Zdravím,
potřebuju poradit ohledně zdroje. Momentálně mám zdroj snad nejhorší co může být - njaký EC 400w, který byl dodáván se skříni. Je mi jasné že by to chtělo výměnu...
Sestava: amd athlon x2 6000+
ZD: asus g-surf365
2x1gb a-data
hdd 500gb
nvidia 9800gt/512mb ddr3
Investovat bych do zdroje chtěl 1000-1500,- Kč.
Upgrade neplánuji.
Zatím jsem přemýšlel o [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Popravdě čím levnější tím lepší ale aby mi zdroj po pár měsících neumřel...
potřebuju poradit ohledně zdroje. Momentálně mám zdroj snad nejhorší co může být - njaký EC 400w, který byl dodáván se skříni. Je mi jasné že by to chtělo výměnu...
Sestava: amd athlon x2 6000+
ZD: asus g-surf365
2x1gb a-data
hdd 500gb
nvidia 9800gt/512mb ddr3
Investovat bych do zdroje chtěl 1000-1500,- Kč.
Upgrade neplánuji.
Zatím jsem přemýšlel o [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Popravdě čím levnější tím lepší ale aby mi zdroj po pár měsících neumřel...
buď 400W seasonic nebo
ten corsair což je 400W seasonic v hezčím balení s 3letou zárukou (viz)
ten corsair což je 400W seasonic v hezčím balení s 3letou zárukou (viz)
Pozor, ten Corsair, který tu linkoval není VX450 ale CX400, což není Seasonic....mají blbě obrázek, koukni se na název modelu (je tam vidět, že je to CX400), cenu a ty další obrázky.
[quote=Jandaskunk;401670]CX400, což není Seasonic[/quote]
Je ;) Je to VX450 akorát s OST kondama (a s nižším výkonem samozřejmě), takže spíš něco jako OEM [SIZE="1"](akorát zajímavé, že UL vede na CORSAIR MEMORY INC a né na Seasonic, ale to je fuk)[/SIZE]
/Záruka je 5 let.
Je ;) Je to VX450 akorát s OST kondama (a s nižším výkonem samozřejmě), takže spíš něco jako OEM [SIZE="1"](akorát zajímavé, že UL vede na CORSAIR MEMORY INC a né na Seasonic, ale to je fuk)[/SIZE]
/Záruka je 5 let.
Aha, měl jsem dojem, že je to CWT, takže vlastně OEM Seasonic s pětiletou zárukou, ale Bronze to není že?
EDIT: V tom obchodě to mají dost zmatený....
EDIT: V tom obchodě to mají dost zmatený....
že je to cx400 sem si uvědomoval (proto srovnání s oem)
ta záruka je zajímavá bývaly 3roky (na webu corsairu sou taky 3roky a třeba czc furt má 3roky)
ta záruka je zajímavá bývaly 3roky (na webu corsairu sou taky 3roky a třeba czc furt má 3roky)
Bronze to není, ani jeden, i když VX450 by ji klidně mohl mít, myslím že dosahuje až 87%. CX už má účinnost menší, tam to na certifikaci nestačí.
No a co Chieftec CFT-500-A12S 500W? Mám možnost ho ted koupit za 1000,-Kč + záruka rok.
Ale přijde mi, že bych ho asi nevyužil a nudil by se
Jinak bych šel do toho Corsairu VX450
Jinak bych šel do toho Corsairu VX450
[quote=Koutnas;401784]No a co Chieftec CFT-500-A12S 500W? Mám možnost ho ted koupit za 1000,-Kč + záruka rok.
Jinak bych šel do toho Corsairu VX450[/quote]
To bych radši nebral, nevím jak na tom Chieftec zdroje jsou, ale řekl bych, že nebudou nic moc....navíc jen rok záruka. Corsair VX450 je OK, ale stojí už asi 1600,- (ten co jsi odkazoval je CX400, nejspíš tě furt mate ten obrázek :)) - ten e-shop to má dost divně popsaný, koukni se např. do [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
EDIT: Ale taky tam maj u CX napsáno pět let záruku :notsure
Jinak bych šel do toho Corsairu VX450[/quote]
To bych radši nebral, nevím jak na tom Chieftec zdroje jsou, ale řekl bych, že nebudou nic moc....navíc jen rok záruka. Corsair VX450 je OK, ale stojí už asi 1600,- (ten co jsi odkazoval je CX400, nejspíš tě furt mate ten obrázek :)) - ten e-shop to má dost divně popsaný, koukni se např. do [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
EDIT: Ale taky tam maj u CX napsáno pět let záruku :notsure
Tak vyřešeno - půjdu nakonec do toho Corsairu VX450. Raději si připlatím :)
Tu pětiletou záruku jsem našel ve více obchodech u tohoto zdroje. Aspon budu mít pět let pokoj :)
Tu pětiletou záruku jsem našel ve více obchodech u tohoto zdroje. Aspon budu mít pět let pokoj :)
[quote=Koutnas;401797]Tak vyřešeno - půjdu nakonec do toho Corsairu VX450. Raději si připlatím :)
Tu pětiletou záruku jsem našel ve více obchodech u tohoto zdroje. Aspon budu mít pět let pokoj :)[/quote]
Dobrá volba ;), až budeš upgradovat PC, tak alespoň už nebudeš muset řešit zdroj :) (pokud bys nechtěl kupovat jo žravý komponenty)
Tu pětiletou záruku jsem našel ve více obchodech u tohoto zdroje. Aspon budu mít pět let pokoj :)[/quote]
Dobrá volba ;), až budeš upgradovat PC, tak alespoň už nebudeš muset řešit zdroj :) (pokud bys nechtěl kupovat jo žravý komponenty)
Ešte ma napadá jeden zdroj a to Seasonic [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], možno tam nie je záruka 5 rokov(neviem ale na isto) ale cenovo, ak dobre pozerám, výjde na rovnako.
[quote=16cmfan;401805]Ešte ma napadá jeden zdroj a to Seasonic [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], možno tam nie je záruka 5 rokov(neviem ale na isto) ale cenovo, ak dobre pozerám, výjde na rovnako.[/quote]
Ano, tento zdroj je výhodný, ale na tu sestavu je podle mě až moc výkonný a za tu cenu je lepší spíš připlatit si za tu záruku nebo koupit levnější (Seasonic S12II 430, přip. Seasonic 400W Bronze OEM). Ten Corsair s klidem utáhne i silnější sestavu, pokud by se rozhodl upgradovat PC (samozřejmě např. CF/SLI neutáhne nebo nějaké dvoučipové grafiky, ale podle mě jsou takové upgrady spíše pro lehké blázny :D)
Ano, tento zdroj je výhodný, ale na tu sestavu je podle mě až moc výkonný a za tu cenu je lepší spíš připlatit si za tu záruku nebo koupit levnější (Seasonic S12II 430, přip. Seasonic 400W Bronze OEM). Ten Corsair s klidem utáhne i silnější sestavu, pokud by se rozhodl upgradovat PC (samozřejmě např. CF/SLI neutáhne nebo nějaké dvoučipové grafiky, ale podle mě jsou takové upgrady spíše pro lehké blázny :D)