Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Víkendová diskuze: Situace na našich silnicích

husky14 (4214)|16.7.2010 09:46
Je před námi konec týdne, proto Vás tímto zveme na naši víkendovou diskuzi s tématem:

Situace na našich silnicích

Začátek prázdnin a prodloužený víkend přispěly k zatím nejtragičtější bilanci obětí a situace se nijak nelepší. Jak tohle vnímáte? Máte chuť, nebo se dokonce musíte, účastnit dnešního provozu? Chystáte se autem na dovolenou? Zapojte se s ostatními do diskuze!

Do diskuze se mohou zapojit i neregistrovaní uživatelé. Pro napsání příspěvku stačí stisknout tlačítko "Odpověď", které se nachází u levého okraje této stránky (nad a pod výpisem jednotlivých příspěvků).
czhunter (775)|16.7.2010 09:56
Chování českých řidičů je naprostá tragédie. Všichni pořád někam spěchají ... a přitom není kam, na vašem pohřbu na vás počkají.

Jen velmi krátká věta - teď trávím několikátý měsíc v Holadsku. Zatímco v ČR si řidiči velmi často gestikulacemi nadávají, holandští řidiči si mnohem častěji navzájem děkují (také s chodci a cyklisty), třeba když je někdo pustí i když nemusí nebo jim uvolní úzkou cestu (zatímco u nás by vám nadali, že zavazíte, tady poděkují, že jste uhnuli).

Jak to změnit? To určitě ze dne na den nejde.
Aytech (475)|16.7.2010 10:09
Je to priserny, autem nemusim jezdit kazdy den, do prace v pohode dojedu sockou, ale obcas jedu i autem, a mnohdy me zarazi jak mnozi ridici vubec nedavaji pozor co se deje kolem nich. Nepouzivaji blinkry, necekane brzdeji, apod.
Nektery rikaji ze za ty nehody muze i stav ceskich silnic, ale podle me na prvnim miste za to muze ridic, musi vedet co ho auto dokaze, jaky ma stav pneumatik, prispusobit rychlost, apod. Treba na D1 nikdy nejezdim ani tech 130...
Dojigiri (1629)|16.7.2010 11:50
Myslím (můj názor), že za hodně agresivity na silnicích může i záměrné omezování plynulosti provozu různými "bezpečnostními" opatřeními na místech, kde moc smyslu nemají (často iniciované známým "mohlo by se tu možná někdy něco stát, a pokud to zachrání jediný lidský život ...", ovšem nikdy předtím se tam třeba ještě nic závažnýho nestalo, takže k takovému opatření není žádný zvláštní důvod).

Přemíra těchto omezení má několik negativních důsledků:
- zvyšování exhalací ve městě (= ekologický problém) - pokud musíte zastavovat a zase se rozjíždět, prostě spotřebujete více energie (při brždění přeměníte svojí kinetickou energii na teplo, při rozjíždění tuto ztracenou energii musíte opět získat) a tedy více pohonných hmot, což zákonitě nutně vede k vyšším exhalacím
- vytváření zácp i tam, kde předtím nebyly (což je opět i ekologický problém)
- naprosto bezdůvodné zdržování řidičů ve "prospěch" jiných účastníků dopravního provozu (ačkoliv oni z toho ve skutečnosti často moc velký prospěch taky nemají)
- prostě "naschvály"

- ale zejména, tyto omezení (a problémy z toho plynoucí - zácpy apod.) jsou schopny generovat "nasraného řidiče" ve zvýšené míře, i z jinak "klidného" řidiče (stačí, aby byl prostě někdo cholerik). A tento tzv. "nasraný řidič" je úplně to nejhorší, co můžete na silnici potkat - nebere ohled na ostatní, jede bez rezervy, někomu provede prasečinu, naštve ho tím (dotyčný se ho někdy dokonce pokusí "vychovávat"), a máme tady pěknou řetězovou reakci.

