Nevím si rady ohledně nové Grafické Karty
Zdravím
Mám takový problém...moje grafická karta Radeon x1950 pro už nezvládá nové hry a navíc ani nezvládá můj nový LCD "22" Monitor. Problikává!
Takže jsem se začal poohlížet po nové grafické kartě.
Zde je výpis mých komponentů v PC:
Základní Deska: Gigabyte GA-965P-DS3
Procesor: Intel Core 2, 1,86GHz
Paměti: 4GB
Grafická Karta: Radeon x1950 Pro
Zdroj: tuším že 400Wtový :) nejsem si jistý
Každopádně je jasné že budu muset koupit i nový zdroj, aby nová grafika správně fungovala.
Chtěl bych se s grafickou kartou vlézt do 4,5tis. max a se zdrojem max do 1500.
Jinak jsem se už trochu po tom díval a celkem se mě líbí Sapphire 5770 1024MB
Pokud víte o něčem lepším, co by jste mohli doporučit, budu moc rád...díky předem
S pozdravem
Michal
Mám takový problém...moje grafická karta Radeon x1950 pro už nezvládá nové hry a navíc ani nezvládá můj nový LCD "22" Monitor. Problikává!
Takže jsem se začal poohlížet po nové grafické kartě.
Zde je výpis mých komponentů v PC:
Základní Deska: Gigabyte GA-965P-DS3
Procesor: Intel Core 2, 1,86GHz
Paměti: 4GB
Grafická Karta: Radeon x1950 Pro
Zdroj: tuším že 400Wtový :) nejsem si jistý
Každopádně je jasné že budu muset koupit i nový zdroj, aby nová grafika správně fungovala.
Chtěl bych se s grafickou kartou vlézt do 4,5tis. max a se zdrojem max do 1500.
Jinak jsem se už trochu po tom díval a celkem se mě líbí Sapphire 5770 1024MB
Pokud víte o něčem lepším, co by jste mohli doporučit, budu moc rád...díky předem
S pozdravem
Michal
5770 je dobrá volba.
Na straně nV GTX 460 768MB nebo i GTX 465, která je dost výkonná, má sice relativně mizerný provozní vlastnosti, ale když ji za 5k koupíš, tak třeba na Alze k ní dostaneš i hry Just Cause II a Mafiu II, který prodáš a dostaneš se celkově na dobrou cenu (i pod 4k, řekl bych).
Na straně nV GTX 460 768MB nebo i GTX 465, která je dost výkonná, má sice relativně mizerný provozní vlastnosti, ale když ji za 5k koupíš, tak třeba na Alze k ní dostaneš i hry Just Cause II a Mafiu II, který prodáš a dostaneš se celkově na dobrou cenu (i pod 4k, řekl bych).
Ještě ale napiš přesný model a stáří zdroje. Možná se ani nebude muset kupovat nový, pokud je kvalitní. Pokud by se tedy šlo do ATI 5770.
hmmm tak to přesně nevím..není to tam nikde napsané :) ...
je to takový ten bez značkový... nevím ani přesně na kolik je Wattů...ale vic jak 400 to nebude
je to takový ten bez značkový... nevím ani přesně na kolik je Wattů...ale vic jak 400 to nebude
Opiš, nebo vyfoť štítek na zdroji. Ale pravděpodobně to značkový nebude. Značka tam bývá vyobrazena většinou největším písmem. Jinak třeba toto - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[quote=Rikimaru;398806]a není už lepší nějaký 600Wtový ?[/quote]
To by bylo docela zbytečné, ta sestava nebude v zátěži odebírat víc jak 250W, leda že by si chtěl taktovat, tak to bych uvažoval o 520W verzi, ale 600W to už je zbytečně moc. Seasonic jsou kvalitní zdroje.
To by bylo docela zbytečné, ta sestava nebude v zátěži odebírat víc jak 250W, leda že by si chtěl taktovat, tak to bych uvažoval o 520W verzi, ale 600W to už je zbytečně moc. Seasonic jsou kvalitní zdroje.
