Redukce Slot 1 na Socket 370
Chtěl bych dát na desku MSI BX Master 82443BX tento procesor http://processorfinder.intel.com/Details.aspx?sSpec=SL52R
přes redukci ze slotu 1. Redukci jsem nafotil.
Zde jsem i něco našel
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nejsem si ale jistý, zda mám určitě redukci FC-PGA. Na reduci Slot1/PPGA by neměly být žádné jumpery, ale já je tam mám. Zase ale když jsem koukal na uvedený odkaz, tak jich tam mám nějak málo. Nastaveno to mám snad dobře. Na desce mám nastavenou frekvenci CPU na auto. Bohužel ale deska procesor nedetekuje. Nevíte někdo co s tím?
přes redukci ze slotu 1. Redukci jsem nafotil.
Zde jsem i něco našel
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nejsem si ale jistý, zda mám určitě redukci FC-PGA. Na reduci Slot1/PPGA by neměly být žádné jumpery, ale já je tam mám. Zase ale když jsem koukal na uvedený odkaz, tak jich tam mám nějak málo. Nastaveno to mám snad dobře. Na desce mám nastavenou frekvenci CPU na auto. Bohužel ale deska procesor nedetekuje. Nevíte někdo co s tím?
Tvoje redukce zjevně je pro fcpga procesory, vždyť je to na ní i napsané. Co BIOS desky, podporuje tenhle typ procesoru?
Ano. P2,3,Copermine 733MHz a rychlejší. Známý tam měl P3 na 1000MHz. Tak myslím, že ano, má i automatickou detekci napětí. Ty jumpry mám dobře?
Jestli dobře čtu, pro Coppermine + automatickou detekci by všechny čtyři měly být v pozici 1-2, což myslím jsou. Můžeš ještě zkusit nastavit manuálně - FSB je 133 MHz. Předtím ale ještě resetuj BIOS a ujisti se, že paměti máš 133 MHz. Ještě mě napadá - tahle deska oficiálně podporuje 133 MHz CPU? Má k dispozici děličku pro tuhle frekvenci? i440BX tohle většinou neumí. Co zkusit nastavit FSB na 100 MHz?
Paměti mám 4x 128 MB Apacer PC 133. Bios umožňuje nastavení FSB 66, 100 a 133MHz při autodetekci. Umí i nastavení FSB po 5MHz. Sice se do Biosu nedostanu, ale na desce můžu zkusit nastavit na 100 pomocí jumpru místo auto.
[quote=boby;370244]Bios umožňuje nastavení FSB 66, 100 a 133MHz při autodetekci. ..[/quote]
To jo, ale jaká je pak frekvence PCI a AGP při FSB 133 MHz? O to jde, proto bych zkusil najet s FSB 100 MHz.
To jo, ale jaká je pak frekvence PCI a AGP při FSB 133 MHz? O to jde, proto bych zkusil najet s FSB 100 MHz.
[quote=boby;370252]Tak jsem to najuproval a nic. Všechny 4 LED svítí červeně, což je dle manuálu procesor.[/quote]A ten BIOS si vyresetoval? Vytáhni na chvíli baterku a odpoj zdroj....
[quote=johny__g;370242]Ještě mě napadá - tahle deska oficiálně podporuje 133 MHz CPU?[/quote]
Copperminy podporuje az PCB v3 (pisou modra samolepka s pismenem C u paralerniho portu) http://eu.msi.com/index.php?func=prodcpusupport&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=319
Leda ji tema dvema jumperama nastavit 100 natvrdo. Oni i ty redukce nebyly zadna slava, sam jsem jel na ty co neumela min nez 1.8v ale nakonec jsem CuMine s 440BX rozjel az na 1.85v
Copperminy podporuje az PCB v3 (pisou modra samolepka s pismenem C u paralerniho portu) http://eu.msi.com/index.php?func=prodcpusupport&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=319
Leda ji tema dvema jumperama nastavit 100 natvrdo. Oni i ty redukce nebyly zadna slava, sam jsem jel na ty co neumela min nez 1.8v ale nakonec jsem CuMine s 440BX rozjel az na 1.85v
Reset Biosu jsem samozřejmě dělal. Ale žádnou modrou samolepku tam nevidím, ale ta se mohla i nějak zratit. Dá se nějak zjistit jestli je to verze PCB 3? Tu FSB 100 jsem najumroval, jak radil johny__g, ale je to pořád stejné. Přitom v biosu bylo jasně FSB 66, 100 a 133 a dál ještě jde dolatit po 5 MHz. Bohužel se ale takhle do Biosu nedostanu, tak nevím co ještě zkusit. Procesor by měl být ok, ještě jsem to ověřoval.
[quote=Richmond;370255]Copperminy podporuje az PCB v3 (pisou modra samolepka s pismenem C u paralerniho portu)[/quote]
Ano, ale JEN na 100 MHz FSB (vsechny 133 maji N/A) a jelikoz dle odkazu v puv.otazce ma CPU se 133 Mhz, tak to nejspis (zdraham se rici urcite) nepojede. Takze za par stovaku CPU Slot1 nebo za vic stovaku desku s FC-PGA(prip2).
Ano, ale JEN na 100 MHz FSB (vsechny 133 maji N/A) a jelikoz dle odkazu v puv.otazce ma CPU se 133 Mhz, tak to nejspis (zdraham se rici urcite) nepojede. Takze za par stovaku CPU Slot1 nebo za vic stovaku desku s FC-PGA(prip2).
Já už na ten odkaz koukal včera taky. Myslel jsem, že když ale nastavím natvrdo FSB na 100MHz, tak ho deska veme jako Copermine na 100 MHz. Tohle mi nějak nejde na rozum. Jinak 1G Copermine na 100MHz se prakticky nedá sehnat a když, tak za naprosto nepřijatelnou cenu. Asi půjdu do 800 Celerona, ten se sehnat už dá líp. Nebude to sice to co jsem si představoval, ale bude to alespoň nějaké řešení. Koupit deska by se dala taky, ale zase se můžou vyskynout jiné problémy. Do toho se mi moc nechce, když mám všechno ostatní odladěné a odzkoušené.