Mam siet s 1 stolnym PC (pripojenie na net cez UPC) a chcem do siete pripojit notebook(s wifi).
Mam router AirLive WM3000R. Problem je v tom ze na notebooku nemam ziadne spojenie. Som z toho zufaly a vobec neviem kde by mohol byt problem. Skusal som tam dat a kabel a internet isiel.
(mam notebook http://notebook.cz/__/,,clanky,recenze-notebook,2005,HP-Compaq-nx6110,index.html)
Vopred dakujem za kazdu radu/postreh.
Mam router AirLive WM3000R. Problem je v tom ze na notebooku nemam ziadne spojenie. Som z toho zufaly a vobec neviem kde by mohol byt problem. Skusal som tam dat a kabel a internet isiel.
(mam notebook http://notebook.cz/__/,,clanky,recenze-notebook,2005,HP-Compaq-nx6110,index.html)
Vopred dakujem za kazdu radu/postreh.
no trochu zamotany dotaz... takze mas modem od UPC, z tho vede drat do routeru, z z routru do PC a dratem s k NB pripojis, a wifi to nejde? v konfiguraci routeru mas nastavenou wifi? nebo jak se nemuzes pripojit? na NB tu sit vidis? nemuzes se domluvit s heslem? je wifi vubec na routeru aktivovana?
[QUOTE=mech13]no trochu zamotany dotaz... takze mas modem od UPC, z tho vede drat do routeru, z z routru do PC a dratem s k NB pripojis, a wifi to nejde? v konfiguraci routeru mas nastavenou wifi? nebo jak se nemuzes pripojit? na NB tu sit vidis? nemuzes se domluvit s heslem? je wifi vubec na routeru aktivovana?[/QUOTE]
nie, nevidim tu siet. pokial viem,tak tam mal by signal hned, jak zapojim router, no NB sa tvari ako by sa nic nestalo.
Inac som nic nenastavoval, len som vypol proxy.
Ci je wifi aktivovana, neviem - ako to zistim?
nie, nevidim tu siet. pokial viem,tak tam mal by signal hned, jak zapojim router, no NB sa tvari ako by sa nic nestalo.
Ci je wifi aktivovana, neviem - ako to zistim?
[QUOTE=sheira]nie, nevidim tu siet. pokial viem,tak tam mal by signal hned, jak zapojim router, no NB sa tvari ako by sa nic nestalo.
Ci je wifi aktivovana, neviem - ako to zistim?[/QUOTE]
no v konfiguraci. musis se pripojit k routeru - do prohlizece zadas jeho IP, vyplnis jmeno a heslo a mel by ses k tomu doklikat
jestli sit vubec nevidis tak je wifi pravdepodobne vypla
Ci je wifi aktivovana, neviem - ako to zistim?[/QUOTE]
no v konfiguraci. musis se pripojit k routeru - do prohlizece zadas jeho IP, vyplnis jmeno a heslo a mel by ses k tomu doklikat
jestli sit vubec nevidis tak je wifi pravdepodobne vypla
[QUOTE=mech13]no v konfiguraci. musis se pripojit k routeru - do prohlizece zadas jeho IP, vyplnis jmeno a heslo a mel by ses k tomu doklikat
jestli sit vubec nevidis tak je wifi pravdepodobne vypla[/QUOTE]
ok tak zatial dik, idem sa s tym pohrat a uvidime co z toho bude.
edit: tak som to checkol - je to enabled :/
v client liste vidim len pc zapojeny kablom.
Mozno bude chyba niekde v NB? (ono nejaka siet tam je v NB, ale tvari sa ako LAN, tym padom je aj odpojena)
jestli sit vubec nevidis tak je wifi pravdepodobne vypla[/QUOTE]
ok tak zatial dik, idem sa s tym pohrat a uvidime co z toho bude.
edit: tak som to checkol - je to enabled :/
v client liste vidim len pc zapojeny kablom.
Mozno bude chyba niekde v NB? (ono nejaka siet tam je v NB, ale tvari sa ako LAN, tym padom je aj odpojena)
na NB se da wifi taky vypnout... nekde proste neco bude zakazany.... ale kde a co ze?:) antena, ostatni nastaveni?
Nic ine som uz nenastavoval - skusal som v NB menit protokoly, proxy atd., bez efektu.
Niesom si teraz isty, ci to vobec ma takto fungovat (inet modem ->router->stolny PC ~ NB). Ci tam netreba este nieco.
Je tu aj moznost ze je chyba niekde v pripojeni (chello), ale skor by som povedal ze nie.
edit: netreba tam nahodou vytvorit novu siet? resp. nastavit nejake zdielanie?
Niesom si teraz isty, ci to vobec ma takto fungovat (inet modem ->router->stolny PC ~ NB). Ci tam netreba este nieco.