[quote=Rikimaru;398818]proč vlastně bývá u těch grafik napsané doporučený zdroj 450W[/quote]
Preto, lebo užívatelia majú doma, napr. ako aj Vy neznačkové noname zdroje :) tak sa počíta s rezervou aj pre nich...
Edíto: Obávam sa, že to s Vašou MB nepojde :( Podporuje len PEG slot vo verzii 1.0a - čo nie je spetne kompatibilné s Pcie-E 2.0+, ktorú používajú HD5770 :( [SIZE="1"](resp. celá rada 4xxx/5xxx)[/SIZE]
Preto, lebo užívatelia majú doma, napr. ako aj Vy neznačkové noname zdroje :) tak sa počíta s rezervou aj pre nich...
Edíto: Obávam sa, že to s Vašou MB nepojde :( Podporuje len PEG slot vo verzii 1.0a - čo nie je spetne kompatibilné s Pcie-E 2.0+, ktorú používajú HD5770 :( [SIZE="1"](resp. celá rada 4xxx/5xxx)[/SIZE]
[quote=16cmfan;398821]Preto, lebo užívatelia majú doma, napr. ako aj Vy neznačkové noname zdroje :) tak sa počíta s rezervou aj pre nich...[/quote]
Navíc oni ani nemohou vědět jestli tu grafickou kartu chceš provozovat se Sempronem, nebo s Phenomem x6, takže musí tam dát jistou rezervu i díky tomuhle.
Navíc oni ani nemohou vědět jestli tu grafickou kartu chceš provozovat se Sempronem, nebo s Phenomem x6, takže musí tam dát jistou rezervu i díky tomuhle.
[quote=16cmfan;398821]Preto, lebo užívatelia majú doma, napr. ako aj Vy neznačkové noname zdroje :) tak sa počíta s rezervou aj pre nich...
Edíto: Obávam sa, že to s Vašou MB nepojde :( Podporuje len PEG slot vo verzii 1.0a - čo nie je spetne kompatibilné s Pcie-E 2.0+, ktorú používajú HD5770 :( [SIZE="1"](resp. celá rada 4xxx/5xxx)[/SIZE][/quote]
počkat...takže to s mou základní deskou nepůjde?...
Edíto: Obávam sa, že to s Vašou MB nepojde :( Podporuje len PEG slot vo verzii 1.0a - čo nie je spetne kompatibilné s Pcie-E 2.0+, ktorú používajú HD5770 :( [SIZE="1"](resp. celá rada 4xxx/5xxx)[/SIZE][/quote]
počkat...takže to s mou základní deskou nepůjde?...
[quote=Rikimaru;398823]počkat...takže to s mou základní deskou nepůjde?...[/quote]
No podle toho jakou máš revizi. To najdeš napsané přímo na základní desce. Byly vydány rev. 1.0, 2.0 a 3.3
No podle toho jakou máš revizi. To najdeš napsané přímo na základní desce. Byly vydány rev. 1.0, 2.0 a 3.3
Ten procesor je tragédie a bude to dost brzdit. Než grafiku, raději bych pořídil za těch 6 tisíc [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a nebo došetřil a pořídit tohle + lepší grafiku.
no nad novým procesorem jsem taky přemýšlel...ale je to taková nekonečná investice....koupím tohle a pak za rok možu kupovat znova...už měním kompl po několikáté :) .... každopádně když už tak bych asi hledal základní desku Gigabyte...s tou co mám jsem celkem spokojený...
ale asi to udělám tak, že prvně si koupím grafiku s tím zdrojem a pak zbytek...nechce se mě zas dávat tolik peněz. jinak když mám teda rev 1002 tak to známená že ta Sapphire 5770 půjde?.....jo jinak co vlastně to rev. znamená?
