Dobrý den chci se pripojit k internetu k sousedovi (wifi) ale signál je slabý potřeboval bych vedet jestli po zakoupení tohoto TENDA W311U USB adapéru se signál zvýší ? díky za všechny rady :)
No jestli je signál slabý, potřebuje soused nebo ty silnější anténu. Jak (čím) soused signál vysílá? Čím chytáš signál ty? Na jakou vzdálenost a přes jaké překážky chcete signál přenáše?
USB wifi ti tedy pravděpodobně nepomůže. Snad se nemýlím, když mám pocit, že má podobný výkon jako integrovaná v ntb například.
USB wifi ti tedy pravděpodobně nepomůže. Snad se nemýlím, když mám pocit, že má podobný výkon jako integrovaná v ntb například.
Moc se v tom zatím nevyznám,ale je to tak 30 m a bylo by to u něj tak přes normální zdivo jako žádný kovy apod. :) a soused vysílá signál normálně wifi routerem,asi to normál chytam sítovkou v notebooku :D
[quote=speedsnail;401391]
USB wifi ti tedy pravděpodobně nepomůže. Snad se nemýlím, když mám pocit, že má podobný výkon jako integrovaná v ntb například.[/quote]
IMHO nemýliš .... väčšina usb wifi adaptérov, ktoré sa mi dostali do rúk, bola na tom s citlivosťou horšie .... jedine usb adaptér s odnímateľnou anténou, ktorá by sa pri slabom signále dala nahradiť výkonnejšou :notsure
USB wifi ti tedy pravděpodobně nepomůže. Snad se nemýlím, když mám pocit, že má podobný výkon jako integrovaná v ntb například.[/quote]
IMHO nemýliš .... väčšina usb wifi adaptérov, ktoré sa mi dostali do rúk, bola na tom s citlivosťou horšie .... jedine usb adaptér s odnímateľnou anténou, ktorá by sa pri slabom signále dala nahradiť výkonnejšou :notsure
[quote=robky;401397]IMHO nemýliš .... väčšina usb wifi adaptérov, ktoré sa mi dostali do rúk, bola na tom s citlivosťou horšie .... jedine usb adaptér s odnímateľnou anténou, ktorá by sa pri slabom signále dala nahradiť výkonnejšou :notsure[/quote]
Mno ale s tim souseda nechci obtěžovat :D asi víte proč :D mno a neslo by dát nákou USB anténku do notebooku ? :)
Mno ale s tim souseda nechci obtěžovat :D asi víte proč :D mno a neslo by dát nákou USB anténku do notebooku ? :)
[quote=Kubajs66;401398]Mno ale s tim souseda nechci obtěžovat :D asi víte proč :D mno a neslo by dát nákou USB anténku do notebooku ? :)[/quote]
O čom myslíš, že vravím:mistake
Napríklad [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], a keby to bolo aj tak slabé - dokúpiš niečo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ....
Je mi jasné, prečo nechceš obťažovať suseda ;) napokon, je to jeho problém, keď to nemá zabezpečené ....
O čom myslíš, že vravím:mistake
Napríklad [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], a keby to bolo aj tak slabé - dokúpiš niečo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ....
Je mi jasné, prečo nechceš obťažovať suseda ;) napokon, je to jeho problém, keď to nemá zabezpečené ....
:)) to první by možná stačilo :) kompatibilní s win 7 to taky je i cenově dobrý :)) a je to normál USB port ?
Tam sem jeste cet u tý dokumentace náká kompabilita s win 7 a pak neco ke stažení to je prosim co? :)
Ešte jedna vec .... skontroluj si normu wifi (g alebo n) na ktorej sused vysiela. Aby nedošlo k tomu, že kúpiš g-čkový wifi adaptér a sieť bude n-ková, to by si sa asi nepripojil ....
[quote=robky;401426]Ešte jedna vec .... skontroluj si normu wifi (g alebo n) na ktorej sused vysiela. Aby nedošlo k tomu, že kúpiš g-čkový wifi adaptér a sieť bude n-ková, to by si sa asi nepripojil ....[/quote]
a to se dá zjistit jak ?:)
a to se dá zjistit jak ?:)
[quote=Kubajs66;401427]a to se dá zjistit jak ?:)[/quote]
Tak buď vieš, akú normu používa wifi v tvojom notebooku (čo máš za NTB?) ....
.... alebo môžeš použiť program WifiHopper, ktorý ti zobrazí všetky dostupné informácie o wifi sieťach v okolí ....
Tak buď vieš, akú normu používa wifi v tvojom notebooku (čo máš za NTB?) ....
.... alebo môžeš použiť program WifiHopper, ktorý ti zobrazí všetky dostupné informácie o wifi sieťach v okolí ....
[quote=robky;401433]Tak buď vieš, akú normu používa wifi v tvojom notebooku (čo máš za NTB?) ....
.... alebo môžeš použiť program WifiHopper, ktorý ti zobrazí všetky dostupné informácie o wifi sieťach v okolí ....[/quote]
NTP česky na mě :)) jinak ten program jaksi taksi nejde instnout =(
.... alebo môžeš použiť program WifiHopper, ktorý ti zobrazí všetky dostupné informácie o wifi sieťach v okolí ....[/quote]
NTP česky na mě :)) jinak ten program jaksi taksi nejde instnout =(
:notsure:notsure pozerám, že ten wifihopper je pre maximálne vistu .....Čo máš za notebook? Respektíve aká je tam wifina?
Tak wifi v noteboku máš n-kovú. Ešte potrebuješ zistiť, akým štandardom vysiela sused ...
Spustíš cmd.exe (príkazový riadok) a zadáš netsh wlan show networks mode=bssid a odentruješ ...
V následnom výpise bude u položky Radio type typ siete : 802.11g alebo 802.11n ...
Môže tam byť výpis viacerých sietí(podľa toho koľko ich chytáš), tak podľa SSID (názvu) identifikuješ susedovu sieť ...
Spustíš cmd.exe (príkazový riadok) a zadáš netsh wlan show networks mode=bssid a odentruješ ...
V následnom výpise bude u položky Radio type typ siete : 802.11g alebo 802.11n ...
Môže tam byť výpis viacerých sietí(podľa toho koľko ich chytáš), tak podľa SSID (názvu) identifikuješ susedovu sieť ...
[quote=Kubajs66;404161]Aha díky mno myslim ze to bude N-ková sít jinak ybch se nepripojil :))[/quote]
Myslet znamena prd vedet. Wifi standarty bgn jsou zpetne kompatibilni, tzn pokud soused vysila na jedne z nich, ty se s N kartou urcite pripojis. Tim padem muze vysilat i na b, ci g.
Myslet znamena prd vedet. Wifi standarty bgn jsou zpetne kompatibilni, tzn pokud soused vysila na jedne z nich, ty se s N kartou urcite pripojis. Tim padem muze vysilat i na b, ci g.
[quote=Kubajs66;404880]Tak mi prosim navrhnete nakej ten wifi adapter na G-kovou sít :))[/quote]
Uz ti to bylo navrzeno:
[quote=robky;401401]Napríklad [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], a keby to bolo aj tak slabé - dokúpiš niečo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ....[/quote]
Uz ti to bylo navrzeno:
[quote=robky;401401]Napríklad [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], a keby to bolo aj tak slabé - dokúpiš niečo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ....[/quote]
Tak a je tu další problém při instalaci toho USB adapteru mi to píše ze neni kompatibilní s win 7 ale na krabici je odkaz http://www.tplink.com/support/showfaq.asp?id=228 sekl sem se tam jak je to slovíčko netathur :( prosim co mám dělat :)