HD4850 BSOD pri suspend
Kúpil som si Powercolor HD4850. Pri každom suspende dostanem BSOD - aj s originálnymi ovládačmi (z CD) 9.9 aj s 9.7, 10.1, 10.4 aj 10.5 (najnovšie).
Inak je táto grafika dobrá - žiadne problémy v hrách (záseky, reštarty PC). Teploty mám od 40 do 60°C.
Poradí niekto?
Inak je táto grafika dobrá - žiadne problémy v hrách (záseky, reštarty PC). Teploty mám od 40 do 60°C.
Poradí niekto?
A čo tak napísať zbytok zostavy ? Zdroj ? Čo máš na mysli tym zastavením ? Kedy sa to prejavuje ?
EDIT: BSOD, pokús sa opísať tie čísielka čo to tam ukazuje, dá sa ztoho vyčítať "kde je pes zakopaný"
EDIT: BSOD, pokús sa opísať tie čísielka čo to tam ukazuje, dá sa ztoho vyčítať "kde je pes zakopaný"
Už som prišiel na to, čo spôsobuje ten problém - ATI Tray Tools. Musím prejsť niektoré beta buildy, či mi nepomôžu vyriešiť tento problém.
A neviem prečo sa každý pýta na zdroj - áno mám len 400W Fortron, 4 disky a X-Fi, ale s nedostatkom napájania nemám žiadne problém (hry ako Mass Effect 2, Stalker Call of Pripyat či Metro 2033 idú v pohode na stredných až vysokých detailoch).
A neviem prečo sa každý pýta na zdroj - áno mám len 400W Fortron, 4 disky a X-Fi, ale s nedostatkom napájania nemám žiadne problém (hry ako Mass Effect 2, Stalker Call of Pripyat či Metro 2033 idú v pohode na stredných až vysokých detailoch).
Zdroj je na tomto fóru asi največšia príčina nestability - padania a iných problémov s PC, tak preto sa pýtam(e) na zdroj...
[quote=mnn;378159]Kúpil som si Powercolor HD4850. Pri každom suspende dostanem BSOD - aj s originálnymi ovládačmi (z CD) 9.9 aj s 9.7, 10.1, 10.4 aj 10.5 (najnovšie).[/quote]
Na některých kombinacích HW se spuštěným ATT jsem se s tím také setkal. Pomohlo vypnutí funkce Povolit ATT sdílenou paměť (Nástroje & Možnosti > Hlavní možnosti > Pokročilé).
Na některých kombinacích HW se spuštěným ATT jsem se s tím také setkal. Pomohlo vypnutí funkce Povolit ATT sdílenou paměť (Nástroje & Možnosti > Hlavní možnosti > Pokročilé).
[quote=mnn;378166]..... ale s nedostatkom napájania nemám žiadne problém (hry ako Mass Effect 2, Stalker Call of Pripyat či Metro 2033 idú v pohode na stredných až vysokých detailoch).....[/quote]
Co má toto společného se zdrojem. Spíš problém bych tady viděl s grafikou a ne se zdrojem. (ale ta je přeci v poho)
Co má toto společného se zdrojem. Spíš problém bych tady viděl s grafikou a ne se zdrojem. (ale ta je přeci v poho)
[quote=r34ktor;378192]Na některých kombinacích HW se spuštěným ATT jsem se s tím také setkal. Pomohlo vypnutí funkce Povolit ATT sdílenou paměť (Nástroje & Možnosti > Hlavní možnosti > Pokročilé).[/quote]
Síce stále nemôžem nastavovať otáčky ventilátoru, či meniť takty bez BSOD (aj keď som vypol tú zdieľanú pamäť), ale prišiel som na to ako rozhodiť suspend bez BSOD - v pokročilých nastaveniach vypnúť Reset clocks before suspend mode.
Síce stále nemôžem nastavovať otáčky ventilátoru, či meniť takty bez BSOD (aj keď som vypol tú zdieľanú pamäť), ale prišiel som na to ako rozhodiť suspend bez BSOD - v pokročilých nastaveniach vypnúť Reset clocks before suspend mode.
[quote=mnn;378207]Síce stále nemôžem nastavovať otáčky ventilátoru[/quote]
Jakou máš přesně verzi? Model osazený Accelerem regulovat nelze.
[quote=mnn;378207]... či meniť takty bez BSOD[/quote]
Podivné. Zkoušel jsi to i přes CCC?
Jakou máš přesně verzi? Model osazený Accelerem regulovat nelze.
[quote=mnn;378207]... či meniť takty bez BSOD[/quote]
Podivné. Zkoušel jsi to i přes CCC?