WD Caviar Blue 3.5" 1TB WD10EALS + VIA
Zdravim,
získal jsem teď nový disk WD Caviar Blue 3.5" 1TB WD10EALS (rozhraní SATA2) a mám starší desku s VIA chipsetem, co si nerozumí se SATA2.
Disk jsem dle:
http://support.wdc.com/images/kb/ssc_desktop.jpg
přepl na SATA1, jenže deska stále nechce disk detekovat.
Neměl by někdo radu co s tím
získal jsem teď nový disk WD Caviar Blue 3.5" 1TB WD10EALS (rozhraní SATA2) a mám starší desku s VIA chipsetem, co si nerozumí se SATA2.
Disk jsem dle:
http://support.wdc.com/images/kb/ssc_desktop.jpg
přepl na SATA1, jenže deska stále nechce disk detekovat.
Neměl by někdo radu co s tím
Jaká je to deska? Máš ten řadič vůbec zapnutý v BIOSu? Zkoušel jsi všechny SATA konektory? Disk se roztočí?
Sata porty na desce jsem zkoušel oba. Vyzkoušel jsem i vyměnit kabel.
Nepomoho ani jedno.
Zda se vůbec roztočí ale s jistotou nepoznám. I když jsem ten disk měl připojený vyndán vedle bedny, zda se plotny točí či ne s jistotou určit nedokážu.
Desku mám MSI K8T Neo
Nepomoho ani jedno.
Zda se vůbec roztočí ale s jistotou nepoznám. I když jsem ten disk měl připojený vyndán vedle bedny, zda se plotny točí či ne s jistotou určit nedokážu.
Desku mám MSI K8T Neo
[quote=ne0k;376700]Sata porty na desce jsem zkoušel oba.[/quote]
A měl jsi v nich před tím nějaký disk zapojen? Jak psal johny_g máš je zapnutý?
[quote=ne0k;376700]Zda se vůbec roztočí ale s jistotou nepoznám. I když jsem ten disk měl připojený vyndán vedle bedny, zda se plotny točí či ne s jistotou určit nedokážu. [/quote]
Když jsi ho měl vedle PC nebo i uvnitř když na něj sáhneš tak to musíš poznat jestli se plotny točí nebo ne.
A měl jsi v nich před tím nějaký disk zapojen? Jak psal johny_g máš je zapnutý?
[quote=ne0k;376700]Zda se vůbec roztočí ale s jistotou nepoznám. I když jsem ten disk měl připojený vyndán vedle bedny, zda se plotny točí či ne s jistotou určit nedokážu. [/quote]
Když jsi ho měl vedle PC nebo i uvnitř když na něj sáhneš tak to musíš poznat jestli se plotny točí nebo ne.
Dosud v nich nic zapojeno nebylo.
V biosu jsou všechny položky, které se týkají SATA nastaveny na enable.
Pokud jde i disk, žádné vibrace ani chvění není cítit, tedy...
V biosu jsou všechny položky, které se týkají SATA nastaveny na enable.
Pokud jde i disk, žádné vibrace ani chvění není cítit, tedy...
Hmm to máš asi smůlu na netu je spoustu příspěvků že jim to chodí a podobný množství že ne
Řešním může být pci řadič (bohužel všechny jsou zase jen sata1 kvůli rychlosti pci sběrnice). Problémem je, že těhle řadičů se dělá spousta revizí a některý fungujou i s novýma sata2 diskama v pohodě, jiný třeba neumějí bootovat (vcelku problém).
Řešním může být pci řadič (bohužel všechny jsou zase jen sata1 kvůli rychlosti pci sběrnice). Problémem je, že těhle řadičů se dělá spousta revizí a některý fungujou i s novýma sata2 diskama v pohodě, jiný třeba neumějí bootovat (vcelku problém).