grafika,zdroj
Zdravím, moje sestava:
Gigabyte ga-m57sli-s4
AMD Athlon 64 X2 4400(2,3ghz)
Radeon 1650 XT 256mb 128-bit ddr2
Chci jsi koupit [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a nemám zdání jaký zdroj koupit, protože muj stary 300W bez značky je rád že ještě šlape. Vyhlídnutý mám [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ,ale nevím jestli to bude stačit?
Pro jistotu jen se chci zeptat jestli slot PCI-E x16 může na sobě mít GK PCI-E x16 2,0?
Předem díky za odpovědi.
Gigabyte ga-m57sli-s4
AMD Athlon 64 X2 4400(2,3ghz)
Radeon 1650 XT 256mb 128-bit ddr2
Chci jsi koupit [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a nemám zdání jaký zdroj koupit, protože muj stary 300W bez značky je rád že ještě šlape. Vyhlídnutý mám [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ,ale nevím jestli to bude stačit?
Pro jistotu jen se chci zeptat jestli slot PCI-E x16 může na sobě mít GK PCI-E x16 2,0?
Předem díky za odpovědi.
Zdroj [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]....ta grafika, bych nečekal, že někdy bude, protože tyto modely už se dávno nevyrábí (navíc ten chladič od Zalmana je hlučný).
Jaké má monitor rozlišení? (případně bude se v bližší době kupovat nový?) Kolik peněz máš na ten upgrade vyhrazeno?
Jaké má monitor rozlišení? (případně bude se v bližší době kupovat nový?) Kolik peněz máš na ten upgrade vyhrazeno?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je to stejna cenova hladina jako vami vybrana vga, s tim seasonikem soulasim
[quote=wolf007;393897][odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je to stejna cenova hladina jako vami vybrana vga[/quote]
Cenová ano, ale výkonová nikoli. Jelikož je výše vybraný Gigabyte nedostupný (viz Status: Nedostupné), jeví se mi kompromisně o něco dražší [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Cenová ano, ale výkonová nikoli. Jelikož je výše vybraný Gigabyte nedostupný (viz Status: Nedostupné), jeví se mi kompromisně o něco dražší [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
v tom mate samozrejme pravdu, ale nejdrive se musi autor vlanka vyjadrit kolik do toho chce investovat
Statusu nedostupny jsem si nevšim. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] mi přijde jako dobry nápad a mam možnost mit starý zdroj 400W nevím jaké značky, tak ho vyzkouším jestli pošlape s novou grafikou, nemůže mi ten zdroj poškodit něco v PC když by nestihal?
na stary zdroj uz pouzity vyhnul bych se mu obloukem,nevite kolik to ma najeto... disky/zdroj radeji vzdy nove
Investice do 3000 Kč...takže [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] by mělo šlapat v pohodě?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] by mělo šlapat v pohodě?
[quote=Holic1991;393928]Mám starou desku na které není napsaná podpora PCI-E 2,0, ale je funguje to i zpětně na 1,0 a 1,1?[/quote]
jo mělo by to fungovat
jestli budeš čekat 14dní na grafiku osobně bych vyčkal 3 týdny na uvedení nvidia GF106 karet
jo mělo by to fungovat
jestli budeš čekat 14dní na grafiku osobně bych vyčkal 3 týdny na uvedení nvidia GF106 karet
Rozhodně dopourčuju novej zdroj (ten co jsem doporučil), ještě je možnost zakoupit [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale pro větší upgrade už se nehodí...
Ten starej může sice třeba stíhat, ale zdroje postupně odcházej a zvláště ty levný (kondenzátory apod.) a pokud je to nějakej šmejd ještě ke všemu, tak možnost, že ti při "odchodu" vezme něco s sebou je velká...(u některých dostaneš i ohňostroj navíc)
EDIT: :slug, asi jsem si zapomněl aktualizovat téma :)
Ten starej může sice třeba stíhat, ale zdroje postupně odcházej a zvláště ty levný (kondenzátory apod.) a pokud je to nějakej šmejd ještě ke všemu, tak možnost, že ti při "odchodu" vezme něco s sebou je velká...(u některých dostaneš i ohňostroj navíc)
EDIT: :slug, asi jsem si zapomněl aktualizovat téma :)
Doporučuju kupovat přes internet, i když si to jdeš nakonec nakoupit osobně...kvůli možnosti 14 dní vrátit bez udání důvodů...ale i tak bych se toho nebál, když to nakoupíš přes net, budeš to mít do druhého dne doma....a nemusíš 14 dní čekat. Ale tu druhou mají v Brně skladem v bohemce...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] co kdybych koupil od powecolor? mají ji do 2 dnu, ale je na ni napsano PCI-E 2,1(kompatibilni s 2,0) a kompatibilita s 1,0 a 1,1? A ktery zdroj kni?....Protože nekdo posilá 400w nekdo 350w ale videl jsem u tehle GK pozavadavek na 400W zdroj?
