Základní deska - Socket 1156
Zdravím,
skládám si počítač jenž bych chtěl koupit v průběhu srpna, a vesměs už mám vybrány všechny komponenty, jen si nejsem jist základní deskou. Procesor bude Intel i5-750, grafická karta nVidia GeForce GTX 460 1GB (GLH edice od Gainwardu), 4GB RAM, atd. (kdo je registrovaný na CZC, sestava je k vidění [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]).
Zatím jsem vybral [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale jen proto, že na CZC je vesměs asi nejprodávanější.
Hlavní kritéria jsou spolehlivost (aby mi pár let vydržela bez problémů), cena kolem 3000kč (čím méně tím lépe, ale to snad nemusím zdůrazňovat), no a to je asi tak vše:).
skládám si počítač jenž bych chtěl koupit v průběhu srpna, a vesměs už mám vybrány všechny komponenty, jen si nejsem jist základní deskou. Procesor bude Intel i5-750, grafická karta nVidia GeForce GTX 460 1GB (GLH edice od Gainwardu), 4GB RAM, atd. (kdo je registrovaný na CZC, sestava je k vidění [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]).
Zatím jsem vybral [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale jen proto, že na CZC je vesměs asi nejprodávanější.
Hlavní kritéria jsou spolehlivost (aby mi pár let vydržela bez problémů), cena kolem 3000kč (čím méně tím lépe, ale to snad nemusím zdůrazňovat), no a to je asi tak vše:).
S Asus P7P55D rozhodně chybu neuděláš ... dobrá volba :thumb
Možná bych se poohlédl spíše po grafické kartě od jiného výrobce, např.: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] či [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Gainwardky jsou většinou dosti hlučné
Možná bych se poohlédl spíše po grafické kartě od jiného výrobce, např.: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] či [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Gainwardky jsou většinou dosti hlučné
Sice docela OT, ale kdy už:) ... tu od Gainwardu tam mám jen proto, že je to ta extrémně přetaktovaná edice, která se přinejmenším vyrovná GTX 470. Sice pravda že bych mohl koupit základní verzi a následně jí nataktovat, ale odborník na taktování nejsem, takže se v tom zase až tak moc motat nechci, a tady mám alespoň jistotu že to na těch vyšších taktech bude bez problému fungovat, a podle recenzí ten hluk nějak zvlášť velký není, a já beztak při hře obvykle používám sluchátka, takže mi to nebude vadit dvojnásob:).
Podle testu na xbitlabs sice ta GLH není tak hlučná, ale chladič drží horký vzduch u karty, takže je potřeba mít dobře ventilovanou skříň, pak by to mohly odnášet napájecí součástky na kartě, když horký vzduch nejde rovnou ven. Každopádně příplatek 500,- za "extrémní" přetaktování mě přijde dost. Je známo, že i základní verze mají velkou rezervu a jdou přetaktovat až k 900MHz....na taktování nemusíš být odborník, stačí nějaký slušný program (MSI Afterburner např.) a trocha času...
Inu dobrá, dal jsem na vaše rady, hodil jsem tam tu od Gigabyte (není někde nějaký test přímo té od Gigabytu? Rád bych zjistil jak je na tom s chlazením), ale vážně doufám že to taktování je jednoduché:).
Taktovat grafickou kartu je otázkou posouvání 3 posuvníků v taktovacím programu (např. MSI Afterburner, který má velmi dobře zpracovanou regulaci ventilátorů). Otestovat stabilitu přetaktované graf. karty můžeš v MSI Konbustoru, který je součástí staženého balíku MSI Afterburner :thumb