Je tu aj moznost ze je chyba niekde v pripojeni (chello), ale skor by som povedal ze nie.
edit: netreba tam nahodou vytvorit novu siet? resp. nastavit nejake zdielanie?
tak UPC prideluje net podle MAC adresy, takze predpokladam ze maji MAC adresu routeru a co je za routerem je uz jenom tvoje vec. pokud zapnes wifinu, nastavis SSID a par blbustek (ktery by implicitne mely nejak fungovat) tak by ses do site mel dostat nebo ju minimalne videt. kdyztak sem hod par screenshotu z nastaveni routeru
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
by ma zaujimalo v tom logu - co znamena "Unrecognized attempt blocked from 63.120.77.9:48022 to 217.23.241.58 TCP:2967"
inac niekde som cital ze router nemusi automaticky spoznat mac adresu, ze ju tam treba prepisat..
Na notebooku siet to vyzera asi takto
"LAN nebo vysokorychlostny internet
Pripojeni k mistni siti
sitovy kabel byl odpojen, chraneno branou firewall (fw mam vypnuty btw.)
Broadcom 440x 10/100 Integrated controller"
by ma zaujimalo v tom logu - co znamena "Unrecognized attempt blocked from 63.120.77.9:48022 to 217.23.241.58 TCP:2967"
inac niekde som cital ze router nemusi automaticky spoznat mac adresu, ze ju tam treba prepisat..
Na notebooku siet to vyzera asi takto
"LAN nebo vysokorychlostny internet
Pripojeni k mistni siti
sitovy kabel byl odpojen, chraneno branou firewall (fw mam vypnuty btw.)
Broadcom 440x 10/100 Integrated controller"
Na routry mi blika "W.LAN" (co znamena ze router prijima/odosiela data)...takze chyba v NB? Treba tam nainstalovat siet? alebo specialne nastavit? Citam o tejto problematike cely den, zachvilu mi ztoho asi praskne hlava :)
Zacinam mat pochybnosti ci vobec moj notebook ma v sebe wifi :(
Zacinam mat pochybnosti ci vobec moj notebook ma v sebe wifi :(
tak zbezne sem to proletel a vypada to OK, snad jen bych skusil nizsi kanal nez 13, nevim presne jaky jsou rozdily mezi americkym a evropskym standardem, tusim ze amerika ma o kanal vic tak aby nahodou tva sitovka uz ten kanal nevidela... asi blbost ale skusit to muzes - dej kanal z rozsahu 1-11 (Channel)
jinak na NB - musis mit zaplou wifi - otevres sitova pripojeni -> musi byt povolena WIFI (prvni dva obrazky) -> das zobrazit bezdratove site k dispozici -> mel bys videt sit airlive (obr 3) -> pripojit -> pokud je nezabezpecena a na routeru mas zaply DHCP server (tusim ze to vypadalo ze je zaply) tak by ses mel dostat na net
jo a skus nekde v nastaveni (system comands nebo tak nejak) najit moznost save all a restart AP pro jistotu
EDIT: defaultne se sitovka nebude jmenovat WIFI ale nejak "bezdratove pripojeni k mistni siti" ci tak neco
EDIT2: az to rochcodis urcite si sit ZABEZPEC! idealne WPA, prinejhorsim aspon WEB lae urcite ji nenechavej bez hesla
jinak na NB - musis mit zaplou wifi - otevres sitova pripojeni -> musi byt povolena WIFI (prvni dva obrazky) -> das zobrazit bezdratove site k dispozici -> mel bys videt sit airlive (obr 3) -> pripojit -> pokud je nezabezpecena a na routeru mas zaply DHCP server (tusim ze to vypadalo ze je zaply) tak by ses mel dostat na net
jo a skus nekde v nastaveni (system comands nebo tak nejak) najit moznost save all a restart AP pro jistotu
EDIT: defaultne se sitovka nebude jmenovat WIFI ale nejak "bezdratove pripojeni k mistni siti" ci tak neco
EDIT2: az to rochcodis urcite si sit ZABEZPEC! idealne WPA, prinejhorsim aspon WEB lae urcite ji nenechavej bez hesla
[QUOTE=mech13]jinak na NB - musis mit zaplou wifi [/QUOTE]
Aha. Ja tu tam wifi pripojenie vobec nemam. Skusal som tam tu wifi siet nahodit ale bezuspesne. (inak NB mam tento https://www.svethardware.cz/recenze-hp-compaq-nx6110-kral-levnych-notebooku/13678)
Mozno robim nieco zle pri instalacii siete, ja uz fakt neviem...ale skusal som skoro vsetko.
edit: stiahol som si nejaky soft na detekciu a toto mi vypisal:
Intel® Chipset Identification Utility
System Information
Chipset ID Utility
Support Home
Wireless LAN Hardware and Driver Version:Wireless LAN Hardware not detected.
Possible Causes:
No Wireless LAN hardware is installed.
The Wireless LAN hardware installed cannot be detected by this utility.
Please see the utility instructions for supported Intel wireless hardware.
If this chipset information differs from what was expected, please contact the system manufacturer or place of purchase.
Zacinam pochybovat o tom, ze tam tu wifi fakt mam - aj ked by tam "teoreticky" mala byt.
