Zdravím a prosím o radu s výběrem bezproblémové WI-FI.
Mám v baráku přitažený internet ADSL O2. Kabelem ho chci vytáhnout do patra, kde umístit WI-FI.
Přes WI-FI se bude připojovat několik NB (i přes zdi). Nemám s WI-FI příliš zkušeností (zapojení -
konfigurace) tak ocením jakoukoli zadu.
Díky za ochotu
Mám v baráku přitažený internet ADSL O2. Kabelem ho chci vytáhnout do patra, kde umístit WI-FI.
Přes WI-FI se bude připojovat několik NB (i přes zdi). Nemám s WI-FI příliš zkušeností (zapojení -
konfigurace) tak ocením jakoukoli zadu.
Díky za ochotu
Jestli jsem to pochopil dobře, chtěl by jsi pokrýt wifi signálem patro v rodinném domku. Nyní máš od O2 ADSL modem, který je pomocí UTP kabelu připojen k PC. O jaký modem se jedná ? Buď si můžeš koupit kvalitní ADSL router a nebo pokud má modem více výstupů LAN, propojit modem s klasickým routerem.
No pokud jedeš přez zeď, tak zkus něco co má alespoň 5db anténku. Myslím, že ti bohatě bude stačit tento edimax [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Hlavně si pak síť zabezpeč
Hlavně si pak síť zabezpeč
kevin00: Kabelový rozvod je již udělaný, připojený ADSL modem(router) ZyXEL P-660HW-T3 v2
O2. Ať bude poskytovatel jakýkoliv, budu mít svou WI-FI síť i kabelový rozvod - kdyby jsem
poskytovatele "vyměnil". Díky za radu.
dzandra: To bude asi ono, díky.
O2. Ať bude poskytovatel jakýkoliv, budu mít svou WI-FI síť i kabelový rozvod - kdyby jsem
poskytovatele "vyměnil". Díky za radu.
dzandra: To bude asi ono, díky.
DSL router ZyXEL P-660HW-T3 v2 je wifi vybaven, zkoušel jsi ji zprovoznit, zda-li v patře budovy signál zachytíš ?
kevin00: Nezkoušel. Je ve sklepě, kde je přípojka a svedená kabeláž. WIFI bych chtěl zachovat zvlášť.
[quote=kamet;375200]WIFI bych chtěl zachovat zvlášť.[/quote]
Důvod :notsure
Kdyby jsi router umístil do přízemí, měl by jsi šanci wifi signál v patře zachytit a tím ušetřit peníze za zbytečně zakoupený router.
Důvod :notsure
Kdyby jsi router umístil do přízemí, měl by jsi šanci wifi signál v patře zachytit a tím ušetřit peníze za zbytečně zakoupený router.
Za sebe muzu doporucit treba D-Link DIR-615, podporuje 802.11n, stoji kolem tisicovky a mam s nim celkem dobre zkusenosti - kompromis v dosahu, rychlosti, spolehlivosti. Z levnych routeru za pet stovek jsem se uz vylecil, byly s nimi jen same trable :-/
Pokud ti jde o navod na zapojeni, nasel jsem tento videonavod:
http://www.dlink.cz/cs/Satellite?c=Product_C&childpagename=DLinkEurope-CZ/DLProductCarousel&cid=1197319391515&p=1197318957577&packedargs=ProductParentID%3D1197318832022%26locale%3D1195806934967&pagename=DLinkEurope-CZ/DLWrapper
http://www.dlink.cz/cs/Satellite?c=Product_C&childpagename=DLinkEurope-CZ/DLProductCarousel&cid=1197319391515&p=1197318957577&packedargs=ProductParentID%3D1197318832022%26locale%3D1195806934967&pagename=DLinkEurope-CZ/DLWrapper
[quote=klarinet335;375416]Za sebe muzu doporucit treba D-Link DIR-615, podporuje 802.11n, stoji kolem tisicovky a mam s nim celkem dobre zkusenosti - kompromis v dosahu, rychlosti, spolehlivosti. Z levnych routeru za pet stovek jsem se uz vylecil, byly s nimi jen same trable :-/
http://www.dlink.cz/cs/Satellite?c=Product_C&childpagename=DLinkEurope-CZ/DLProductCarousel&cid=1197319391515&p=1197318957577&packedargs=ProductParentID%3D1197318832022%26locale%3D1195806934967&pagename=DLinkEurope-CZ/DLWrapper[/quote]
Mě by zajímal důvod k doporučení nového routeru, když stávající zařízení je vybaveno wifi a pravděpodobně by k pokrytí budovy stačilo :notsure
http://www.dlink.cz/cs/Satellite?c=Product_C&childpagename=DLinkEurope-CZ/DLProductCarousel&cid=1197319391515&p=1197318957577&packedargs=ProductParentID%3D1197318832022%26locale%3D1195806934967&pagename=DLinkEurope-CZ/DLWrapper[/quote]
Mě by zajímal důvod k doporučení nového routeru, když stávající zařízení je vybaveno wifi a pravděpodobně by k pokrytí budovy stačilo :notsure
[quote=klarinet335;375416]Za sebe muzu doporucit treba D-Link DIR-615, podporuje 802.11n, stoji kolem tisicovky a mam s nim celkem dobre zkusenosti - kompromis v dosahu, rychlosti, spolehlivosti. Z levnych routeru za pet stovek jsem se uz vylecil, byly s nimi jen same trable :-/
[/url][/quote]
TI nevím já z nouze koupil před dvěmi lety sweexe ZA 600 v tescu a jsem spokojen. Je kupodivu s posledním firmwarem stabilní a restartutuju ho tak jednou za 3měsíce a to jen z prevence
[/url][/quote]
TI nevím já z nouze koupil před dvěmi lety sweexe ZA 600 v tescu a jsem spokojen. Je kupodivu s posledním firmwarem stabilní a restartutuju ho tak jednou za 3měsíce a to jen z prevence
[quote=kevin00;375534]Mě by zajímal důvod k doporučení nového routeru, když stávající zařízení je vybaveno wifi a pravděpodobně by k pokrytí budovy stačilo :notsure[/quote]
Duvod doporuceni? Chtel mit WiFi samostatne, nebo jsem to spatne pochopil?
Duvod doporuceni? Chtel mit WiFi samostatne, nebo jsem to spatne pochopil?
[quote=klarinet335;380919]Duvod doporuceni? Chtel mit WiFi samostatne, nebo jsem to spatne pochopil?[/quote]
Momentálně je to již OT, ale jen mě zajímal důvod proč investovat 1.000 Kč do zařízení, které mám již doma a bude mi sloužit naprosto stejně jako zakoupené. Vždyť Wifi přece nelze "izolovat" od původního zařízení.
Momentálně je to již OT, ale jen mě zajímal důvod proč investovat 1.000 Kč do zařízení, které mám již doma a bude mi sloužit naprosto stejně jako zakoupené. Vždyť Wifi přece nelze "izolovat" od původního zařízení.