Jaký operační systém nejvíce využíváte?
- Windows 7
- Windows Vista
- Windows XP
- Linux
- Mac OS
- Jiný
Poznámka: Pro hlasování je anketa k dispozici na homepage magazínu Svět hardware v pravém sloupci.
Správný frajer používá Vistu. Akorát se před nás dostal Linux, tak doufám, že dostaneme další procenta až se anketa pořádně rozběhne. Máme mít tak okolo 18%, tak jsem zvědav, kolik to dá tady.
od počátku Windows XP. lze taky použít něco jiného.?:xD Nevím o žádném lepším systému.
a tedka co najel Windows 7 tak používám Windows 7.
Visty nepřípadá v úvahu, a jen blázen do toho jde:).
Visty nepřípadá v úvahu, a jen blázen do toho jde:).
[quote=cml11;400597]Chtělo to anketu kde jde vybrat víc možností. Taky patřím k těm co mají doma 7 a v práci XP.[/quote]No takových je asi většina.... a proto tam asi právě bude nejvíce. Mám takový nejasný tušení, že tím je pravděpodobně myšleno, na jakým systému děláme nejčastěji.
Víc možností? Jako kombinace všech šesti možností v anketě se všemi myslitelnými lokalitami (domov, zaměstnání, přechodný bydliště, kolej, u bráchy, v i-kavárně, u rodičů, taky babička má noťas)...? :rolleyes:
Už jen domov a zaměstnání krát 6 OS by byla anketa na půl HP :turtle
Víc možností? Jako kombinace všech šesti možností v anketě se všemi myslitelnými lokalitami (domov, zaměstnání, přechodný bydliště, kolej, u bráchy, v i-kavárně, u rodičů, taky babička má noťas)...? :rolleyes:
Už jen domov a zaměstnání krát 6 OS by byla anketa na půl HP :turtle
visty a nemám s nima nejmenší problém chtěl jsem přejít na 7 ku ale zbytečné jinak tam mám ještě XP ale ty používaj děcka at nelozej na muj systém
Doma, v práci a aj na NB mám 64 bit. Vista.
W7 sú lepšie, ale pre moje potreby je upgrade zbytočnosť.
W7 sú lepšie, ale pre moje potreby je upgrade zbytočnosť.
Na svém PC Windows 7, momentálně jsem ale na tátovym, kde je Windows Vista....občas u přítelkyně Windows XP :). Ale nejvíce na Windows 7, když je to moje PC :D
[quote=Jandaskunk;400660]Na svém PC Windows 7, momentálně jsem ale na tátovym, kde je Windows Vista....občas u přítelkyně Windows XP :). Ale nejvíce na Windows 7, když je to moje PC :D[/quote]
Ale poslední 3 měsíce nevíš co to je "tvůj pc", co :p :D
Ale poslední 3 měsíce nevíš co to je "tvůj pc", co :p :D
[quote=kevin00;400662]Ale poslední 3 měsíce nevíš co to je "tvůj pc", co :p :D[/quote]
Momentálně je můj PC, ten který neběží, protože v něm není disk :DDD
Momentálně je můj PC, ten který neběží, protože v něm není disk :DDD
[quote=Jandaskunk;400665]Momentálně je můj PC, ten který neběží, protože v něm není disk :DDD[/quote]
Asi nějaký slabší kousek. Mé PC funguje, i když v něm není disk. (A k čemu vlastně operační systém?)
Asi nějaký slabší kousek. Mé PC funguje, i když v něm není disk. (A k čemu vlastně operační systém?)
[quote=pavel.hromadka;400682]Asi nějaký slabší kousek. Mé PC funguje, i když v něm není disk. (A k čemu vlastně operační systém?)[/quote]
Např. na práci a hry a všechno ostatní? :idea :D
Např. na práci a hry a všechno ostatní? :idea :D
[quote=Jandaskunk;400683]Např. na práci a hry a všechno ostatní? :idea :D[/quote]
No tak to potom snad jo. Jiný úhel pohledu: udělat něco bez OS může dát mnohem víc práce, s jednoduchou aplikací si pak člověk může hrát do aleluja a všechno ostatní, např. podložka pod knihu, funguje i bez OS. Tedy uvedené požadavky lze bez OS splnit i lépe. :confused:
No tak to potom snad jo. Jiný úhel pohledu: udělat něco bez OS může dát mnohem víc práce, s jednoduchou aplikací si pak člověk může hrát do aleluja a všechno ostatní, např. podložka pod knihu, funguje i bez OS. Tedy uvedené požadavky lze bez OS splnit i lépe. :confused:
[quote=husky14;400599]No takových je asi většina.... a proto tam asi právě bude nejvíce. Mám takový nejasný tušení, že tím je pravděpodobně myšleno, na jakým systému děláme nejčastěji.
