GTX260 + 500w seasonic
Zdravíčko lidé bodří
v poslední době se se mnou roztrhl pytel...co nadělám, nyní přejdu k problému.:slug
Dosud vlastněnou "ASUS GTS250 DK 512" měním za "GTX260 216 896" (prodej gts250 pokreje z většiny náklady gtx260=> skutečně výměna).
Co je můj bolehlav. Jako "šťávu dodávající element" mám v PC "500W Seasonic" (uveden v podpisu), v jehož specifikaci je 17A na větev (celkem 34). GTX260 má uvedenou žravost 36A. Nebude zmíněný zdroj na hraně s dodáváním "šťávy", vzhledem i k ostatním komponentům v PC (opět odkáži na podpis).
Zaujala mě např. tato karta:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
případně její méně OC sestřička.
Předem díky všem za jejich rady, ať jsou jakkoli přínosné (vyjma spamerů a flamerů) :devil
PS: teoreticky bych do PC ráda přidala i nějakou lowlow GPU "upravenou" do pcie1x, na níž bych píchla boční monitory....ale prim je problémek výše vypsaný:)
v poslední době se se mnou roztrhl pytel...co nadělám, nyní přejdu k problému.:slug
Dosud vlastněnou "ASUS GTS250 DK 512" měním za "GTX260 216 896" (prodej gts250 pokreje z většiny náklady gtx260=> skutečně výměna).
Co je můj bolehlav. Jako "šťávu dodávající element" mám v PC "500W Seasonic" (uveden v podpisu), v jehož specifikaci je 17A na větev (celkem 34). GTX260 má uvedenou žravost 36A. Nebude zmíněný zdroj na hraně s dodáváním "šťávy", vzhledem i k ostatním komponentům v PC (opět odkáži na podpis).
Zaujala mě např. tato karta:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
případně její méně OC sestřička.
Předem díky všem za jejich rady, ať jsou jakkoli přínosné (vyjma spamerů a flamerů) :devil
PS: teoreticky bych do PC ráda přidala i nějakou lowlow GPU "upravenou" do pcie1x, na níž bych píchla boční monitory....ale prim je problémek výše vypsaný:)
Je tam rozdil cca 30w, utahnout by to mel... SOCku taha uz delsi dobu Enermax 425w a zadnej problem ;)
Ten požadavek od výrobce na 36A je zaprvé nadhodnocený a za druhé to berou spotřebu celé sestavy (kterou ani nemůžou vědět jaká je).....tento zdroj to v pohodě utáhne (měl by podle specifikací dodávat 408W na 12V dohromady, což většinou reálná spotřeba komponent bývá téměř o polovinu méně v tvém případě)
Ohledně spotřeby sestavy jsem plně informovaná...jde mi o ty ampérky, které se tak zajímavě uvádějí:) Díky moc...taky si myslím, že to utáhne, ale radši se informuji:)
Ohledně schopností tohoto zdroje jsem byla překvapena v jednom článku, kde byly vypisovány sestavy pro měsíc květen....a i u náročnějších sestav byl uveden...přesto, člověk nikdy neví:)
Ohledně schopností tohoto zdroje jsem byla překvapena v jednom článku, kde byly vypisovány sestavy pro měsíc květen....a i u náročnějších sestav byl uveden...přesto, člověk nikdy neví:)
No tyto zdroje jsou takové kvalitativní minimum (bráno z pohledu kvalitních zdrojů, ne úplné minimum všech zdrojů :)), přesto svou práci odvedou.
ted jsem ale zjistila velmi nemilou vec....ta gigabytka nema s-video...to ji nepropojim s televizi. Snad by to slo redukci na tu vga.....
1. GTX260 je relativně nedostatkové zboží. Na CZC jsou obě Gigabyte nedostupné.
2. Karty mají časo TV-Out přes redukční kablík, který se dává do DVI. Chce to mrknout na specifikace na stránkách výrobce.
2. Karty mají časo TV-Out přes redukční kablík, který se dává do DVI. Chce to mrknout na specifikace na stránkách výrobce.