Často takový "bezpečnostní opatření" generují mnohem závažnější přestupky, než který se tam stávaly před jejich zavedením - např. moc dobře nechápu novou módu zavádění ostrůvků u zastávek MHD, takže autobus pak nelze objet. To je sice moc prima, je super, že tím dojde k naprosto zbytečnému zdržování řidičů, kteří by ho mohli poklidně objíždět, pokud by tam místo toho byla zastávka jako dřív, tj. že autobus zajede do "zálivu" k zastávce. No, takže někteří čekají, ale někteří nevydrží s nervama a objedou ho druhou stranou ostrůvku v protisměru, pokud je tam volno, což je imho mnohem horší (navíc musí výrazně rychleji, aby to stihli, než tam přijede někdo z protisměru) - sám už jsem viděl několikrát (btw. dokonce jsem četl někde argumentaci, že podle pravidel silničního provozu to, přísně vzato, v principu není přestupek - že jde o objíždění stojící překážky, stejně jako v případě, kdy by tam někomu vykysalo auto nebo se tam někdo srazil a vy byste ho museli objíždět protisměrem).

Dále móda zavádění kruhových objezdů všude, i tam, kde je to nesmyslné (ano, někde to smysl má, někde ale zase ne). Např. malinkatý kruhový objezd "za každou cenu" v Plzni na Doubravce (jezdím tam celkem často). Větší náklaďáky (a trolejbusy MHD) tam mají celkem problém, většinou jezdí přes jeho střed. Co se týká blikání, tak většinou zde blikám tam, kam chci ject, jako na normální křižovatce, tj. např. vlevo, už při vjezdu na tenhle kruháč, abych tím upozornil auta přijíždějící v protisměru, že jim v zápětí na kruháči vjedu do cesty (kdy oni mi musí dávat přednost). A snad každej měsíc tam je nehoda, IMHO proto, že ten, kdo to tam nezná, se tam chová jako na "normálním" kruháči - očekává, že musí dát přednost jenom těm autům, který v tu chvíli na kruháči vidí (jenže přes plot nevidí přijíždějící auta přijíždějící zespoda, a to auto zleva tam má okamžitě, pokud tam něco jede - i proto, že odtamtud lze kruháč projet rovně plnou rychlostí, protože kdo přijíždí zespoda vidí celkem dobře, jestli je tam někdo komu má dát přednost nebo ne a v takovém případě "nemá důvod" zpomalovat ... - IMHO ideální podle mě by bylo tam zrušit kruháč a nechat tam křižovatku bez úpravy přednosti (= s předností zprava), protože ten, kdo vidí nejmíň, by tam měl přednost (před tím směrem, kam příliš dobře nevidí - pokud by skutečně bylo účelem zvýšit bezpečnost a snížit nehodovost).

Nebo metoda, jak naučit řidiče jezdit na červenou zde: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010071106


Co se týká stavu českých silnic ... IMHO právě to, že se jejich stav *zlepšuje* je často příčinou těch nejvážnějších nehod. Neboť čeští řidiči nejsou zatím moc zvyklí na novou rovnou širokou silnici a jak takovou vidí, prostě sešlápnou plyn a jedou co to dá. Paradoxně dokud byly silnice horší, děravý a klikatý, řidiči museli dávat větší pozor a ject pomalejc.
StD (1963)|16.7.2010 12:34
Tohle thema tady dal Husky schválně, aby nám to vydrželo do vánoc a on mohl v klidu na dovolenou...
Proto ad chování na silnici/ulici říkám No Comment. Jinak bych musel začít u hlavy smrdící ryby a konstatovat: "Vyměňte národ". Dělat si tady ventil je zbytečné a BESIP to nezajímá, ten si musí na sebe vydělat a řídí to zkorumpovaní politici. Takže co tady vyřešíte? Ne že bych v mnohém s předřečníky nesouhlasil, ale diskuse o tom je mlácení prázdné slámy pro okurkovou sezonu. Howgh!
Dojigiri (1629)|16.7.2010 13:27
Std: Ano, v podstatě souhlas, a řečeno mnohem jednodušeji :D

Btw. celkem mě dostal jeden citát:
"zaznamenávám jistou početní nerovnováhu. Nerovnováhu mezi počtem lidí, kteří si stěžují na chování druhých na silnicích a vyvíjí tlak, že by se s tím mělo něco dělat (je jich hodně), a počtem lidí, kteří jezdí jak telata až prasata (je jich taky hodně). Něco tady nesedí. Asi mají obě množiny neprázdný průnik."

