Pred casem jsem zahlednul reportaz v televizi, kde se analyzovala problematika prechodu na IPv6 z duvodu nedostatku volnych IP adres u IPv4. Bylo to sice pomerne lame natocene, ale zaujalo me to. Mate poneti o tom, kolik produktu/vyrobcu dnes na trhu tuto technologii podporuje? V reportazi byl zminen D-Link, ktery je se svymi produkty udajne pripraven, o dalsich vyrobcich se prilis nezminovali, tak bych si to chtel ujasnit. Prechod by se mel podle vseho resit v horizontu nekolika malo let, proto myslim, ze je to pomerne zajimave tema...
Diky za nazory!
Diky za nazory!
IPv6 je jen zalezitost aktualizace firmwaru. Profi sitove prvky uz jsou pripraveny celkem dlouho, domaci jen nektere ale pribyva. Co v CR chybi je podpora poskytovatelu.
Me osobne vadi na IPv6 neprovazanost s IPv4, budujeme ted sit a rikali jsme si ze misto natu a opicarem pouzijeme pekne ciste IPv6, jenze to znamena tunely na propojeni skrze IPv4 a branu s prekladem do IPv4 a ani nemluvim o problematice DNS, takze misto zjednoduseni a ocisteni to prinasi jen jiny druh opicaren.
Jsem toho nazoru ze by melo dojit k rychlemu postupnemu segmentovemu prechodu na IPv6 ruku v ruce s vypinanim IPv4.
Me osobne vadi na IPv6 neprovazanost s IPv4, budujeme ted sit a rikali jsme si ze misto natu a opicarem pouzijeme pekne ciste IPv6, jenze to znamena tunely na propojeni skrze IPv4 a branu s prekladem do IPv4 a ani nemluvim o problematice DNS, takze misto zjednoduseni a ocisteni to prinasi jen jiny druh opicaren.
Jsem toho nazoru ze by melo dojit k rychlemu postupnemu segmentovemu prechodu na IPv6 ruku v ruce s vypinanim IPv4.
to mio: ještě možná budem rádi z NAT a starý DHCP...mně osobně přijde IPV6 poměrně složitá a sám jsem zvědav na to, jak bude probíhat přechod
Ohledně dotazu v současné době je u domácích zařízení ready zejména zmiňovaný dlink, u ostatních routerů je třeba počkat na update, nebo zkusit OpenWRT, Oleg a pod....
Pokud řešíš domácí přechod na IPV6, tak je to zatím zbytečné, neboť IPV6 serverů je prachbídně málo....stejně by ses musel schovat za zmiňovaný 6to4 router....
Ohledně dotazu v současné době je u domácích zařízení ready zejména zmiňovaný dlink, u ostatních routerů je třeba počkat na update, nebo zkusit OpenWRT, Oleg a pod....
Pokud řešíš domácí přechod na IPV6, tak je to zatím zbytečné, neboť IPV6 serverů je prachbídně málo....stejně by ses musel schovat za zmiňovaný 6to4 router....