Aha. Ja tu tam wifi pripojenie vobec nemam. Skusal som tam tu wifi siet nahodit ale bezuspesne. (inak NB mam tento https://www.svethardware.cz/recenze-hp-compaq-nx6110-kral-levnych-notebooku/13678)
Mozno robim nieco zle pri instalacii siete, ja uz fakt neviem...ale skusal som skoro vsetko.
edit: stiahol som si nejaky soft na detekciu a toto mi vypisal:
Intel® Chipset Identification Utility
System Information
Chipset ID Utility
Support Home
Wireless LAN Hardware and Driver Version:Wireless LAN Hardware not detected.
Possible Causes:
No Wireless LAN hardware is installed.
The Wireless LAN hardware installed cannot be detected by this utility.
Please see the utility instructions for supported Intel wireless hardware.
If this chipset information differs from what was expected, please contact the system manufacturer or place of purchase.
Zacinam pochybovat o tom, ze tam tu wifi fakt mam - aj ked by tam "teoreticky" mala byt.
tak hod sem screenshot ze spravce zarizeni.
nejak takto: (rozbal sitovy karty a pripadne neznamy zarizeni)
nejak takto: (rozbal sitovy karty a pripadne neznamy zarizeni)
tak ten broadcom je sitovka pro LAN, wifi tvuj NB nema... pokud nemas kartu v pcmcia (o cemz bys vedel... )
jinak ti doporucuju prozatim na routeru vypnout wifi, protoze sit nemas zabezpecenou takze kdokoli ze sousedu muze zapnout wifi, pripojit se k tvoji siti a sosat tvuj internet
jinak ti doporucuju prozatim na routeru vypnout wifi, protoze sit nemas zabezpecenou takze kdokoli ze sousedu muze zapnout wifi, pripojit se k tvoji siti a sosat tvuj internet
tusil som to. mal som si to asi overit skor nez riesit nastavenia routeru atd. kazdopadne idem kupit usb wifi disk, dufam ze uz nebude problem.
Konecne mam spojenie!! Takze som pri tom presedel den a pritom som nemal wifi...no super :)
Teraz este nejak zabezpecit siet.
edit: zatial som to spravil nejak takto
Teraz este nejak zabezpecit siet.
edit: zatial som to spravil nejak takto
takze teds koupil USB WiFi adapter a uz to jede?
WPA by melo pro domaci nedulezity pouziti vic nez dostatecny - viz topic zabezpeceni prazskych bezdratovych siti
EDIT: musim rict, ze takovy problem jako ze NB nema wifi se spatne odhaluje... byt u toho osobne tak to vim hned, ale takto pres zpravy se spatne resi a urcite to jenom tak nenapadne
WPA by melo pro domaci nedulezity pouziti vic nez dostatecny - viz topic zabezpeceni prazskych bezdratovych siti
EDIT: musim rict, ze takovy problem jako ze NB nema wifi se spatne odhaluje... byt u toho osobne tak to vim hned, ale takto pres zpravy se spatne resi a urcite to jenom tak nenapadne
[QUOTE=mech13]takze teds koupil USB WiFi adapter a uz to jede?
WPA by melo pro domaci nedulezity pouziti vic nez dostatecny - viz topic zabezpeceni prazskych bezdratovych siti[/QUOTE]
Presne tak. Este potrebujem doriesit port forwarding (zmenilo ma to na passive, neviem preco) - ale to uz je offtopic. Dik za rady, teraz uz mam aspon nejaky prehlad co a ako :)
WPA by melo pro domaci nedulezity pouziti vic nez dostatecny - viz topic zabezpeceni prazskych bezdratovych siti[/QUOTE]
Presne tak. Este potrebujem doriesit port forwarding (zmenilo ma to na passive, neviem preco) - ale to uz je offtopic. Dik za rady, teraz uz mam aspon nejaky prehlad co a ako :)
mám problém, můj přítel má wifi v bytě on se na ní kdykoliv připojí, a já se na ní nedostanu. Sice se mi zobrazí ale nemůžu se připojit. Nikdy jsem na ní nebyla připojená, kamarádi se mi na to koukali ale taky neví čím to může být. Poradíte mi prosím...???
[quote=ujujuj;437627]mám problém, můj přítel má wifi v bytě on se na ní kdykoliv připojí, a já se na ní nedostanu. Sice se mi zobrazí ale nemůžu se připojit. Nikdy jsem na ní nebyla připojená, kamarádi se mi na to koukali ale taky neví čím to může být. Poradíte mi prosím...???[/quote]
Co ti hlasi notebook za chybu? Chce to heslo? A-sezen si ho N-zkus vypnout filtr MAC adres
Mimohodem - proc reagujes na skoro ctyri roky stary prispevek a nezalozis si nove tema?
Co ti hlasi notebook za chybu? Chce to heslo? A-sezen si ho N-zkus vypnout filtr MAC adres
Mimohodem - proc reagujes na skoro ctyri roky stary prispevek a nezalozis si nove tema?