geforce fx 5500 vs Intel GMA X4500
chci dát novou desku s integr, gr. kartou , socket 775, procesor nějakej celeron dual core + 2 gb pamět... procesor co mám hřeje jak prase (bez zátěže skoro 70 a grafárna taky, takže očekávám kdy se to dosere úplně, páč už to furt restartuje a seká se (zdroj 400w je v pořádku), jenže mám málo peněz na upgrade, zvládne ta integr. karta aspon to co ta asi 6 let stará? Podle mě by měla aspon co jsem se díval na specifiíkace, ale pro sichr se ptám tady
Myslím, že zvládne i víc (už třeba jen podpora DX 10). Spíš bych se pozastavil nas tím, že se ti PC tak hřeje - je vyčištěné od prachu a case dobře větraná? :)
Jinak pokud chceš upgrade, napiš cenový strop a požadavky k čemu má PC sloužit a určitě se najde dost lidí, co ti poradí optimální komponenty...
Jinak pokud chceš upgrade, napiš cenový strop a požadavky k čemu má PC sloužit a určitě se najde dost lidí, co ti poradí optimální komponenty...
pc je vyčištěné jak moje konto v bance, kisna taky větrá, dokonce jsem to oddekloval a fučel tam stolním ventilátorem, pak jsem sundal chladič, přepastoval, maličko to kleslo, ale restarty a zamrzání trvají... možná je to grafárnou, ale nemám jí jak odzkoušet, protože známí mají už novější karty, já mám ještě agp - nemám to kam vrazit.
pc má sloužit mně ještě tak tři měsíce než budu mít prachy na nový, laminátový, pak ten starý dám klukovi na hraní těch jeho onlajnovek a tombraideru, harry potterů a já nevím co tam ještě má, já hry nehraju...
desku počítám tak kolem litru, procesor tak jeden a půl, no a paměti 2x1gb jsem se díval taky tak tisíc.
ale jak píše kolega pod tebou, na novější hry to asi fakt nebude, leda za cenu nízkýho rozlišení
pc má sloužit mně ještě tak tři měsíce než budu mít prachy na nový, laminátový, pak ten starý dám klukovi na hraní těch jeho onlajnovek a tombraideru, harry potterů a já nevím co tam ještě má, já hry nehraju...
desku počítám tak kolem litru, procesor tak jeden a půl, no a paměti 2x1gb jsem se díval taky tak tisíc.
ale jak píše kolega pod tebou, na novější hry to asi fakt nebude, leda za cenu nízkýho rozlišení
Když už dělat takový upgrade, postavil bych to AMD. Desky jsou levné a narozdíl od socketu 775 to není mrtvá platforma, integrovaná grafika lepší. U levného PC je s AMD za stejné peníce rozhodně víc muziky než s Intelem.
aby jsem tu jen neplacal vodu.. http://www.notebookcheck.net/Intel_Graphics_Media_Accelerator_HD.23065.0.html
Vodu sice ne, ale jinak plácáš. Když už dáváš odkaz, tak aspoň na správnou grafiku.