Už jen domov a zaměstnání krát 6 OS by byla anketa na půl HP :turtle[/quote]
V tom případě nemůžu hlasovat, protože moje počítačohodiny strávené na XP a 7 budou +/- totožné.
Už jen domov a zaměstnání krát 6 OS by byla anketa na půl HP :turtle[/quote]
V tom případě nemůžu hlasovat, protože moje počítačohodiny strávené na XP a 7 budou +/- totožné.
Notebook i desktop bezi na Win 7 HP 64-bit. Stary desktop s Ubuntu 10.04LTS uz neni pripojen a pujde pryc. Takze momentalne to je 100% Win 7.
[quote=Frcacek;400540]od počátku Windows XP. lze taky použít něco jiného.?:xD Nevím o žádném lepším systému.
Visty nepřípadá v úvahu, a jen blázen do toho jde:).[/quote]
pomlouvání Vist už dávno není in :-) Ve skutečnosti je to výbornej systém, jen nemá tak skvělej taskbar jako Sedmičky :)
Visty nepřípadá v úvahu, a jen blázen do toho jde:).[/quote]
pomlouvání Vist už dávno není in :-) Ve skutečnosti je to výbornej systém, jen nemá tak skvělej taskbar jako Sedmičky :)
Väčšinu času som doma, takže nebudem spomínať os používané v práci ;) .....
....a doma je to tak 50/50 - ntb/desktop - XP/Vista ....
....a doma je to tak 50/50 - ntb/desktop - XP/Vista ....
Doma (64bit) i v práci (32bit) už sedmičky.
Sice skoro po 3/4 roce ještě v některém nastavení narozdíl od Windows XP tápu, ale nakonec jsem to, co sem hledal, vždycky našel :D
Sice skoro po 3/4 roce ještě v některém nastavení narozdíl od Windows XP tápu, ale nakonec jsem to, co sem hledal, vždycky našel :D
100% Win 7 64bit - notebook, práce, doma. Liší se jen edice.(HomePremium, Professional, Ultimate). Používal jsem už od bety a doteď žádný problém. Musím říct, že jsem spokojen a že jsem za své/firemní peníze dostal konečně funkční software. Prostě už nemám pocity rozčarování, podvodu a znásilnění, které jsem měl po pořízení předešlých OS.
Už je na čase, abych vám tu monotónnost poněkud rozředil trochou konzervativnosti:
Doma - multiinstalace W2000 na všem (ještě loni jsem si piplal jednu vyčančanou instalaci W98SE, protože chodila sqěle, ale přestala mě bavit) = všechny PC + jeden noťas, propojení v LAN (router) a jedna periferie (Dreambox Sat STB) je pod Linuxem. Spolupracuje to k naprosté spokojenosti. (hry mi domu nesmí). Žít to bude, dokud vydrží ten HW. Obměňují se jen HDD a monitory.
Práce - OEM (Autocont) XPéčka Pro od doby koupě nového stroje, který nahradil jiný s NT4, bez jakékoli nutnosti reinstalace za ta léta (6+ ?) - jen jednou jsem se vracel k bodu obnovy, když M$ domršil nějaký Patch. Kdyby jen takto bezúdržbově spolehlivě fungovala auta, která jsou tak často přirovnávána u nepříjemného řešení "vystoupit/nastoupit"... :D:shut
Doma - multiinstalace W2000 na všem (ještě loni jsem si piplal jednu vyčančanou instalaci W98SE, protože chodila sqěle, ale přestala mě bavit) = všechny PC + jeden noťas, propojení v LAN (router) a jedna periferie (Dreambox Sat STB) je pod Linuxem. Spolupracuje to k naprosté spokojenosti. (hry mi domu nesmí). Žít to bude, dokud vydrží ten HW. Obměňují se jen HDD a monitory.
Práce - OEM (Autocont) XPéčka Pro od doby koupě nového stroje, který nahradil jiný s NT4, bez jakékoli nutnosti reinstalace za ta léta (6+ ?) - jen jednou jsem se vracel k bodu obnovy, když M$ domršil nějaký Patch. Kdyby jen takto bezúdržbově spolehlivě fungovala auta, která jsou tak často přirovnávána u nepříjemného řešení "vystoupit/nastoupit"... :D:shut