EVGA GeForce GTX 260
Dobry den,
rad bych se zeptal jaky byste mi doporucili zdroj pro zminenou grafickou kartu. nasel jsem tohle:
"Recommended Power Supply
So here's my power supply recommendation:
GeForce GTX 260
* A GeForce GTX 260 requires you to have a 550 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 40 Amps available on the 12 volts rails. "
opravdu je nutny 550W zdroj? popr. doporucte.
zbytek sestavy:
ga-ep45-ud3 (f8)
e7600@4Ghz
3× fan
1× hdd
1× dvd mechanika
2×2GB DDRII 800Mhz
+pridavna pci karta (sitovka)
Momentalne vlastnim gk gigabyte 9800gt (oc verzi) se zdrojem fortron 350W a i pri maximalni zatezi nemam problem. (prime, 3DMark atp.)
Dekuji za odpovedi.
rad bych se zeptal jaky byste mi doporucili zdroj pro zminenou grafickou kartu. nasel jsem tohle:
"Recommended Power Supply
So here's my power supply recommendation:
GeForce GTX 260
* A GeForce GTX 260 requires you to have a 550 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 40 Amps available on the 12 volts rails. "
opravdu je nutny 550W zdroj? popr. doporucte.
zbytek sestavy:
ga-ep45-ud3 (f8)
e7600@4Ghz
3× fan
1× hdd
1× dvd mechanika
2×2GB DDRII 800Mhz
+pridavna pci karta (sitovka)
Momentalne vlastnim gk gigabyte 9800gt (oc verzi) se zdrojem fortron 350W a i pri maximalni zatezi nemam problem. (prime, 3DMark atp.)
Dekuji za odpovedi.
550W opravdu třeba není, ale tady jde spíše o proudový odběr na 12V (stejně jak se píše v tom textu) ;) Je na zdroj nějak omezený rozpočet?
[quote=Jiri@tncm;393200]550W opravdu třeba není, ale tady jde spíše o proudový odběr na 12V (stejně jak se píše v tom textu) ;) Je na zdroj nějak omezený rozpočet?[/quote]
spise ano, drzel bych se do tech 1.500,-Kc ,ale pokud je mozno levneji - samozrejme stale kvalitne, budu rad.
spise ano, drzel bych se do tech 1.500,-Kc ,ale pokud je mozno levneji - samozrejme stale kvalitne, budu rad.
Kvalitně a fortron za 1000 kč je oxymóron ;) Nenajde se 1700,- třeba na Seasonic S12II-520 520W Bronze? Je třeba počítat s tím, že 12V nenapájí pouze grafickou kartu :slug
[quote=Fuckaroo;393205]co treba:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
?[/quote]
Zdroje Fortron bych moc nedoporučoval. Lepší volbou je [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], který je momentálně opravdu dobrou volbou.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
?[/quote]
Zdroje Fortron bych moc nedoporučoval. Lepší volbou je [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], který je momentálně opravdu dobrou volbou.
fajn. dekuji. btw: jedna se konkretne o tento model-> http://www.evga.com/products/pdf/896-P3-1262.pdf ,je to 55 nebo 65nm vyrobni proces? dekuji.
+jeste snad posledni vec, ktera me zajima. jaky bude zhruba %ntni narust oproti http://gigabyte.cz/products/vga/specs/gv-n98toc-512i_10.html ? dekuji.
Sám jsem vlastnil GTX260 a s výkonem jsem byl velmi spokojen.Oproti zmíněné kartě ( záleží v jaké hře ) může být nárůst v celých číslech, někdy naopak jen v procentech.Jmenovitě GTX260 oproti 9800GT má např. širší sběrnici ( 448 bit ), kterou přistupuje k pamětem.
Jinak jsem k ní užíval FPU Enermax Liberty 500W ( ovšem s jinou konfigurací: AMD X4, 2x HDD .... ).
Jinak jsem k ní užíval FPU Enermax Liberty 500W ( ovšem s jinou konfigurací: AMD X4, 2x HDD .... ).
Doslo ke zmene.. nebudu kvuli tomu zakladat nove tema. nakonec se nebude jednat o gtx260, ale o 280. viz http://gigabyte.cz/products/vga/specs/gv-n28-1gh-b.html ,tudiz potrebuji doporucit jiny zdroj. pokud mozno okolo 1.000,-Kc (zkratka nejlevnejsi mozny, stale ucinny). mockrat dekuji. ps: nejlepe z alfy.
Na GTX 280? zdroj za tisícovku? To už není moc rozumné.
Osobně bych ji nevěšel na nic slabšího, než VX450 a i tam bych se cukal, protože s ní už začne hlučet.
