9600Gt vs PCI-16x ?
Z inzerátu jsem dostal (píšů schválně, protože jsem si domluvil úplně jinou GK) 9600GT. Karta má samozřejmě přídavné 6pin napájení. Ale i když jsem kartu složitě přes redukci (SATA na 2x molex a z toho 2x molex na 6pin) napojil, nestalo se vůbec nic. Počítač pípal stejně, jako bez napojení redukce do karty a vůbec nic ani větrák zdroje se nerozběhlo.
Kartu jsem zkoušel u známého, který má jinak HD4870 a zdroj snad 600w ale zase ani ťuk.
Na jednom zahraničním foru sjem se ale dočetl o problému speciálně s touto kartou vs slot PCI -1.0 (a snad i 1.1) s tím, že karta je blbě postavená a bere většinu šťávy ze slotu a z kabelu pak už moc neumí. Prý musel kartu vracet.
Jinde ale člověk čte, že kompatibilita je 100% a že jiná hodnota napájení mezi sloty je blbost.
Je mě divné, že karta nevykazuje žádnou závadu, nesmrdí atd, ale přitom se nespustí vůbec nic, po zapojení není ani zahřátá.
Kartu jsem zkoušel u známého, který má jinak HD4870 a zdroj snad 600w ale zase ani ťuk.
Na jednom zahraničním foru sjem se ale dočetl o problému speciálně s touto kartou vs slot PCI -1.0 (a snad i 1.1) s tím, že karta je blbě postavená a bere většinu šťávy ze slotu a z kabelu pak už moc neumí. Prý musel kartu vracet.
Jinde ale člověk čte, že kompatibilita je 100% a že jiná hodnota napájení mezi sloty je blbost.
Je mě divné, že karta nevykazuje žádnou závadu, nesmrdí atd, ale přitom se nespustí vůbec nic, po zapojení není ani zahřátá.
Předpokládám že ten známý má nějakou novější desku, s verzí PCI-E aspoň 1.1. Řekl bych, že karta je mrtvá. Známého PC se s ní také ani nerozjede? To by mohlo ukazovat na nějaký zkrat v napájecí části karty, ale je to jen laický odhad.
na 90% je karta martvá,jak sem psal v tvým jiným topicu,někdy i karty pípaj a to že se ozve znamená že je nespíš v poho nebot nemá zapnuté přídavné nap. 6ti pin
poku si vše zapnul ja má být a nic se neděje tak je to fakt tou kartou,navíc nenaběhla ani u kámoše takže......
poku si vše zapnul ja má být a nic se neděje tak je to fakt tou kartou,navíc nenaběhla ani u kámoše takže......
[quote=johny__g;401106]Předpokládám že ten známý má nějakou novější desku, s verzí PCI-E aspoň 1.1. Řekl bych, že karta je mrtvá. Známého PC se s ní také ani nerozjede? To by mohlo ukazovat na nějaký zkrat v napájecí části karty, ale je to jen laický odhad.[/quote]
desku bohužel nevím, ale PC je staré cca 1,5-2 roky. Zdroj výkoný a po zapojení karty sestava ani neťukla.
desku bohužel nevím, ale PC je staré cca 1,5-2 roky. Zdroj výkoný a po zapojení karty sestava ani neťukla.