S-video už na dnešních kartách nenajdeš snad nikde. Televize je nějaká starší? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] VGA na s-video stojí kolem 1000,-. Ale nikdy jsem to v ruce neměl, tak nevím jak dobře to funguje.
Jde pouzit tenhle kablik [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Sice jsem ho nezkousel primo na tyhle karte, ale mam ho odskouseny na par notesech a umpc
[quote=Richmond;378026]Jde pouzit tenhle kablik [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Sice jsem ho nezkousel primo na tyhle karte, ale mam ho odskouseny na par notesech a umpc[/quote]
Dobré vědět. BTW ten popis produktu je trošku k něčemu jinému...
[quote]Popis: rozšiřující PCIe karta pro čipsety i915G/i945G; Podporovaný výstupy: DVI-D 24-pin konektor pro LCD monitor; Dual Screen s VGA výstupen na základní desce; Podporované desky: CAC5565 ASUS P5GD1-VM; ASUS P5GD2-VM[/quote]
Dobré vědět. BTW ten popis produktu je trošku k něčemu jinému...
[quote]Popis: rozšiřující PCIe karta pro čipsety i915G/i945G; Podporovaný výstupy: DVI-D 24-pin konektor pro LCD monitor; Dual Screen s VGA výstupen na základní desce; Podporované desky: CAC5565 ASUS P5GD1-VM; ASUS P5GD2-VM[/quote]
v pořádku...problémek s s-video jsem už vyřešila...ohledně té gigabyte...vím, kde skladem je..czc byl jen link na kartu na známém webu .)
[quote=johny__g;378027]Dobré vědět. BTW ten popis produktu je trošku k něčemu jinému...[/quote]
Popis jsem nejak nezkoumal, ja mam ten drat uz od G400, pro jistotu jsem vzal 2 do foroty a zbyl mi uz jen jeden... Na aukru jsem je zahlid za 150,- ale jestli jsou funkcni :notsure
edit: tady je z 96% skladem :) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ten muj je akorat celej cernej
Popis jsem nejak nezkoumal, ja mam ten drat uz od G400, pro jistotu jsem vzal 2 do foroty a zbyl mi uz jen jeden... Na aukru jsem je zahlid za 150,- ale jestli jsou funkcni :notsure
edit: tady je z 96% skladem :) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ten muj je akorat celej cernej
A teď tedy ta maličkost s druhou GPU. Řekněme nějakou uplně obyč ( [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ), kterou bych fikla a vrazila do PCIe1x a napojila na ní boční LCDčka. Výkonem snad postačí na plochy s aerem ne? a co zdroj, stále to zkousne?
Ta druhá GPU nehoří, přinejhoršim pořídím na vánoce s novým PC :)
A jen taková kvízovka, když bych druhou GPU zaměřila na počítání fyziky, stále bude použitelná na ta postraní LCDčka? (s tim že by byla pak v novym PC v pcie16x a i třeba nějaká 9500gt)
Ta druhá GPU nehoří, přinejhoršim pořídím na vánoce s novým PC :)
A jen taková kvízovka, když bych druhou GPU zaměřila na počítání fyziky, stále bude použitelná na ta postraní LCDčka? (s tim že by byla pak v novym PC v pcie16x a i třeba nějaká 9500gt)
8400GS je na fyziku slaba, minimum je tusim 8600 a ta zere kolem 50w... V drtivy vetsine her se ti stejne bocni lcd vypnou (cerna nebo barevna s cernym pruhem vlevo) a to i ve hrach, ktery PhysX vubec nepocitaji...
edit: http://www.nvidia.co.uk/object/physx_gpus_uk.html
edit: http://www.nvidia.co.uk/object/physx_gpus_uk.html
proč vypnou? jedu na dvou LCD už tak rok a nikdy se nevypínalo:) Chceš říci, že když budu mít dvě gpu, tak je to vypínat bude?? :runaway
jak jsem psala...na to physX bych už pořídila minimálně 9500GT
mimochodem, ričmonde, škrábla jsem ti na icq, urychlilo by to tok informací.
jak jsem psala...na to physX bych už pořídila minimálně 9500GT
mimochodem, ričmonde, škrábla jsem ti na icq, urychlilo by to tok informací.
