Nefunguje audio
Dobrý deň, chcel by som poprosiť tu prítomných odborníkov o odpoveď na nasledujúcu (možno liackú) otázku:
V pc mám integrovanú audio kartu na doske Intel D945GCNL. OS Windows XP mi začal hlásiť, že v pc nie je žiadne zvukové zariadenie. Audio driver sa nedá odinštalovať a nová preinštalácia končí chybou. Vedel by mi niekto poradiť nejaké efektívne riešenie?
Ďakujem za odpovede.
V pc mám integrovanú audio kartu na doske Intel D945GCNL. OS Windows XP mi začal hlásiť, že v pc nie je žiadne zvukové zariadenie. Audio driver sa nedá odinštalovať a nová preinštalácia končí chybou. Vedel by mi niekto poradiť nejaké efektívne riešenie?
Ďakujem za odpovede.
Karta v Biose je samozrejme zapnutá, predtým než došlo k poškodeniu ovládača normálne fungovala. Mám aj inštalačku na ovládač, akurát problém je v tom že starý ovládač sa nedá odinštalovať. Vie niekto nejaké šikovné riešenie okrem opravy OS cez inštalačné cd?
[quote=athens;376036]Zkoušel jsi odinstalovat v nouzovém režimu? Co ti to píše když to odinstaluješ.[/quote]
Bohužiaľ poškodený driver nejde odinštalovať ani v núdzovom režime. Mám dojem ako keby chýbal "záznam v os" o jeho inštalácii.
Bohužiaľ poškodený driver nejde odinštalovať ani v núdzovom režime. Mám dojem ako keby chýbal "záznam v os" o jeho inštalácii.
Odeber zvukovou kartu ve Správci zařízení a poté restartuj počítač. Dojde k načtení nového hardwaru. Neinstaluj nyní žádný driver, pouze odinstaluj veškerý obslužný software k zvuk. kartě. V nouzového režimu pomocí utility Driver Sweeper odeber zbytky driveru, restartuj zase počítač a nainstaluj nové drivery.