pomoc s výběrem
Zdravím všechny, rád bych poprosil o radu ve výběru. Potřeboval bych notebook do 18000Kč.
Moje představa je:
- mobilní
- lehký (nejlépe 13")
- pořádná konstrukce
- nechci aby šly vidět otisky prstů na konstrukci
- vysoké rozlišení min. 1366x768 (pokud možno + LED podsvícení)
- alespoň 320Gb disk
- wifi n
- alespoň 2 jádro (preferuji Intel)
- ntbk nebude na hry
- výstup HDMI
- DVD mechanika (potěší, ale není nejnutnější)
Děkuji za rady... Pokud částka není adekvátní požadavkům, rád si přečtu další návrhy.
Moje představa je:
- mobilní
- lehký (nejlépe 13")
- pořádná konstrukce
- nechci aby šly vidět otisky prstů na konstrukci
- vysoké rozlišení min. 1366x768 (pokud možno + LED podsvícení)
- alespoň 320Gb disk
- wifi n
- alespoň 2 jádro (preferuji Intel)
- ntbk nebude na hry
- výstup HDMI
- DVD mechanika (potěší, ale není nejnutnější)
Děkuji za rady... Pokud částka není adekvátní požadavkům, rád si přečtu další návrhy.
13" a vysoké rozlišení? Neodporuješ si tak trochu ve svých požadavcích? Když vynecháme to vysoké rozlišení, co třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]? Nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] od Aceru.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] s mechanikou a vyšším rozlišením. Ale je už to 14 a je zákonitě větší a těžší. Jo a je růžovoučkej :) (snad se dá sehnat i v jiné variantě)
[quote=johny__g;405083]13" a vysoké rozlišení? Neodporuješ si tak trochu ve svých požadavcích? Když vynecháme to vysoké rozlišení, co třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]? Nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] od Aceru.[/quote]
Dobrá, omlouvám se, ale vysoke rozlišení bylo myšleno 1366x768, nechtěl jsem něco jako 1024 nebo 1280.
Dobrá, omlouvám se, ale vysoke rozlišení bylo myšleno 1366x768, nechtěl jsem něco jako 1024 nebo 1280.
[quote=WING_43krat;405089]Dobrá, omlouvám se, ale vysoke rozlišení bylo myšleno 1366x768, nechtěl jsem něco jako 1024 nebo 1280.[/quote]
Tak v tom případě ano. I když, zrovna 1280 x 800 je dle méjo názoru mnohem lepší než 1366 x 768. 768 bodů na výšku je zoufale málo. Já mám 14,1" a 1440 x 900, což je docela vyhovující co se týče velikosti bodů, ale na tu výšku je to pořád málo. Bohužel, výrobci notebooků se nám snaží namluvit, že úzká nudle je dnes moderní. To že se design notebooků vrátil do 90. let, kdy bylo běžné mít kolem displaye ještě hromadu plastu je asi netrápí. Takže jestli by nevadila větší váha a asi menší výdrž u toho Sony, bral bych ho. Navíc má DVD mechaniku.
Tak v tom případě ano. I když, zrovna 1280 x 800 je dle méjo názoru mnohem lepší než 1366 x 768. 768 bodů na výšku je zoufale málo. Já mám 14,1" a 1440 x 900, což je docela vyhovující co se týče velikosti bodů, ale na tu výšku je to pořád málo. Bohužel, výrobci notebooků se nám snaží namluvit, že úzká nudle je dnes moderní. To že se design notebooků vrátil do 90. let, kdy bylo běžné mít kolem displaye ještě hromadu plastu je asi netrápí. Takže jestli by nevadila větší váha a asi menší výdrž u toho Sony, bral bych ho. Navíc má DVD mechaniku.
Tak fakt nevím, to leonovo se mi líbí. Acer, dá se tomu věřit? Býval to hodně špatný ntbk.
To Sony je sice fajn, ale velikost a váha... Teď mám 16" a 14" mě přijde skoro to stejný na váhu... Nebo se mýlím?
To Sony je sice fajn, ale velikost a váha... Teď mám 16" a 14" mě přijde skoro to stejný na váhu... Nebo se mýlím?
To Lenovo má přítelkyně a ten displej je lesklej jak zrcadlo a obraz i úhly jsou tristní (ale to bude asi u každého displeje s 1366x768), takže bych aspoň doporučil něco s větším rozlišením, kde bývají displeje trochu lepší.
Jinak 16" a 14" rozhodně nebude na váhu to samý, i když samozřejmě záleží na konkrétním notebooku, ale 16" bývá o necelé kilo těžší (někdy méně)...ale i rozdíl mezi 13" a 14" bývá vcelku velký...
Jinak 16" a 14" rozhodně nebude na váhu to samý, i když samozřejmě záleží na konkrétním notebooku, ale 16" bývá o necelé kilo těžší (někdy méně)...ale i rozdíl mezi 13" a 14" bývá vcelku velký...
Shanel jsem ted maly notebook, prevazne do skoly a na cesty. Vyhrala to novinka od HP, mini 5103. Za cca 10000,- muzes mit Intel Atom N455, 1GB DDR3 RAM, 250GB disk (7200 ot/min), 10.1" HP Illumi-Lite SD LED (1024 x 600), Win 7. Za cca 12000,- ho koupis s dotykovym displayem. A nejzajimavejsi varianta, ntbk bez Win (misto nich Open Suse 11, cena cca 10000,-), dvoujadrovy Intel Atom N550, 2GB DDR3 RAM, 320GB HDD (7200 ot/min), 10.1" HP Illumi-Lite HD LED (1366 x 768), 6ti clankova baterie.
Display je ale jen 10.1", coz uznavam neni moc. Ale zase mas stroj o vaze 1.1kg s udavanou vydrzi az 10 hodin...
Display je ale jen 10.1", coz uznavam neni moc. Ale zase mas stroj o vaze 1.1kg s udavanou vydrzi az 10 hodin...
No jestli takhle malý notebook, tak rozhodně 11,6" typ s HD Ready a plnohodnotnou klávesnicí. Třeba acer [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Po osobní zkušenosti bych netbook s atomem, menší klávesnicií a rozlišením 1024*600 nedoporučil na nic.
Kdybych si pdle tvch kritérií vybíral já tak sáhnu po [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Šasi je matné, rozlišení také odpovídá. Lenovo vždy dělalo pevné notebooky. Jediné co tak nemá n wifi...
[quote=Teslak;409425]Kdybych si pdle tvch kritérií vybíral já tak sáhnu po [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Šasi je matné, rozlišení také odpovídá. Lenovo vždy dělalo pevné notebooky. Jediné co tak nemá n wifi...[/quote]
Podle mě nkovou wifi má, ale nejsem si teď jistý. Přítelkyně má červenou verzi tohoto notebooku, ale bohužel je teď mimo mě, takže nemůžu potvrdit.
Podle mě nkovou wifi má, ale nejsem si teď jistý. Přítelkyně má červenou verzi tohoto notebooku, ale bohužel je teď mimo mě, takže nemůžu potvrdit.
Já bych asi na tvém místě koupil Lenovo ideapad z360
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Konstrukce je sice dobře spracovaná, ale pořád je to plasťák
Pokud by si chtěl opravdu pevnou konstrukci tak rozhodně thinkpada vyšel by nejlépe L412 ale nemá HDMI a je to 14"
Konstrukce je sice dobře spracovaná, ale pořád je to plasťák
Pokud by si chtěl opravdu pevnou konstrukci tak rozhodně thinkpada vyšel by nejlépe L412 ale nemá HDMI a je to 14"