Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony VAIO VGN-FW31J - Poloviční takty grafické karty

FJ08 (29)|27.7.2010 19:42
Dobrý večer, měl bych jeden dotaz. Jde o to, že mi GPU-Z hlásí v notebooku poloviční takty grafické karty. Dle specifikací by měl mít jak je uvedeno v Default clock 680GPU/800MEM (viz [odkaz, pro zobrazení se přihlaste])

Používám původní ovladače od SONY (oficiální ovladače AMD nefungují, je tam dokonce psáno, že pro aktuální ovladače notebooku SONY kontaktujte SONY). Profil napájení je nastaven na Vysoký výkon, rovněž všechny nastavení grafické karty jsou na Maximální výkon.

Občas si nějákou tu hru zahraju a např. S.T.A.L.K.E.Ry hraju, si myslím adekvátně i defaultním taktům. Dynamická světla, střední detaily, 1600x900 a 40fps.

V čem může být problém?:o Děkuji.
AndrewCZ (278)|27.7.2010 20:58
A není to jen tím, že se grafická karta ve 2D režimu podtaktovává, aby snížila spotřebu? Zkus si dát logování v programu gpu-z a zahraj si nějakou hru. Potom se v logu podívej, jak jsou na tom takty.
FJ08 (29)|27.7.2010 21:30
Dík za radu, ale zkoušel jsem a takty se ani nehnuly:confused:

Ted jsem koukal do jinýho notebooku s podobnou grafikou ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) a ta má stejné "příznaky", takže to nebude mít asi žádny vliv a nemám se tím zaobírat.
klarinet335 (81)|27.7.2010 22:12
Myslim, ze program ukazuje nejaky nesmysl a nema smysl se s tim hloubeji zabyvat :-) Hlavni je, ze ti funguji ty hry... ;-)
FJ08 (29)|27.7.2010 22:18
Pravda:D dokud to funguje nemá smysl do toho rýpat. A beztak si koupím desktop na hry a budu mít po problémech.:thumb