No takhle - vypne kdyz jedes 1. karta = 2x monitor, nevypne kdyz jedes co karta to monitor. Pokud jedu 260GTX 1. monitor a 8800GTS druhej a treti kvuli PIP tak je to ok (maly skubnuti pri vlejzani do hry)
Jak už jsem psala, jedu dual LCD na jedny GPU už nějaký ten pátek, a rozhodně se nevypíná.
To je právě to šikovný, že hraju třebas hru, někdo písne na ICQ(msn,xfire,skype) tak to na vedlejšim vidím kdo a co písnul a pokud to není důležité, tak zbytečně nemusim alt-tab hru:) Stejné když sleduji třeba film.
Proto ten zájem o tu náročnost toho druhého LCD na gpu, o kolik mě vlastně ubírá na výkonu:)
To je právě to šikovný, že hraju třebas hru, někdo písne na ICQ(msn,xfire,skype) tak to na vedlejšim vidím kdo a co písnul a pokud to není důležité, tak zbytečně nemusim alt-tab hru:) Stejné když sleduji třeba film.
Proto ten zájem o tu náročnost toho druhého LCD na gpu, o kolik mě vlastně ubírá na výkonu:)
[quote=Amaunetka;378121]Jak už jsem psala, jedu dual LCD na jedny GPU už nějaký ten pátek, a rozhodně se nevypíná.[/quote]
Jako ne ze bych neveril, ale vypina se (nebo minimalne rozhodi barvy - nevim jestli je to u tebe viditelny) ;)
Dela to urcite na 8600GTS (ted jsem zkousel NFS SHIFT) a urcite na 8800GTX (zkouseno rano, ovladace 197.xx neco) + Vista 32b
Jako ne ze bych neveril, ale vypina se (nebo minimalne rozhodi barvy - nevim jestli je to u tebe viditelny) ;)
Dela to urcite na 8600GTS (ted jsem zkousel NFS SHIFT) a urcite na 8800GTX (zkouseno rano, ovladace 197.xx neco) + Vista 32b
Pouzival jsem CRT+LCD na GF6200 zcela bez problémů přesně jak píše Amau.. Na CRT (21") hry či film a na LCD(17) běželo ICQ, WinAmp a podobně. Cvaklo to při přechodu na fullscreen jen na CRT, boční LCD bez změny.
přesně tak a ne jinak:)
sehnat tu GTX260 je opravdu umění...nejdřív jí budu mít v úterý
asi si objednám tuhle příšerku [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a v úterý bude doma, nepříjemné je, že jsem v práci a moc si jí neužiju..zase až o víku:(
problém s touto GPU je, že má DVI+HDMI+VGA
ani jedno z LCD nemá HDMI, takže jedno půjde na DVI a druhé na hdmi s redukcí. Otázka zní, když píchnu redukci DVI->HDMI do LCD DVI zdířky a propojim ho pomoci HDMI kabelu s PC..pošlape to?:)
EDIT: odkládám nákup na příští týden, snad bude větší výběr, ráda bych totíž od Zotac GPU..tak uvidim:)
Díky všem za příspěvečky:)
sehnat tu GTX260 je opravdu umění...nejdřív jí budu mít v úterý
asi si objednám tuhle příšerku [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a v úterý bude doma, nepříjemné je, že jsem v práci a moc si jí neužiju..zase až o víku:(
problém s touto GPU je, že má DVI+HDMI+VGA
ani jedno z LCD nemá HDMI, takže jedno půjde na DVI a druhé na hdmi s redukcí. Otázka zní, když píchnu redukci DVI->HDMI do LCD DVI zdířky a propojim ho pomoci HDMI kabelu s PC..pošlape to?:)
EDIT: odkládám nákup na příští týden, snad bude větší výběr, ráda bych totíž od Zotac GPU..tak uvidim:)
Díky všem za příspěvečky:)
Slapat by to melo (resp. me to tak u ty SOCky fungovalo), blby je, ze je to s tou redukci takovy "forovy", viklajici se... Vyber lepsi nebude, Zotac (urcite vis, ze je to ManLi) sice zapusobi cenou, ale GB zas vykonem...
