i7 860, i5 750, nebo X6 1055T
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jaký by byl nejvhodnější procesor pro nové PC. Využití by bylo následující:
30% hry (GTA4, NFS Shift, Mafia II časem...)
30% začátečnická grafika (učím se dělat s Photoshopem a místy s 3D grafikou)
30% internet a práce do školy
10% zbytek (sledování filmů atd.)
Vím, že se dají sehnat i lepší procesory, ale jsem limitován cenou, která je u kompletu třeba v případě LGA1366 už moc vysoká.
Předem díky za rady ;)
PS: jestli jsem se netrefil do správné sekce, tak se omlouvám
chtěl bych se zeptat, jaký by byl nejvhodnější procesor pro nové PC. Využití by bylo následující:
30% hry (GTA4, NFS Shift, Mafia II časem...)
30% začátečnická grafika (učím se dělat s Photoshopem a místy s 3D grafikou)
30% internet a práce do školy
10% zbytek (sledování filmů atd.)
Vím, že se dají sehnat i lepší procesory, ale jsem limitován cenou, která je u kompletu třeba v případě LGA1366 už moc vysoká.
Předem díky za rady ;)
PS: jestli jsem se netrefil do správné sekce, tak se omlouvám
No, tak je to o preferenciach. Ale AMD má 6 jadier, to by sa ti mohlo hodiť, ale zas tak veľa času (30%) nebudeš len renderovať. Ja by som sa rozhodoval medzi X6 1055T a i5 750, resp. zobral by som Intel - vyšší hrubý výkon jak na občasné hranie, tak i renderovanie, dá sa veľmi slušne pretaktovať.
Rozhodně ten i5 750, to 6jádro ani nevím jestli by Photoshop využil a ve hrách bude Intel výkonější...a 3D grafika tam to je i o GK nebo ne?
ak nebudes robit s takymi programami ako 3ds MAX, blender a pod tak 6 jadro je zbytocne.
takze bud i7-750 alebo AMD ale tam to je asi narovnako by som povedal
tu je nejaky bench kde je aj photoshop tak si skus popozerat
http://www.hardwaresecrets.com/article/Core-i5-vs-Phenom-II-X4-CPU-Review/819/5
takze bud i7-750 alebo AMD ale tam to je asi narovnako by som povedal
tu je nejaky bench kde je aj photoshop tak si skus popozerat
http://www.hardwaresecrets.com/article/Core-i5-vs-Phenom-II-X4-CPU-Review/819/5
jj, vypadá to vyrovnaně, možná spíš líp pro Phenom. jenom mi přijde divný, že 955, je ve většině praktických testů lepší než 965. V tom případě bych asi vzal Phenom X4 955 a ještě bych ušetřil
za usetrene prachy popripade kup lepso chladis a kedze to je BE verzia tak aj ty zvladnes pretaktovanie kedze pri BE edicii sa meni len multiplikator..ci 2-3kliky v biose a hned mas pretaktovany CPU :) a na 100% ho das na 3.2 jak nic
[quote=hawkeye9898;379963]za usetrene prachy popripade kup lepso chladis a kedze to je BE verzia tak aj ty zvladnes pretaktovanie kedze pri BE edicii sa meni len multiplikator..ci 2-3kliky v biose a hned mas pretaktovany CPU :) a na 100% ho das na 3.2 jak nic[/quote]
3,2 GHz je základní frekvence, takže to dá určitě :).....každopádně počítač se neskládá jen z procesoru a je potřeba taky kvalitní zdroj (a to nejen na přetakt) a i deska (i když tam to není zas tak horké)....možná by se hodilo, kdyby tazatel uvedl zbytek PC komponentů, které hodlá kupovat
3,2 GHz je základní frekvence, takže to dá určitě :).....každopádně počítač se neskládá jen z procesoru a je potřeba taky kvalitní zdroj (a to nejen na přetakt) a i deska (i když tam to není zas tak horké)....možná by se hodilo, kdyby tazatel uvedl zbytek PC komponentů, které hodlá kupovat
sazřejmě, že až to bude aktuální, tak se na Vás opět obrátím. Zatím mi šlo jen o takovou orientačční otázku. Moje PC je zatím ve fázi vydělávání peněz na brigádě a přelouvání rodičů na doplacení zbytku :D Každopádněě zatím děkuju moc ;)