Dobrý den. Mám na vás dotaz: mám internet od O2 a mám modem (nebo router "nevím jak se tomu říka) Zyxel prestige p-660hw, a chtěl by jsem se vás zeptat, že mám doma dva počítače (stolní PC a netbook) a jestli by šlo ich nějak propojit. PC mám připojený k internetu pomoci kabelu a netbook pomoci Wi-fi. chtěl by jsem některé složky sdílet, aby bylo vidět aj v PC. jestli se to dá. asi musím k tomu něco dokoupit. nevím. dík za odpověd
Ak je tak ze Wifi vysielany dany router od O2, do ktoreho mas pripojeny aj PC
tak ti netreba nic ...
Overit sa to da jednoducho
Otvor konzolu (WinKey+R) tam napis "cmd" a potvrd, otvorí sa konzola a do nej vpis
"ipconfig /all"
vypise sa konfiguracia jednotlivych sietovych rozhraní a vsímaj si adresu IP
ta bude najskor 192.168.1.xxx
a maska 255.255.255.0
pri danej maske, by mali oba stroje mat ip adresu lisiacu sa len poslednym trojcislom (teda budu v rovnakej podsieti) a zdielanie by malo byt bezproblemove.
mozes na test skusit daco nazdielat, .... a nasledne
WinKey+R
kde vpises
\\NazovPC
alebo
\\IPAdresa
ip stroja na ktory sa chces dostat, a malo by sa ti zobrazit okno explorera kde je ukazane vsetko co sa zdiela.
odporucal by som potom nastavit pevne adresy ale nieje to podmienka ....
tak ti netreba nic ...
Overit sa to da jednoducho
Otvor konzolu (WinKey+R) tam napis "cmd" a potvrd, otvorí sa konzola a do nej vpis
"ipconfig /all"
vypise sa konfiguracia jednotlivych sietovych rozhraní a vsímaj si adresu IP
ta bude najskor 192.168.1.xxx
a maska 255.255.255.0
pri danej maske, by mali oba stroje mat ip adresu lisiacu sa len poslednym trojcislom (teda budu v rovnakej podsieti) a zdielanie by malo byt bezproblemove.
mozes na test skusit daco nazdielat, .... a nasledne
WinKey+R
kde vpises
\\NazovPC
alebo
\\IPAdresa
ip stroja na ktory sa chces dostat, a malo by sa ti zobrazit okno explorera kde je ukazane vsetko co sa zdiela.
odporucal by som potom nastavit pevne adresy ale nieje to podmienka ....