A kupovat 5770, zdroj, novou desku (bude holt potřeba) a nechat tam staré C2D, které to všecko bude brzdit je dobrá investice?:notsure
/I když tou deskou si teď taky nejsem jistý, viz. skládka :notsure Ale to furt nic nemění na situaci 5770 vs. 1.86GHz C2D ;)
/I když tou deskou si teď taky nejsem jistý, viz. skládka :notsure Ale to furt nic nemění na situaci 5770 vs. 1.86GHz C2D ;)
prosímtě ... možeš mě to trochu objasnit co je C2D a co konkrétně bude brzdit novou grafiku?....už delší dobu vše okolo komplů nesleduju..takže se v tom pomalu ztrácím....dík
C2D = Core2Duo, pokud se nemýlím tak to je E6320 a ten je vážně na dnešní dobu už trochu slabý a ve většině moderních her bude i při silné grafické kartě počet FPS dost nízký, protože celý výkon sestavy ztroskotá na výkonu CPU.
Kupovať nový cpu do tvojej dosky je nezmysel .... skôr by som sa na tvojom mieste pokúsil o pretaktovanie a nejaký čas to takto vydržal, než našetríš na upgrade .... Kúp grafiku (prípadne aj zdroj) a chladič cpu, ktorý využiješ aj v budúcnosti (vyberaj kompatibilný so všetkými socketmi - zatiaľ nevieš, čo v budúcnosti kúpiš)
GA-965P-DS3 v rev. 1.0 nepodporuje 1333 FSB a 45 nm procesory, takže pomoci bys si mohl tak možná C2D E6700 nebo Q6600 třeba z Aukra (i když... možná bys tam něco novějšího rozběhl, ale to je nejisté). Ale to jsou prachy cpané do prakticky mrtvé platformy...:slug
hmm takže základ je nová deska procesor plus grafika..to je prakticky .. nový kompl .. :) :) ... kdyř sem si to počítal to je minimálně dobrých 12tisíc :)
// popř dokázali by jste mě poradit základní desku, procesor plus grafiku (budu počítat tu co sem vybral Sapphire 5770 1024MB) ....
// popř dokázali by jste mě poradit základní desku, procesor plus grafiku (budu počítat tu co sem vybral Sapphire 5770 1024MB) ....
[quote=Rikimaru;398859]hmm takže základ je nová deska procesor plus grafika..to je prakticky .. nový kompl .. :) :) ... kdyř sem si to počítal to je minimálně dobrých 12tisíc :)[/quote]
+ zdroj. A plus minus kosinus nevím kde si vzal 12 tisíc, když já to mám o kousek výše za polovinu... i když hodně jsem šetřil, ale i tak je to furt výkonější než to co máš teďkom. :slug
+ zdroj. A plus minus kosinus nevím kde si vzal 12 tisíc, když já to mám o kousek výše za polovinu... i když hodně jsem šetřil, ale i tak je to furt výkonější než to co máš teďkom. :slug
jj já vím, ale když už budu kupovat něco nové tak ať to vydrží aspoň delší dobu :)
Skus mě podle tebe sestavit něco do 10tisíc.... :)
Skus mě podle tebe sestavit něco do 10tisíc.... :)
[quote=Rikimaru;398868]jj já vím, ale když už budu kupovat něco nové tak ať to vydrží aspoň delší dobu :)
Skus mě podle tebe sestavit něco do 10tisíc.... :)[/quote]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Tá grafika je drahšia, ale má 1GB a jeden náš kolega naňu dal bez problémov Accelero S1 rev.2 čo sa može zísť v budúcnosti, ak by ste chceli ztíšiť GK :)
[SIZE="4"]EDIT by speedsnail: oprav si link do košíku! a pak tohle smázni :) [/SIZE]
Skus mě podle tebe sestavit něco do 10tisíc.... :)[/quote]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Tá grafika je drahšia, ale má 1GB a jeden náš kolega naňu dal bez problémov Accelero S1 rev.2 čo sa može zísť v budúcnosti, ak by ste chceli ztíšiť GK :)
[SIZE="4"]EDIT by speedsnail: oprav si link do košíku! a pak tohle smázni :) [/SIZE]
hmm vypadá to zajímavě...jo a paměti mám asi na DDR2,,,takže budu muset koupit ještě zdroj a paměti....