Osobně bych ji nevěšel na nic slabšího, než VX450 a i tam bych se cukal, protože s ní už začne hlučet.
[quote=meeee;393525]Na GTX 280? zdroj za tisícovku? To už není moc rozumné.
Osobně bych ji nevěšel na nic slabšího, než VX450 a i tam bych se cukal, protože s ní už začne hlučet.[/quote]
dobry ,to jsem jen nadsadil. v zavorce jsem uvedl, zkratka co nejlevnejsi mozny ,ale zadny se zvukovym efektem. dekuji.
Osobně bych ji nevěšel na nic slabšího, než VX450 a i tam bych se cukal, protože s ní už začne hlučet.[/quote]
dobry ,to jsem jen nadsadil. v zavorce jsem uvedl, zkratka co nejlevnejsi mozny ,ale zadny se zvukovym efektem. dekuji.
[quote=Fuckaroo;393522]Doslo ke zmene.. nebudu kvuli tomu zakladat nove tema. nakonec se nebude jednat o gtx260, ale o 280. viz http://gigabyte.cz/products/vga/specs/gv-n28-1gh-b.html ,tudiz potrebuji doporucit jiny zdroj. pokud mozno okolo 1.000,-Kc (zkratka nejlevnejsi mozny, stale ucinny). mockrat dekuji. ps: nejlepe z alfy.[/quote]
Za kolik ji budeš pořizovat? Jestli by nebylo lepší vzít něco novějšího.
Za kolik ji budeš pořizovat? Jestli by nebylo lepší vzít něco novějšího.
Kupovat pro grafickou kartu GTX280 obyč. zdroj za 1.000 Kč je nesmyslné. Zde bych přemýšlel min. nad [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Pokud by jsi chtěl hodně šetřit, "dá se" [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Lepší volbou by byl [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] či [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
[quote=johny__g;393531]Za kolik ji budeš pořizovat? Jestli by nebylo lepší vzít něco novějšího.[/quote]
tohle je uz tak trochu manie a bohuzel nemam zajem o ati gk. tim padem je tady nv serie 400, na kterou nemam dostatek financi a z rady 200 se nabizi pouze: 260, 275, 280, 285.
Porizovat ji budu za 2.900,-Kc
(stara "zminena" gk ,kterou nyni vlastnim me pred rokem stala 2.800,-Kc, stale mam na ni zaruku a pravdepodobne mam kupce za 1.500,-Kc ,takze jednou tolik doplatim a mam myslim dostatecny vykon. gb9800gt doted stacila, ale vite jak to je.. dochazi ji dech).
tohle je uz tak trochu manie a bohuzel nemam zajem o ati gk. tim padem je tady nv serie 400, na kterou nemam dostatek financi a z rady 200 se nabizi pouze: 260, 275, 280, 285.
Porizovat ji budu za 2.900,-Kc
(stara "zminena" gk ,kterou nyni vlastnim me pred rokem stala 2.800,-Kc, stale mam na ni zaruku a pravdepodobne mam kupce za 1.500,-Kc ,takze jednou tolik doplatim a mam myslim dostatecny vykon. gb9800gt doted stacila, ale vite jak to je.. dochazi ji dech).
[quote=kevin00;393533]Kupovat pro grafickou kartu GTX280 obyč. zdroj za 1.000 Kč je nesmyslné. Zde bych přemýšlel min. nad [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Pokud by jsi chtěl hodně šetřit, "dá se" [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Lepší volbou by byl [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] či [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].[/quote]
nezbyva mi nez jit do Seasonic S12II-520 520W Bronze, diky za tip.
nezbyva mi nez jit do Seasonic S12II-520 520W Bronze, diky za tip.
co si myslite o Fortron Blue Storm II 500W? muzu ho mit za 850,-Kc (vc.postovneho ,se zarukou, novy).
[quote=Fuckaroo;394455]co si myslite o Fortron Blue Storm II 500W? muzu ho mit za 850,-Kc (vc.postovneho ,se zarukou, novy).[/quote]
Co s nimi mám zkušenost, tak jim cca po roce začal nepříjemně vrčet a cvakat ventilátor.
Co s nimi mám zkušenost, tak jim cca po roce začal nepříjemně vrčet a cvakat ventilátor.
[quote=Fuckaroo;394473]ale jinak je to dobra volba (i co se tyce ceny) k gainward gtx260GS?[/quote]
Tak co budeš kupovat ? GTX260 nebo GTX280 :notsure
Tak co budeš kupovat ? GTX260 nebo GTX280 :notsure