Zdravím
Používám tento chladič na procesru Intel C2Q Q9400, a vyskytl se mi malý problém, zhruba před šesti měsíci jsem jej koupil, po namontování jsem procesor postupně nataktoval až na frekvenci 3,6 GHz a teplota v burn nepřekročila 58°.. Nedávno jsem ale zjistil že chladič chladí hůř. Při maximální zátěži se dostal až k 70°, teď v základním taktu 2,6Ghz je teplota na 35° v idle. Chtěl jsem se zeptat čím by to mohlo být způsobeno
Používám tento chladič na procesru Intel C2Q Q9400, a vyskytl se mi malý problém, zhruba před šesti měsíci jsem jej koupil, po namontování jsem procesor postupně nataktoval až na frekvenci 3,6 GHz a teplota v burn nepřekročila 58°.. Nedávno jsem ale zjistil že chladič chladí hůř. Při maximální zátěži se dostal až k 70°, teď v základním taktu 2,6Ghz je teplota na 35° v idle. Chtěl jsem se zeptat čím by to mohlo být způsobeno
Prach.
Usadil se mezi zebry pripadne jen jemna vrstva na nich a snizuje ucinnost.
Vyluxoval, vymest, v nejhorsim pripade sundat a vymyt.
Mohla degradovat i pasta, nebo jestli mas desku svisle tak se zhorsil pritlak.
Usadil se mezi zebry pripadne jen jemna vrstva na nich a snizuje ucinnost.
Vyluxoval, vymest, v nejhorsim pripade sundat a vymyt.
Mohla degradovat i pasta, nebo jestli mas desku svisle tak se zhorsil pritlak.
Luxoval jsem i vymetal, zkoušl jsem i dotahnout šroubky. Nepomohlo. Pasta mě taky napadla a přemýšlím o koupi nové (ARCTIC-COOLING MX-3).. ještě mě napadlo koupit na něj druhý větrák (Noctua nf-p12). Ale nechci vyhodit zbytečně peníze.
dělal jsem nedávno s MX3 a moc se mi to nelíbilo,oproti MX2 je tužší,není tak poddajná jako ta dvojka.
Kolik ti točí větrák?
Kolik ti točí větrák?
když pastu tak potvrzuji dobrou zkušenost s MX2. Větrák jeden, dva nezvednou výkon nijak znatelně (narozdíl od hluku)
[quote=Pettan;399615]teď momentálně 2009 RPM teplota 36°[/quote]
hm,to vypadá asi fakt na tu pastu no,2tisíce otáček? to už musí být pěkně slyšet vid
hm,to vypadá asi fakt na tu pastu no,2tisíce otáček? to už musí být pěkně slyšet vid