K50AB - nastaveni rozliseni na ext. monitoru 2048*1152 - nejde
Ahoj, jak prosim nastavim na externim monitoru rozliseni 2048*1152? ... jde mi maximalne 1600*1200 - mam w7 ... monitor je Samsung 2343BW - pripojuji pres VGA . NTB DVI nemá
Mohu se mylit, ale tipnul bych si, ze vic nez 1600x1200 nepujde. Casto je uvadeno maximalni neprokladane rozliseni prave onech 1600x1200. Vyssi rozliseni jsou uz pouze v prokladanem rezimu. Klasicke PC monitory pracuji v neprokladanem rezimu a proto ti notebook nabidne jen 1600x1200.
Jestli mas tu moznost zkus pripojit FULL HD TV pres tento VGA a uvidis jestli ti pujde rozliseni 1920x1080. Ale i v tomto pripade by to bylo pravdepodobne pouze prokladane. Tedy nektery z rezimu 1080i a ne 1080p.
EDIT: Resenim by bylo pouzit HDMI port. Nove notebooky jim jsou vetsinou vybaveny. Monitor asi HDMI port mit nebude, ale existuji redukce HDMI->DVI (obema smery, takze bys ani nemusel kupovat HDMI kabel a pouzil dodavany DVI kabel od monitoru).
Jestli mas tu moznost zkus pripojit FULL HD TV pres tento VGA a uvidis jestli ti pujde rozliseni 1920x1080. Ale i v tomto pripade by to bylo pravdepodobne pouze prokladane. Tedy nektery z rezimu 1080i a ne 1080p.
EDIT: Resenim by bylo pouzit HDMI port. Nove notebooky jim jsou vetsinou vybaveny. Monitor asi HDMI port mit nebude, ale existuji redukce HDMI->DVI (obema smery, takze bys ani nemusel kupovat HDMI kabel a pouzil dodavany DVI kabel od monitoru).
[quote=Frey;393428]
EDIT: Resenim by bylo pouzit HDMI port. Nove notebooky jim jsou vetsinou vybaveny. Monitor asi HDMI port mit nebude, ale existuji redukce HDMI->DVI (obema smery, takze bys ani nemusel kupovat HDMI kabel a pouzil dodavany DVI kabel od monitoru).[/quote]
Mám dojem, že K50AB žádný HDMI port nemá. Každopádně připojovat na D-sub LCD s takovým rozlišením je vražda to jo :). Možná by pomohl nějaký kvalitnější kabel, ale moc se v tom nevyznám, takže tohle ber jako úvahu :).
EDIT: Resenim by bylo pouzit HDMI port. Nove notebooky jim jsou vetsinou vybaveny. Monitor asi HDMI port mit nebude, ale existuji redukce HDMI->DVI (obema smery, takze bys ani nemusel kupovat HDMI kabel a pouzil dodavany DVI kabel od monitoru).[/quote]
Mám dojem, že K50AB žádný HDMI port nemá. Každopádně připojovat na D-sub LCD s takovým rozlišením je vražda to jo :). Možná by pomohl nějaký kvalitnější kabel, ale moc se v tom nevyznám, takže tohle ber jako úvahu :).
stahl jsem naky drivery ze samsungu a najednou tam jde 1920*1080 a pak snad 1920*1440 ale 2048*1152 ne :( ... tedko jsem jeste zkusil pripojit druhe monitor kterej ma 1680*1050 a na vyber tam mam stejny hodnoty :(
Priznam se, ze tento Asus neznam. Jestli nema HDMI, tak je to docela limitujici faktor. Na druhou stranu jsem rad, ze jsem se s max. neprokladanym rozlisenim mylil :). Jakou obnovovaci frekvenci mas nastavenou? Jestli 75, tak zkus vnutit jen 60 to by mohlo povolit zase o neco vyssi rozliseni.
mám 60 .. HDMI by mi nepomohlo ... :) tedko jsem si jeste zkousel hrat s riva tunerem ale nezadarilo se ... vytvoril jsme si v nem nejakej driver ale widle na to nereagujou :( ...
