Nová Grafická Karta
Dobrý den.Chtěl bych si koupit novou grafickou kartu,ale nevím kterou mi pc bude podporovat.
Sestava:
Základní deska-Gigabyte GA-MA78G-DS3H
Paměti-2x2GB
Procesor- AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5600+, 2906 MHz
Zdroj- ATX-400PNF
Monitor-Acer V193W
Cenu za kartu si představuji tak do těch 4000Kč,preferuji obě značky karet.
Předem děkuji za odpověď.
Sestava:
Základní deska-Gigabyte GA-MA78G-DS3H
Paměti-2x2GB
Procesor- AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5600+, 2906 MHz
Zdroj- ATX-400PNF
Monitor-Acer V193W
Cenu za kartu si představuji tak do těch 4000Kč,preferuji obě značky karet.
Předem děkuji za odpověď.
Váš zdroj by mohol stačiť, len neviem v akom je stave (kondenzátory)... trebalo by ho rozobrať (kryt) a pozrieť sa na nich, či nie su vyteklé atď.
Doporučujem (aj vzhľadom na Váš procesor) HD5750, v prípade, že budete potrebovať aj nový zdroj tak aj takúto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Doporučujem (aj vzhľadom na Váš procesor) HD5750, v prípade, že budete potrebovať aj nový zdroj tak aj takúto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
alebo troska prejst cez rozpocet a zobrat
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
+ zdroj co sem dal 16cmfan
vide to na 4500, cize nieco nad ale nie zase extra moc nad
+ zdroj co sem dal 16cmfan
vide to na 4500, cize nieco nad ale nie zase extra moc nad
K tomuto PC by podľa mňa stačila aj HD 5670 - ale lepšie by bolo zistiť zameranie - aké hry (náročne, alebo menej náročne hrajete, či ste akt. alebo občasný hráč, akú veľkosť monitora máte) Ak je Váš zdroj fortron, nemuseli by ste s največšou pravdepodobnosťou k HD 5670 a 5750 kupovať ani zdroj. Ale ako hovorím, je dobré skontrolovať jeho stav.
Velikost monitoru je 19,co se týče her tak bych si chtěl zahrat ty vic naročnějši a nejnovějši co tet vyšly.Zatím se na tom mem pc da zahrát malokterá hra a to s obtižemi,protože mam intengrovanou grafiku:
ATI Radeon HD 3200 Graphics.Co se tyče toho stavu zdroje tak se ho pokusim tedy zkontrolovat,a posléze dam vědět.
ATI Radeon HD 3200 Graphics.Co se tyče toho stavu zdroje tak se ho pokusim tedy zkontrolovat,a posléze dam vědět.
Takže zdroj se zdá byt v pořadku.Mluvil jsem ještě o tom s některýma známýma a 1 mi řekl že NVIDIA je lepši jako ATI které jste mi tady doporučovali.Někdo mi zas řekl že mam sáhnout vic do kapsy koupit 600W zdroj a ktomu nějakou grafiku za 7000Kč,ale ja si myslim že takhle drahou zaležitost zas nepotřebuju.Tak se vás chci zeptat jaký máte nazor na NVIDIA vs. ATI?
[quote=Arthinas;387325]Takže zdroj se zdá byt v pořadku.Mluvil jsem ještě o tom s některýma známýma a 1 mi řekl že NVIDIA je lepši jako ATI které jste mi tady doporučovali.Někdo mi zas řekl že mam sáhnout vic do kapsy koupit 600W zdroj a ktomu nějakou grafiku za 7000Kč,ale ja si myslim že takhle drahou zaležitost zas nepotřebuju.Tak se vás chci zeptat jaký máte nazor na NVIDIA vs. ATI?[/quote]
Že ATi má aktuálne lepšiu ponuku GK kariet na trhu. Nejaký "profík" Ti môže povedať, že Nvidia je lepšia - Ok, klamať Ti nebude. Ale pozerá sa možno len na výkon... a to nie je vždy tá správna cesta. Na GK sa treba pozerať komplexne... spotreba/cena/výkon/hlučnosť/technológie atď. Momentálne proste doporučujem ATi, ak nemáte špeciálne požiadavky (rôzne aplikácie, ktore podporujú CUDA atď.)
Že ATi má aktuálne lepšiu ponuku GK kariet na trhu. Nejaký "profík" Ti môže povedať, že Nvidia je lepšia - Ok, klamať Ti nebude. Ale pozerá sa možno len na výkon... a to nie je vždy tá správna cesta. Na GK sa treba pozerať komplexne... spotreba/cena/výkon/hlučnosť/technológie atď. Momentálne proste doporučujem ATi, ak nemáte špeciálne požiadavky (rôzne aplikácie, ktore podporujú CUDA atď.)
Koupit k tvému procesoru high-endovou grafickou kartu je holý nesmysl. To samé se zdrojem ... leda by jsi v nejbližší době plánoval kompletní upgrade sestavy. Jinak v tomto případě by procesor grafickou kartu "sakra" brzdil a investice do 600 W zdroje pro tuto sestavu naprosto k ničemu.
ATI vs NVIDIA ... nekonečná žabomyší válka :rolleyes: Momentálně nemá NVIDIA na trhu konkurence schopnou grafickou kartu, takže se vyplatí koupit graf. kartu ATI, která má momentálně o dost lepší provozní podmínky.
Kdyby jsi procesor trochu nataktoval, mohl by jsi zakoupit [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], což je pro Tebe "maximum".
Pokud je zdroj v pořádku, tak sestavu i s novou graf. kartou utáhne v pohodě.
ATI vs NVIDIA ... nekonečná žabomyší válka :rolleyes: Momentálně nemá NVIDIA na trhu konkurence schopnou grafickou kartu, takže se vyplatí koupit graf. kartu ATI, která má momentálně o dost lepší provozní podmínky.
Kdyby jsi procesor trochu nataktoval, mohl by jsi zakoupit [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], což je pro Tebe "maximum".
Pokud je zdroj v pořádku, tak sestavu i s novou graf. kartou utáhne v pohodě.