:p
StD (1963)|16.7.2010 14:11
[quote=Dojigiri;389154]Std: Ano, v podstatě souhlas, a řečeno mnohem jednodušeji :D

Btw. celkem mě dostal jeden citát:
"zaznamenávám jistou početní nerovnováhu. Nerovnováhu mezi počtem lidí, kteří si stěžují na chování druhých na silnicích a vyvíjí tlak, že by se s tím mělo něco dělat (je jich hodně), a počtem lidí, kteří jezdí jak telata až prasata (je jich taky hodně). Něco tady nesedí. Asi mají obě množiny neprázdný průnik."

:p[/quote]
Aspoň ta matematika má něco společného s SHW. Dá se na to jít i přes Markovovy řetězce a výsledkem bude graf vanovitého průřezu s definicí: "Lidská blbost je nekonečná..."
mstejska (2912)|16.7.2010 14:18
Mě se zdá že chování 99% řidičů je dobré. Jezdím do práce každý den jak po okresce, tak po městě i dálnici. Samozřejmě že sem tam potkám někoho co prasí, ale není jich tolik. Asi už skončili na hřbitovech. Moc nezáleží na typu, značce a ceně auta. I když se mi zdá že více těch co dělají prasárny je mezi kamionisty. Hlavně poláci, ukrajinci, estonsko atd.
ČR (0)|16.7.2010 14:22
Nic tu s tím neuděláme. Pokud se vybourám, tak zemřu. Jako každý. Stát je nahovno, silnice nahovno, problémy nezůstávají doma, ale nosí se za volant, pak to vypadá výše uvedeným způsobem.
Západní země jsou normální, východní nikoli. Smrt je součástí systému. Nejsou to jenom auta, ale i na přechodech se umírá. Kamion projede, sračky z něho padaj a někoho to zabije, vždyť je to normální. Denně to jsou desítky, stovky, tisíce lidí, co umíraj někde. Média nafouknou jen něco, výsledkem je chaos.
Milan Šurkala (160)|16.7.2010 17:13
No, zadny zazrak to neni, to je fakt. Ted jsem jel takrka pres celou republiku a byl jsem prekvapen tim, ze i na D1 lidi jezdili velmi rozumne (az teda na jeden tirak, ktery se mohl doslova podelat z toho, ze jsem trochu pribrzdil, aby se prede mne mohlo pred uzavirkou zaradit auto zleva).

Osobne si myslim, ze u nas ridici zacinaji byt trochu ohleduplnejsi, ale stale je tu sorta lidi, se kterymi se proste nehne. Asi pred mesicem, to jsem mel pri jedne 50km jizde vazne dost. Stazeni cesty do jednoho pruhu - zip, borec vlevo to nevydrzel a udelal si dokonce treti pruh, vsecko to objel pres dvojitou plnou, dale dva silenci jedouci asi 160-180 na 90ce a posledni typek, ktery me malem vytlacil - jel v pripojovacim pruhu a nejak mermomoci se dozadoval prednosti z me strany, kterou jsem mu jednak nebyl povinen dat, jednak jsem ani poradne nemel jak - toz jo, zastavit jsem mohl, ale proc bych to z hlavni delal). Prekvapilo me, ze vsecko meli na svedomi ridici VW Passat posledni generace :-) Nesoudim sice ridice podle auta, ale tohle bylo zajimave :-) Bohuzel priznavam, ze i ja obcas udelam nejakou botu, zatim se ale nastesti nic nestalo.
Ivo Mašek (507)|16.7.2010 19:24
Ten drastický nárůst nehod koresponduje s vysokými a nezvyklými teplotami u nás. To horko má na situaci vliv. ............. na každého z nás, ať si to kdo přizná, nebo ne.
Richmond (8084)|16.7.2010 19:36
Urcite je - ten hrb by pri 20° nebyl vubec znat :)
Samozrejme kdyby ty prasata udelali normalni dalnici a ne 2 pruhou okresku tak by plynulost treba pri havarii mohla byt taky jina ;)
durib (1141)|16.7.2010 20:20
Me neprijde, ze je na cestach moc agresivnich ridicu. Osobne najezdim 100-200 Km za tyden a blbce, se kteryma jsem se zatim setkal bych spocital na mych vsech prstech.
Pokud si nekdo hraje na zavodnika- je to trouba, radeji mu uhnu. Ale kdyz nekdo udela nejakou blbost nevedomky atd., vubec nenadavam, protoze se mi obcas stane to same. Za kazde pusteni/laskavost na silnici nalezite podekuji a zatim jsem se setkal jen s kladnou odezvou.
Tot vse k chovani ridicu.