Jeste bych zkusil nastavit externi monitor jako vychozi zobrazovaci zarizeni. Prepnout zobrazeni na externi pres kombinaci Win+P (pouze projektor). Tipnul bych si, ze monitor ve Windows bude nastaven jako obecny P&P, tak ho zkusit odebrat a restartovat Windows. Uvidis, jestli po restartu notebook bude zobrazovat jen na externi monitor a jestli pri autodetekci noveho HW neposkytne vyssi rozliseni ... rozliseni tveho externiho monitoru.
Promin, ale s rivatunerem apod. ti bohuzel neporadim, protoze jsem je byl nucen naposledy pouzit na zacatku doby Win 98. Pak uz jsem nastesti nemel problem s rozlisenim nebo monitorem. Snad se najde nekdo, kdo by ti s timto programem mohl poradit.
Promin, ale s rivatunerem apod. ti bohuzel neporadim, protoze jsem je byl nucen naposledy pouzit na zacatku doby Win 98. Pak uz jsem nastesti nemel problem s rozlisenim nebo monitorem. Snad se najde nekdo, kdo by ti s timto programem mohl poradit.
z wikipedie:
"The same VGA cable can be used with a variety of supported VGA resolutions, ranging from 640x400px @70 Hz (24 MHz of signal bandwidth) to 1280x1024px @85 Hz (160 MHz) and up to 2048x1536px @85 Hz (388 MHz)."
coz by hezky vysvetlovalo, proc mam na starsi graficky karte (ktera jeste mela VGA vystup) maximalni rozliseni 2048x1536. Ostatni nizsi rozliseni jsou jiz zminene 1920x1440 a 1600x1200. Tudiz bych se bal, ze normalni cestou nepujde z VGA vytahnout pozadovanych 2048x1152..
"The same VGA cable can be used with a variety of supported VGA resolutions, ranging from 640x400px @70 Hz (24 MHz of signal bandwidth) to 1280x1024px @85 Hz (160 MHz) and up to 2048x1536px @85 Hz (388 MHz)."
coz by hezky vysvetlovalo, proc mam na starsi graficky karte (ktera jeste mela VGA vystup) maximalni rozliseni 2048x1536. Ostatni nizsi rozliseni jsou jiz zminene 1920x1440 a 1600x1200. Tudiz bych se bal, ze normalni cestou nepujde z VGA vytahnout pozadovanych 2048x1152..
[quote=Gouranga;393460] . Tudiz bych se bal, ze normalni cestou nepujde z VGA vytahnout pozadovanych 2048x1152..[/quote]
nedari se mi ani 1680*1050 na jinym monitoru :( uz se s tim hraju od deviti :( zkousel jsem nainstalovat hromadu jinejch ovladacu (monitoru taky s 1680*1050) hledat na googlu a nic porad :( preci to musi nejak jit ... aspon tech 1680*1050 to je standartni rozliseni
nedari se mi ani 1680*1050 na jinym monitoru :( uz se s tim hraju od deviti :( zkousel jsem nainstalovat hromadu jinejch ovladacu (monitoru taky s 1680*1050) hledat na googlu a nic porad :( preci to musi nejak jit ... aspon tech 1680*1050 to je standartni rozliseni
A máš nainstalován ovladač na grafiku?? Jinak pokud tam máš víc ovladačů na monitor, tak doporučuju odinstalovat (pokud jsi to instaloval bez odinstalace předchozích)
jasný, zkousel jsem oboje ... mam catalisty 10.7. zkousel jsem i 10.6. a pak myslim i ty co byli k NTB 9.12. ... co jsem hledal na netu tak obcas to je skoro neresitelnej problem :( ...
jeste zkusim nekdy jeste jinou K50AB a kdyztak reinstall
jeste zkusim nekdy jeste jinou K50AB a kdyztak reinstall