Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Notebook do 22k

kanabis (254)|13.9.2010 16:53
Spolužák shání nový notebook. Představuje si ho takhle:

[QUOTE]Scháním notebook velikost 15" , domácí počítač, občasné přenášení hmotnost nehraje roli, přepínatelná grafika( přiměřená výdrž), kvalitní klávesnice bez numerického bloku, občas hraji hry, chci hrát i novější jako Mafie II, peníze: do 22k, pokud bude dobrá koupě, tak až do 24, kvalita zpracování důležitá..

zatím favorité:
HP pavilion 3040ec.. po vlastní zkušenosti v obchodě proti: znatelně se prohýbající klávesnice, vysoké zahřívání u opěrky vlevo
Lenovo Ideapad Y560.. proti nepřepínatelná grafika u i7 a výrobní vady displeje

Jaký na to máte názor? už jsem byl rozhodnutý pro to HP, ale ta klávesnice je fakt mizerná + to zahřívání fakt nevím jestli by se to dalo překousnout... Popřípadě máte nějaké další návrhy na úplně jiné modely? .. Teď jsem na 3 roky starém HP pavilion dv6000 a kromě značného topení žádný problém.. Slyším tu samou chválu na nové Acery TimelineX, ale osobně nevím jestli jim důvěřovat, nevim jestli se značka ze dne na den změní a jak to s dnes koupenými ntb Acer bude vypadat za pár let, měl by mi totiž pokud možno vydržet tak další 3-4 roky.. Dík moc za rady[/QUOTE]

Ideálním by pro něj byl Macbook Pro ale ten je trošičku dražší. Obchod nejlépe v Prace - alza, czc, suntech. Nějaké tipy? Dik
Frey (181)|15.9.2010 22:04
Pravdou je, ze HP Pavilion byva kritizovan za obcasne problemy s odvodem tepla. Acer rada TimelineX je opravdu dobre hodnocena. (EDIT: nepresne info -> bohuzel 15" model je mimo rozpocet ... bezne se pohybuje nad 25 tisic s DPH.) (EDIT: Koukal jsem na model s 9ti clankovou baterii a 8GB RAM. Existuje i levnejsi model, ktery je kolem 20 tisic. Omlouvam se za nepresne informace.)

Ohledne nejakych tipu. Pokud chce hrat hry jako Mafia II, tak bych hledal modely s GPU HD 5650M a vyssi nebo GT 330M a vyssi. Numericka klavesnice je dnes temer na vsech 15" notebookach ... numericky blok je prinos, osobne bych ho nezavrhoval.

HD 5650M
i3-350 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
i5-460 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

GT 330M
i3-350 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
i5-450 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

GT 335M
i5-520 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Tesne nad 24 tisic by pak byl notebook i s Intel i7-720 a GT330M [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale nejsem uplne presvedcen o vykonu CPU ve hrach. V nekolika recenzich jsem se docetl, ze 720QM ma obcas problem s Turbo modem, kde potom nizsi takt CPU neni uplne idealni pro narocnejsi hry.

Mimochodem recenze na notebooky Toshiba obcas zminuje horsi klavesnici. Mam osobni zkusenost s notebookem Toshiba (s "value" radou Satellite L) a s klavesnici nemam absolutne zadny problem, ale urcite by bylo dobre si ji nejdrive vyzkouset v obchode.