Ted jeste neco ke stavu nasich silnic: vsechno, co zde bylo zmineno (brzdeni provozu, debilni semafory, k nicemu omezeni rychlosti a Musime to opravit :( -oprava je vzdy tak na pul roku) me samozrejme stve. Ale nejezdim kvuli tomu jako prase. Jen Policie si nekdy hraje na hovada a meri padesatku tam, kde je videt na 300m a silnice je velice siroka. Stejne jako zakaz predjizdeni v Opave na silnici, kde je videt dokonce na kilometr... no uz bych musel byt sprosty:mistake
Zdeněk Michálek (19)|16.7.2010 21:10
Spíš než agresivita mě štve totální egoismus a neumění řidičských rychlokvašek - a totální lhostejnost.

Předevčírem jsem jel na motorce po D1 mezi Vyškovem a Brnem, tam je poslední dobou aspoň jedna havárka za den běžným standardem - a koukám, přede mnou opět pomalu se sunoucí dlouhá kolona. Rychle jsem se propletl dopředu - a zírám: přes pravý pruh stojí rozmašírované polské auto a za volantem zakrvácený řidič bez hnutí - a vedle něj spolujezdec v šoku. A u nich nikdo, jen tupý řidičský dav popojíždějící volným polopruhem (celý zbytek dvou pruhů byl poset různými díly a sklem) se sadistickým potěšením zírající na lidi v autě.

No, spolu s projíždějícím Slovákem, který pak jako jediný sám od sebe zastavil, jsme zavolali záchranku a policajty a aspoň se poptali spolujezdce, co pro ně můžeme udělat. Ale z té lhostejnosti kolem mě až mrazilo - bojím se myslet na to, co se stane, až nějaký TIRák usne a stejně jako u téhle havárky toho Poláka rozmašíruje mě. Od tupého projíždějícího davu se pomoci nedočkám.

Řešení? Bojím se, že není.
xmarek (1676)|16.7.2010 22:09
Čím více jezdím (v podstatě dennodenně, jen do práce to mám takovou stovečku) tak tím více se zaměřuji především na sebe. Tragédie poslední doby mě nutí k zamyšlení, že bych i já měl trochu přehodnotit své řidičské schopnosti. Ano na cestě denně potkávám spoustu řidičů nad jejichž počívání kroutím hlavou, ale vím, že jejich chování neovlivním. Jediné co mohu udělat: víc předvídat, nesnažit se být za každou cenu ten nejrychlejší a modlit se ať nepotkám v protisměru nějakého magora.
Jednu dobu jsem jezdil týdně VM-Praha-VM a kolega mi při nějaké přiležitosti kdy mi na dálnici náhle někdo vjel do cestu a já jsem musel brzdit i očima řekl: -Ty se už ani nerozčiluješ. -A proč taky? Změním tím něco? Odpověď zní: Ne.
Takže rada všem lidem: Auto je jen dopravní prostředek, který Vás dopraví z bodu A do bodu B. Žádné závodní auto a hledat v tom zábavu může jen malé dítě.

Jinak abych i odpověděl na dotaz. Na dovolenou nejezdím. Naposledy jsem byl na dovolené před patnácti lety asi 150 km od baráku. A důvod? Protože jsem introvert a doma je mi nejlépe. :D
Him (0)|16.7.2010 23:19
Ano,ti nejbezohlednější a ostatním nejnebezpečnější řidiči jezdí v Passatech.
Tohle auto je zřejmě nějak přitahuje.
Je to taková zvláštní sorta buranů,co si myslej,že jsou výborní řidiči.
Taková zvláštní sociální skupina něco jako starší páni v kloboučku.
john (877)|17.7.2010 00:49
ja kdysi vozil kluka do roznova, kdo zna streku hranice-valmez-roznov, tak vi, co tam je za provoz...
vzdy jsem nechaval v kolonach rozestup na bezpecne zarazeni prede me a docela me udivovali mnozi ridici, kteri te mezery zneuzivali, at se dostanou o "auto" vice blize k svemu "vytouzenemu cili"..., vetsinou to byli ridici vozu s mensimi moznostmi "aktivni" bezpecnosti / dodavky, ktere vzdy nekam spechaji atd... /
uz davno se nerozciluji nad agresivitou nekterych ridicu, zachovavam chladnou hlavu a snazim se predvidat nasledky chovani takovych ridicu, tj. klidne pribrzdim a nikam se necpu...
obcas sice karu "sportovne" protahnu, ale musim vedet, ze to podminky dovoluji / zname useky, prehlednost, nulovy provoz /....
elpsycho (1602)|17.7.2010 01:57
[quote=husky14;389096]Situace na našich silnicích