Co vypadá zajímavě? Ten košík nefunguje, když na to člověk klikne, tak vidí akorát svůj. :turtle Paměti by se v nouzi daly použít ty DDR2 s tím, že se koupí příslušná deska (i když to je trochu krok zpátky) a se zdrojem se počítá už od prvního příspěvku.
[SIZE="1"]:mistake Musím prestať piť...[/SIZE]
@Speed - už som to nemohol editovať, takže tu opravujem svoju chybu: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
@Speed - už som to nemohol editovať, takže tu opravujem svoju chybu: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
aha já tam měl svoje co sem měl v košíku :) :) ....
edit: to už vypadá realizovatelně...ale budu to muset asi koupit naráz co?...nejde koupit třeba část s těch věcí a požít nějaké moje staré komponenty.
edit: to už vypadá realizovatelně...ale budu to muset asi koupit naráz co?...nejde koupit třeba část s těch věcí a požít nějaké moje staré komponenty.
[quote=Rikimaru;398929]aha já tam měl svoje co sem měl v košíku :) :) ....
edit: to už vypadá realizovatelně...ale budu to muset asi koupit naráz co?...nejde koupit třeba část s těch věcí a požít nějaké moje staré komponenty.[/quote]
Ne. Ale staré věci můžeš prodat, nějakou tisícovku to hodí.
edit: to už vypadá realizovatelně...ale budu to muset asi koupit naráz co?...nejde koupit třeba část s těch věcí a požít nějaké moje staré komponenty.[/quote]
Ne. Ale staré věci můžeš prodat, nějakou tisícovku to hodí.
zkoušel jsem tak procházet různé testy tak jestli můžete posoudit:
PROCESOR:
AMD Phenom II X4 925 (2978 Kč)
odkaz: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
CHLADIČ:
Arctic-Cooling Freezer 7 Pro (414 Kč)
ZÁKLADNÍ DESKA:
Gigabyte GA-870A-UD3 (2340 Kč)
GRAFICKÁ KARTA:
Sapphire ATI Radeon HD 5770 1GB DDR5 (3965 Kč)
odkaz:[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
PAMĚŤ:
Kingston 2GB 1333MHz (1042 Kč) 2x
ZDROJ:
Seasonic S12II-620 620W Bronze (1830 Kč)
edit zdroje: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Celková Cena: 13 611 Kč
Díky za názory předem
PROCESOR:
AMD Phenom II X4 925 (2978 Kč)
CHLADIČ:
Arctic-Cooling Freezer 7 Pro (414 Kč)
ZÁKLADNÍ DESKA:
Gigabyte GA-870A-UD3 (2340 Kč)
GRAFICKÁ KARTA:
Sapphire ATI Radeon HD 5770 1GB DDR5 (3965 Kč)
odkaz:[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
PAMĚŤ:
Kingston 2GB 1333MHz (1042 Kč) 2x
ZDROJ:
Seasonic S12II-620 620W Bronze (1830 Kč)
edit zdroje: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Celková Cena: 13 611 Kč
Díky za názory předem
Chladič nie - je pre socket 775 .... vyberaj pre AM2/AM2+/AM3 socket
Procesor - radšej PII X4 945 ....
Zdroj - postačí aj slabšia, 520W verzia seasonicu ....
Procesor - radšej PII X4 945 ....
Zdroj - postačí aj slabšia, 520W verzia seasonicu ....
Tak to máš nejspíš desku s otočeným socketem o 90 stupňů jinak bys věděl, že je tohle otočení hodně nešťastné řešení (taky to tak mám akorát je to OCZ na desku s layoutem alá DFI - tam je to nasazený klasicky po směru), mnohem lepší je to na sockety 775 (to máš asi ty, čili starší model který se dal otáčet) ;)