Dobrý den!
Chtěl bych Vás moc poprosit o radu s nákupem chladiče pro Phenom II X4 945. Jde mi o to, aby byl tichý zejména, když není zatížen. Pokud je procesor zatížen, znamená to, že hraju Borderlands či něco podobného :) a hluk mě nevadí, to ať si větrák Cool and quiet roztáčí jak chce. Nicméně mě počítač často běží i v noci, kdy nedělá nic jiného, než že stahuje z torrentu (legální soubory, samozřejmě :)) a při zvuku, který vydává boxovaný chladič se fakt nedá spát (na druhou stranu má ATI Sapphire 5770 s nereferenčním chlazením je velmi tichá). Taktovat nebudu, výkon je pro mé potřeby naprosto dostačující. Deska GA-FTXA790 UD5.
Cena není rozhodující, nicméně pozlacený být ten větrák nemusí.
Předem všem moc děkuji.
Martin
Chtěl bych Vás moc poprosit o radu s nákupem chladiče pro Phenom II X4 945. Jde mi o to, aby byl tichý zejména, když není zatížen. Pokud je procesor zatížen, znamená to, že hraju Borderlands či něco podobného :) a hluk mě nevadí, to ať si větrák Cool and quiet roztáčí jak chce. Nicméně mě počítač často běží i v noci, kdy nedělá nic jiného, než že stahuje z torrentu (legální soubory, samozřejmě :)) a při zvuku, který vydává boxovaný chladič se fakt nedá spát (na druhou stranu má ATI Sapphire 5770 s nereferenčním chlazením je velmi tichá). Taktovat nebudu, výkon je pro mé potřeby naprosto dostačující. Deska GA-FTXA790 UD5.
Cena není rozhodující, nicméně pozlacený být ten větrák nemusí.
Předem všem moc děkuji.
Martin
Kolik by jsi chtěl do chladiče investovat ?
Rozumným min. pro procesor je Cooler Master Hyper 212 Plus. Pokud by jsi chtěl něco lepšího, uvažoval bych o Noctua NH- U12P nebo o pasivním řešení pomocí Scythe Orochi (!!! zde si ale musíš zjistit, zda-li se Ti chladič vejde do case a nebude kolidovat s žádných chladičem na základní desce !!!).
Rozumným min. pro procesor je Cooler Master Hyper 212 Plus. Pokud by jsi chtěl něco lepšího, uvažoval bych o Noctua NH- U12P nebo o pasivním řešení pomocí Scythe Orochi (!!! zde si ale musíš zjistit, zda-li se Ti chladič vejde do case a nebude kolidovat s žádných chladičem na základní desce !!!).
No pokud chceš opravdu tichej PC a máš v bedně aspoň trochu průvan, tak ninja bez větráku, nebo na nějakejch 400 otáčkách...
update: na neOC procesor orochi netřeba...
update: na neOC procesor orochi netřeba...
Mám skythe zippang 2 na P2 955 přetočeném na 3.8GHz a nejhlučnější komponenta je disk. Takže ho můžu doporučit.
[quote=Logout;403923]...ninja bez větráku, nebo na nějakejch 400 otáčkách... [/quote]
Ninja 2 je momentálně nedostupná a na Alfě bude k sehnání až začátkem prosince ... a co jsem četl recenzi na Ninju 3, tak nic moc :o
Ninja 2 je momentálně nedostupná a na Alfě bude k sehnání až začátkem prosince ... a co jsem četl recenzi na Ninju 3, tak nic moc :o
Cooling Corator DS je tiež dobrý... ten ventilátor tam je vraj veľmi tichý... len neviem, či sa mu to oplatí, alebo rovno priplatiť do nejakej Noctui.
Ta recenze ninjy byla vada kusu, v jinejch recenzích jsem na nic takovýho nenarazil.
V bezvětráku je to imho srovnatelnej chaldič s noctuou za menší peníze.
A v2 se dá taky sehnat, když se trochu pohledá :-)
V bezvětráku je to imho srovnatelnej chaldič s noctuou za menší peníze.
A v2 se dá taky sehnat, když se trochu pohledá :-)
Používam na P2 945@3,8GHz Scythe Mugen 2 a je tichý aj v záťaži ... mám tam síce osadený noctua NF-P12, ale určite aj s originálnym ventilátorom bude tichý ...