Začátek prázdnin a prodloužený víkend přispěly k zatím nejtragičtější bilanci obětí a situace se nijak nelepší. Jak tohle vnímáte? [/quote]

Krmení o nejtragičtějších víkendech atd. se nám z médií dostává pravidelně. Je to už dost ohraná písnička pravděpodobně pro zdůvodnění dopravně-nebezpečnostní buzerace. Pochybení na straně státu ohledně stavu (a kvality konstrukce) silnic, dopravního značení a dohledu nad provozem se nepřipouští, to prostě jen řidiči jsou nepoučitelní, agresivní atd...Jinak jak už tu bylo poznamenáno - současné horko bere spoustu sil a koncentrace.

[quote=xmarek;389324]Takže rada všem lidem: Auto je jen dopravní prostředek, který Vás dopraví z bodu A do bodu B. Žádné závodní auto a hledat v tom zábavu může jen malé dítě.[/quote] Snad to dítě ve mě jen tak neumře. Taky mám jednu poznámku: chápu jestli pro vás auto není nic víc než jen přijatelný způsob dopravy, ale mezi body A a B někdo může zažít nefalšovanou radost. Takovou, že to v B otočí a dá si to celé znovu. A pak ještě jednou, třeba oklikou přes C a D. Nebavím se tady o nahánění se s jiným pacientem za zběsilých předjížděcích manévrů. Vůbec nejlepší je jízda s minimem okolního provozu, na přehledné silnici...uspokojení z dobře technicky projetých zatáček, zvládnutí auta, trocha adrenalinu. Někdo to nepochopí, jiný tím žije.
Woyta (284)|17.7.2010 07:18
[quote=Him;389345]Ano,ti nejbezohlednější a ostatním nejnebezpečnější řidiči jezdí v Passatech.
Tohle auto je zřejmě nějak přitahuje.
Je to taková zvláštní sorta buranů,co si myslej,že jsou výborní řidiči.
[/quote]

Passaty uz moc nepotkavamam. Nejvic asi me na silnici ohrozuji ridici naftovich Octavii. Musej mi "diesel power". Takove joudy 200SX strasne laka. Dodavam, ze moje cestovni tempo je 100-110 a stejne patrim k tem nejpomalejsim.
Kdyz jedu v Ticu tak se pridava i zbytek VW vozu coz je dano rozsirenim na nasich silnicich. Tico je jak rudej hadr pro byka. Kazdej si musi predjet, nehlede na to jestli me ohrozi.

Osobne nemam rad monstr bezpecnostni akce. Lidi koukaj kde se skryvaji policiste a nesleduji provoz.
Behem bezneho dne policisty pomalu nepotkate ale behem akci jsou temer vsude.
Provoz ztrati plynulost. Dost lidi zpomali i na 70kmh a nebo pro zmenu, necekane brzdi, protoze si mysli, ze vidi radar.

Dalsi problem, je ze nevenujeme dostatek pozornosti rizeni. Jedeme dle navigace, takze sledujeme mene okoli. dale spolehame na elektronicke asistenty.
Takove akce jsou na....
Pokud chteji delat poradek na silnici, tak se maji vyskitovat v terenu bezneji. Ne jen utracet nase penize na tyhle akce aby ukazali, ze neco delaji.
Ivo Mašek (507)|17.7.2010 10:49
Zavést systém, jaký je v USA. Nikde nevidíte policajta, ale jakmile uděláte sebemenší přestupek, během pár vteřin máte šerifa za zadkem., a vy jen matně přemýšlýte, kde se tam, proboha, vzal, vždyť jste žádného široko daleko neviděli.
A hlavně výchova !! A to ne jenom dopravní, ale celospolečenská. Morálka v tomto státě je katastrofální, nemá to zde v historii obdoby. Proto se dějí takové úkazy, jaké výše popisoval Z. Michálek. To nemá s dopravní výchovou nic společného - to je úplně o něčem jiném.
xmarek (1676)|17.7.2010 11:28
[quote=elpsycho;389375]Vůbec nejlepší je jízda s minimem okolního provozu, na přehledné silnici...uspokojení z dobře technicky projetých zatáček, zvládnutí auta, trocha adrenalinu. [/quote]Trochu adrenalinu. :D Už jsem jednoho kluka takto vytahoval z auta a myslím si, že si toho adrenalinu opravdu užil. A taky to byla přehledná silnice s minimem dopravního provozu. :thumb

