhy, jak s touto sestavou něco provést.
Dosavadní sestava:
Geforce 8500 GT (grafika)
Asus P5B (deska)
2GB DDR2 (ram)
200GB (HD)
Colorsit P4 550W (zdroj)
Intel Pentium Dual CPU E2180 @ 2.00GHz (procesor)
V plánu mám:
Asus P5B (deska)
2GB DDR2 (ram)
200GB (HD)
Colorsit P4 550W (zdroj)
Koupit grafiku GIGABYTE 9800 GT (GV-N98TGR-512I) 512MB, PCI-E, místo staré
Přetaktovat dosavadní procesor na 3.00GHz
Nejsem až takový expert, jako vy, takže vaše názory (je docela možne, že se jedná o blbost (: )?
Není to blbost, sestava bude docela pěkně vyvážená (až na ten strašnej zdroj).
Teď jen, kolik za tu 8800GT dáš a jak je stará. A taky stáří zdroje by bylo zajímavý.... :turtle
Přihoď k tomu upgradu ještě 900, kup Seasonic 400W OEM a máš super sestavičku ;)
Teď jen, kolik za tu 8800GT dáš a jak je stará. A taky stáří zdroje by bylo zajímavý.... :turtle
Přihoď k tomu upgradu ještě 900, kup Seasonic 400W OEM a máš super sestavičku ;)
záleží kolik by stála ta 88gt,do litru bych osobně do toho šel,jestli nemáš větší jak 22" monitor tak si zahraješ dnešní hry na slušné detaily
Pardon, měl jsem na mysli GIGABYTE 9800 GT (GV-N98TGR-512I) 512MB, PCI-E cena zhruba 2 000kc
Výše zmíněná varianta je dnes těžko k dostání... opravím
Jinak uhlopříčka monitoru je 20
Výše zmíněná varianta je dnes těžko k dostání... opravím
Jinak uhlopříčka monitoru je 20
[quote=Onlyx;366557]Pardon, měl jsem na mysli GIGABYTE 9800 GT (GV-N98TGR-512I) 512MB....[/quote]To je to samý, je to přejmenovaná 8800GT.... 2 litry je imho moc, i kdyby byla nová.
Ale jo, tak jí vezmi, do tvý sestavy bude docela pasovat.... a zkus zauvažovat nad tím zdrojem, 550W není všechno ;)
Jen mensi postreh: pokud budes taktovat tak nezapomenout na poradne chlazeni (pridat vetracky, neva teplovodivka, NE boxovy chladic, airflowing v case:thumb)
[quote=Onlyx;366565]Je ten zdroj až tak kritický, nebo se s ním dá přežít?[/quote]Tesat do kamene, nesmrtelná věta :thumb
To přece nikdo neví (když ani nevíme, jak je starej - a i kdyby sme to věděli), je ale rozdíl v tom, když umře značkovej zdroj a když umře shit typu Colorsit, LC, Eurocase atd.
To přece nikdo neví (když ani nevíme, jak je starej - a i kdyby sme to věděli), je ale rozdíl v tom, když umře značkovej zdroj a když umře shit typu Colorsit, LC, Eurocase atd.
[quote=Liqid;366566]Jen mensi postreh: pokud budes taktovat tak nezapomenout na poradne chlazeni (pridat vetracky, neva teplovodivka, NE boxovy chladic, airflowing v case:thumb)[/quote]
Pravda, trochu se toho bojím, v životě jsem netaktoval :D defaultni vetrak od intelu zrejme stacit nebude co? :D
Pravda, trochu se toho bojím, v životě jsem netaktoval :D defaultni vetrak od intelu zrejme stacit nebude co? :D
[quote=Onlyx;366568]Pravda, trochu se toho bojím, v životě jsem netaktoval :D defaultni vetrak od intelu zrejme stacit nebude co? :D[/quote]Toho se neboj DC E2180 dá imho 3 GHz i bez zvyšování napětí, je to slušnej procesor ;)
Ok, zítra to nataktuju, řeknu výsledky a v bližší době seženu tu grafiku, popř. i zdroj. Díky za postřehy a hodně rychlou reakci na nový topic (:.
mě přijde 88(9)00gt za 2000 (lépe spíš 2200) dost špatnej kup když za 2600 je [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
zdroj je tragický od pohledu vypadá stejně jak lc-power šmejdy
zdroj je tragický od pohledu vypadá stejně jak lc-power šmejdy
když koukneš do českých eshopů tak 9800gt za 2k taky není (apoň zbozi.cz žáddnou nenašlo)
je spíš za 2200 a pak už to máš jen 400 navíc
nebo za 2200 se dá koupit taky radeon hd4850 a to je taky lepší karta než 9800gt, ale jen od [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
je spíš za 2200 a pak už to máš jen 400 navíc
nebo za 2200 se dá koupit taky radeon hd4850 a to je taky lepší karta než 9800gt, ale jen od [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ale jo, já to pochopil tak, že má možnost někde sehnat 9800GT za 2k a víc dát nechce.... jinak je samo pravda, že 2k je zrovna blbá laťka a že za pár stovek navíc může mít lepší karty.
Ale zas radši těch pár stovek navíc bych tady vrazil do zdroje ;)
Ale zas radši těch pár stovek navíc bych tady vrazil do zdroje ;)
[quote=matyyy;366574]ale jen od gainwardu[/quote]
Nedoporučuju, měl jsem a hlučí jak při startu letadla.
Nedoporučuju, měl jsem a hlučí jak při startu letadla.
Jinak ještě k tomu taktování...
chci z 2ghz udělat na e2180 3ghz
pameti mam 667
staci zvysit frekvenci cpu na 300 s nasobicem 2.5?
napeti hadam zvysovat u procesoru potreba neni a napeti na pameti odpovida doporucenemu...
chci z 2ghz udělat na e2180 3ghz
pameti mam 667
staci zvysit frekvenci cpu na 300 s nasobicem 2.5?
napeti hadam zvysovat u procesoru potreba neni a napeti na pameti odpovida doporucenemu...
Co kde nastavit ti tu nikdo neřekne, každej kus křemíku je trošku jinej....
O taktování si napřed něco přečti a pak musíš zkoušet a testovat sám. Na netu je návodů mraky, stačí pohledat.
Můžeš začít třeba tady ;)
O taktování si napřed něco přečti a pak musíš zkoušet a testovat sám. Na netu je návodů mraky, stačí pohledat.
Můžeš začít třeba tady ;)