Nevim přoč cenou, jelikož zotac GTX260 216 jsou cenově nad gigabytem. Uvidím, co přinese příští týden, kupec GTS250 počká, takže žádný problémek:)
Zotac [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
GB [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Rozdily v cenach jsou vcelku znatelny, nejak jsem nebadal kde ji maji nejlevnejs...
edit: jinak mrkni na frekvence - to byl treba duvod proc prekousnout absenci druhyho DVI ;)
GB [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Rozdily v cenach jsou vcelku znatelny, nejak jsem nebadal kde ji maji nejlevnejs...
edit: jinak mrkni na frekvence - to byl treba duvod proc prekousnout absenci druhyho DVI ;)
U té SOCky se už trošku bojím, aby s ní neměl ten můj 500W problém. takto přetaktovaná už musí víc papkat. Zatím mám představu, že bych jí stáhla na úroveň OCky (ať žijí zkratky)
V alfe maj SOCku za 4950,- i s dopravou, vcelku pěkná cena.
V alfe maj SOCku za 4950,- i s dopravou, vcelku pěkná cena.
[quote=Amaunetka;378352]U té SOCky se už trošku bojím, aby s ní neměl ten můj 500W problém. takto přetaktovaná už musí víc papkat. Zatím mám představu, že bych jí stáhla na úroveň OCky (ať žijí zkratky)
V alfe maj SOCku za 4950,- i s dopravou, vcelku pěkná cena.[/quote]
Obavu mít nemusíš. Pokud je zdroj "zdravý", utáhne grafickou kartu (potažmo celou sestavu) naprosto v pohodě.
V alfe maj SOCku za 4950,- i s dopravou, vcelku pěkná cena.[/quote]
Obavu mít nemusíš. Pokud je zdroj "zdravý", utáhne grafickou kartu (potažmo celou sestavu) naprosto v pohodě.
vyřešeno, koupila jsem Gigabyte GTX260 SOC. Jistý nárůst výkonu tu je a zdroj nijak nenadává. Díky všem za příspěvky :thumb
EDIT:
NFS:Shift
Asus GTS250 DKtop - 1680x1050 2xAA max detaily vsync off => 40-55fps pri solo zavode
GB GTX260 SOC - 1920x1080 4xAA max detaily vsync on => 50-59fps pri solo zavode ( 60FPS je vsync hranice)
GB GTX260 SOC - 1920x1080 4xAA max detaily vsync on => 35-45fps pri plným start poli (15 aut), po celou dobu závodu v houfu; 35fps jen na startu(GTS250 max 20fps)
údaje jsou z Evga precision
teplota vystoupala k 75°C při 40ot větráčku. Oproti DK tichoučko a díky typu chladiče je i v PC vcelku chladno (dle LCD na bedně)
Myslím, že za 2 tisíce fajn "upgrade".
EDIT:
NFS:Shift
Asus GTS250 DKtop - 1680x1050 2xAA max detaily vsync off => 40-55fps pri solo zavode
GB GTX260 SOC - 1920x1080 4xAA max detaily vsync on => 50-59fps pri solo zavode ( 60FPS je vsync hranice)
GB GTX260 SOC - 1920x1080 4xAA max detaily vsync on => 35-45fps pri plným start poli (15 aut), po celou dobu závodu v houfu; 35fps jen na startu(GTS250 max 20fps)
údaje jsou z Evga precision
teplota vystoupala k 75°C při 40ot větráčku. Oproti DK tichoučko a díky typu chladiče je i v PC vcelku chladno (dle LCD na bedně)
Myslím, že za 2 tisíce fajn "upgrade".