[quote=Woyta;389378]Kdyz jedu v Ticu tak se pridava i zbytek VW vozu coz je dano rozsirenim na nasich silnicich. Tico je jak rudej hadr pro byka. Kazdej si musi predjet, nehlede na to jestli me ohrozi.[/quote]Souhlas. :D Upřímně mě, ale udivují ti blázni s malými Peugeot 205.
Richmond (8084)|17.7.2010 12:05
[quote=Woyta;389378]Nejvic asi me na silnici ohrozuji ridici naftovich Octavii. Musej mi "diesel power".[/quote]
Tak tak, z kopce to voslove rozperou, ale kdyz to vidi kopec tak to sotva funi... Hlavne ze maji dobrej pocit z toho, ze z kopce predjeli bmw :)
StD (1963)|17.7.2010 12:12
[quote=xmarek;389425]Trochu adrenalinu. :D Už jsem jednoho kluka takto vytahoval z auta a myslím si, že si toho adrenalinu opravdu užil. A taky to byla přehledná silnice s minimem dopravního provozu. :thumb

Souhlas. :D Upřímně mě, ale udivují ti blázni s malými Peugeot 205.[/quote]
Ad 1) Adrenalin nechť si elpsycho zkouší na autodromu v Mostu, za své a na vlastní riziko. Na silnici je potenciální vrah.

Ad 2) Jj Peugeot 205 a spol. Loni jsem měl takové jedno "blízké setkání 3. druhu" s tim malým Citroenem, ani nevim jak se tomu nadává. Já ve starým Unu odbočoval vlevo, brzdím, blikám, 20 m od domu a BÄC. Idiot žvanící s babou mě předjížděl v křižovatce uprostřed táhlé zatáčky o 180° kam absolutně neviděl... Vystřelil mě do naší ulice, ale já měl u Una jen rozbitý plast levého blinkru, ovšem on zrušen komplet předek (deformační zóna). Cheche, dobře mu tak. Navíc u sebe ani neměl občanku pro sepsání protokolu o nehodě. No hlavně, že se dobře bavil.
elpsycho (1602)|17.7.2010 14:17
[quote=StD;389433]Ad 2) No hlavně, že se dobře bavil.[/quote]
Ano, jistě vyjel na silnici s úmyslem zdokonalit se v řízení a zrovna zažíval radost ze správně projeté zatáčky, která mu byla tak hrubě přerušena.
StD (1963)|17.7.2010 14:51
[quote=elpsycho;389456]Ano, jistě vyjel na silnici s úmyslem zdokonalit se v řízení a zrovna zažíval radost ze správně projeté zatáčky, která mu byla tak hrubě přerušena.[/quote]
No ono je to právě o těch Markovových řetězcích a lidské blbosti, protože já ho celou dobu viděl v zrcátku, byl jsem už levými koly za středovou čárou, vpravo vedle mne bylo pro něho místo a navíc ještě jeden odbočovací pruh vpravo - všude volno. Ovšem, když to nemyslí, je to konec.