Co řešíš? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je skladem.
400W zdroj je OK. 350W je jen o málo levnější.
Kompatibilita bude IMHO OK. Známý provozoval ve stejné desce bez problémů HD 5750.
400W zdroj je OK. 350W je jen o málo levnější.
Kompatibilita bude IMHO OK. Známý provozoval ve stejné desce bez problémů HD 5750.
Vem 400w F3 ne-OEM (ten je vesměs všude skladem, OEM mají momentálně jen ve větších obchodech se skladem...)
Už ji mám narvanou v košíku. Zdroj vemu 450W nějaké pochybné značky [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] mám s podobným akorát 350w zkušenost a šlape už 4 roky(jediná oprava 80 Kč větrák)
[quote=Holic1991;393975]Zdroj vemu 450W nějaké pochybné značky [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] mám s podobným akorát 350w zkušenost a šlape už 4 roky[/quote]
To snad nemyslíš vážně! Těch pár stovek navíc za jistotu ve formě Seasonicu je rozhodně výborná investice.
To snad nemyslíš vážně! Těch pár stovek navíc za jistotu ve formě Seasonicu je rozhodně výborná investice.
[quote=r34ktor;393982]Ten je OK.[/quote]
...ale zas mu chybí kabely (problém třeba zapojování mechaniky nahoře v kejsu a disku úplně dole - prostě nedosáhne...)
...ale zas mu chybí kabely (problém třeba zapojování mechaniky nahoře v kejsu a disku úplně dole - prostě nedosáhne...)
[quote=Richmond;393984]...ale zas mu chybí kabely (problém třeba zapojování mechaniky nahoře v kejsu a disku úplně dole - prostě nedosáhne...)[/quote]
A kam teda tu mechaniku a disk dam?
A kam teda tu mechaniku a disk dam?
[quote=Richmond;393984]...ale zas mu chybí kabely (problém třeba zapojování mechaniky nahoře v kejsu a disku úplně dole - prostě nedosáhne...)[/quote]
To bude řešit jen v případě, že má SATA disk i mechaniku. Přinejhorším použije redukci z molexu.
Mě se jako optimální také nejeví (na případný budoucí upgrade nemá ani 6-pin pro GK), ale když někdo chce za každou cenu šetřit...
To bude řešit jen v případě, že má SATA disk i mechaniku. Přinejhorším použije redukci z molexu.
Mě se jako optimální také nejeví (na případný budoucí upgrade nemá ani 6-pin pro GK), ale když někdo chce za každou cenu šetřit...
Potíž je v tom, že jsou na jednom kabelu, takže od mechaniky umístěné nahoře k disku dole prostě nedosáhne.
Musíš buď vhodně přesunout komponenty, nebo použít redukci či prodloužení.
Musíš buď vhodně přesunout komponenty, nebo použít redukci či prodloužení.
[quote=Holic1991;393999]Tak dam mechaniku co nejníža disk co nejvýš a bude to ok ne?[/quote]
...nebo můžeš dopkoupit prodlužku/rozdvojku na molexy. Já to psal jen abys s tím počítal a nemusel případně rozebírat půlku pc ;)
...nebo můžeš dopkoupit prodlužku/rozdvojku na molexy. Já to psal jen abys s tím počítal a nemusel případně rozebírat půlku pc ;)
400W je psáno pro ty největší power supply krámy, ikdyž i na ty bych se to bál pověsit. Ber ten Seasonic 350W. Tvá sestava v zátěži bude odebírat maximálně 150W.
OK....díky....tak objednávám [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jsou to tve penize a tvuj hw, k tomu powercoloru: standartne plati zaruka 2roky,pokazit se muze i nejlepsi znacka.