Pro mne je adrenalin každý den jenom to sledovat druhé a neustále přemýšlet co zase udělají za ptákovinu, odkud zase vylítnou. Někteří jedinci, zvláště se silnějšími, dražšími a většími auty třeba typicky považují značku dej přednost jen za jakýsi reklamní poster a nic je nezajímá. Svět musí počkat, když jedou oni, musí přeci být všude první, oni na to mají. To je jeden z řady "typusů" na českých silnicích. Další jsou tzv. "profesionálové", ovšem to bychom tu mohli být u tohoto téma do vánoc.
Georginek (2957)|17.7.2010 17:17
Ja bych to shrnul takto.
90% ridicu NEUMI PORADNE RIDIT. Mysli si, ze umi, ale NEUMI.
Nejhorsi ridici jsou borci ve Vytunenejch kraksach, a jak ja moc rad rikam Hovada v Golfech :angry
Do teto kategorie se radi ridici v VW,Skoda,Seat,Audi...je to zkratka vsechno GOLF. Samozrejme ne vsichni, ale jak to ma na Golfu 18 kola, jine prahy, jine masky, spojlery, pripadne ledky, vytunenej vejfuk, NEJLEPE HODNE NAHORU a pekne OCOUZENEJ zadek :runaway, TUC TUC TUC se line z OKEN, a tam sedi FRAJER........No SPIS LEZI nez sedi, sedi tak ze je oprenej o loketni operku a skoro tam ani neni videt.
Hruza.
Dalepak, Svatecni ridici to je taky pekna pakaz, ale ty alespon jezdi pomalu (sice tim otravuji) ale nehod moc nedelaji.

Ja taky nejsem zadnej klidas za volantem, ale vse delam s rozvahou, obcas se rychle rozjedu, aby hezky zapiskalo Turbo, rad predjizdim, uznavam - porusuju rychlost, ve meste jezdim 50, na okreskach tak max 110 a na dalnici kolem 160. Ale nikdy jsem nejel na cervenou, nikdy jsem nepredjizdel na plne care a nikdy jsem nejel ozralej.
A kdyz se chci projet, zajedu do Nemecka na dalnici, mam to jen 15km, a tam si muzu jet rychle jak budu chtit :D

Co povazuju za svinstvo, tak to jsou pricne prahy. Hruza jak kdyz jezdim autem, tak obzvlast na motorce a na kole je to o hubu.
Kruhaky mam v podstate velice rad ( gratuluju tomu, kdo je vymyslel) ale nekde by bejt nemuseli. Predevsim ty malinkaty.

Nesnasim policejni buzeraci typu: Priklad:
Hlavni dvouproudovka prez Teplice smer Cinovec.....Silnice v pohode na 90, je tam 70,uplna rovina a svine tam meri....... A na nebezpecne useky kaslou.
A buzerace typu kontroly prosleho data kazdeho balicku v lekarnicce, a 1 pojistka chybi a mate na zrcatku povesenou klicenku....

No....je toho hodne, ale tady si stezovat nema cenu :rolleyes:
ČR (0)|17.7.2010 19:50
PODĚLANY ŠKATULKOVÁNÍ, NADÁVÁNÍ NA STÁT, OHRANY A TRAPNY KECY, NIC JINYHO. Už i na tomto fóru jsou geografické rozdíly, normalní člověk nemá projety ani největší města své vlasti, zkušenosti tudíž nejsou kdovíjaké. Každej mele o úplně jiných silnicích, některé třeba v životě neuvidím. Jinak, mám zkušenost, že ve vytuněnejch kárách jezdí vyučená paka, slušný člověk má hodnoty a nic ze sebe nedělá. Lidé, kteří se moc zajímaj o auta, jsou taky většinou tento typ. V kufru měnič za pár stovek a auto se třese. Navštívit fotra a nechat si naliskat, mě už štvě jenom zapnuté rádio v autě. ''Audio'' nemá v autě co dělat! Obtěžuje to okolí a snižuje pozornost, hluk zdraví prospěšný není!
johnconnor (1)|17.7.2010 20:39
Problem je take i v tom, ze nekteri "svatecni" ridici v touze spatrit more ve svem voze vytvari zbytecne krizove situace na silncich. Sam jsem profesionalni ridic s najezdem pres 15 tkm mesicne a nedovolim si to, co strejcove ve feliciich a fabiich po okrajich nalozene vecmi k mori.
Za prvni tyden prazdnin jsem nedostal asi 10x prednost na miste, kde by mela byt - at uz jde o vjezd na dalnici z pumpy bez vyuziti pripojovaciho pruhu :-O, absolutni ignorace pravidla ZIPu, nepouzivani blinkru apod.
A policejni monstrakce k nicemu nevedou, jedinym resenim je vychova ridicu od kolebky. Zel v nasem state se na to nehraje . .