Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seasonic 400w ss400et

hell666 (53)|29.9.2010 11:54
dnes som zapol pc a vydaval taky skripot , zistil som ze problem je v zdroji (SEASONIC zdroj 400W SS400ET, 12cm fan, PFC, 80plus,T3, (Energy Knight), OEM stary 15mesiacov) tak som ho rozobral a je v nom nafuknuty,vyteceny kondenzator a na nom (270µF 400VDC HP3 85°C ) viem ze je zdroj este v zaruke ale cakat na reklamciu sa mi nechce (teraz frcim na nom a ide len skrka stale ) volal som do kramu v meste a tam som sa dozvedel ze maju nieco podobne ako chem len miesto 400VDC je tam 250VDC a 450vdc > to su volty tak chcem vediet ci ma s tym nikto skusenosti ci by som mohol dat jeden s tychto dvoch miesto povodneho
zostava >
intel c2d E7400(2,8GHz)
GB ep43 ds3
2x2gb kingmax
radeon 4850
WD 640 aaks
hitachi 250gb
dvd rw lg .... toje asi jedno
johny__g (6387)|29.9.2010 12:49
Ten 400 V je tam jen jeden?

Edit: podle tohodle ano. S nižším napětím určitě ne, ten 450 V - záleží na ostatních parametrech. Myslím, že ne každý kondík se hodí do zdrojů.
hell666 (53)|29.9.2010 13:45
[quote=johny__g;405924]Ten 400 V je tam jen jeden?
S nižším napětím určitě ne, ten 450 V[/quote]
SAMOZREJME

takze mam nove zaujimave poznatky k poruche zdroja , vcera nesla u nas elektrina vraj nejake stromi spadli na kable to mi povedali ked som volal do elektrarni vcera a samozrejme ze vcera somnemal pc zapnute a po obed somsiel do prace a dnes sa mi to stalo cosom pisal vissie , no teraz som sa dozvedel ze vcera ked som nebol doma a zapli siet tak mame doma dalsui zostavu amd5600 ,radeon 3850, doska nejaka msi a zdroj EC 350 alebo 400w a ked zapli vcera ten pc tak zo zdroja im iskri a dym vyslahli a pc nesiel ...

ale teraz k teme preco radsej vissiu voltaz ...

a snad mi aj tranzistori neodidu ako vtomto pripade
,,Tenhle Fortron mi už také přestal fungovat. Vyhazoval pojistky a tak jsem začal měřit a hned na vstupu v PFC obvodu (hledejte velkou cívku a největší kondenzátor ) byly proražené výkonové tranzistory a velký elektrolyt měl podstatně menší kapacitu (to byla primární závada, tranzistory odešly, protože tam nebyla dostatečná kapacita ). Vše objednáno z http://www.farnell.com a vyměněno. Po vyzkoušení přes 150W žárovku (omezí proud, pokud by bylo ve zdroji ještě něco špatně, aby nedošlo znova k explozi tranzistorů ) a opětovné instalaci běží znovu jako nový : - ) ,,
johny__g (6387)|29.9.2010 14:00
Nějak nechápu tvoje myšlenkové pochody. V tom co cituješ se mluví o vyšší kapacitě kondenzátoru, ale ty zase o vyšší voltáži (o kapacitě nebo typu kondíku pořád nic). Raději ten zdroj vyreklamuj a máš to bez problémů.
hell666 (53)|29.9.2010 14:09
no ved v predajni co som volal maju 270µF len ta voltaz nesedi tak by som vzal tu vissiu neviem este podla akeho typu sa ma orientocat snad bude ma 2,5x4cm a 85C nic viac o nom neviem
HADES (37)|29.9.2010 14:22
Nechal bych si škodu zlikvidovat u poskytovatele elektrické energie. Když to vypadá že se to stalo díky přetížení v síti tak by ti to měli zaplatit. Na výměnu kondíku se vys*r
odb (505)|30.9.2010 19:17
Do toho zdroja nemozes dat hocijaky kondenzator ( vlastne mozes, lebo ti to nemozem zakazat ale nedoporucujem). Jeho kapacita a napätie je jedna vec. Dalsia je, ake ma ostatne parametre ako napriklad "AC Ripple Current". Ten nahradny kondenzator by mal mat podobne hodnoty. Ak ich bude mat o dost horsie, tak ten kondenzator ti dlho nevydrzi a znovu sa ten kondenzator nafuci a vytecie. Pozor, nemusis mat take stastie ako teraz, ze ti to zdroj prezie, moze sa ti ten zdroj pokazit a pri troche smoly, ti moze odpalit aj nieco ine v PC. V CR bezne nezozenies takyto kvalitny kondenzator.

Osobne by som ten zdroj dal reklamovat
Jandaskunk (2330)|30.9.2010 19:21
Taky bych doporučoval to reklamovat, když máš možnost, než se v tom montovat a jak už bylo řečeno, shánět nějaký slušný kondenzátor může trvat i déle než servis (výměna)...
majatrabi (28)|30.9.2010 21:16
Rozhodně vyreklamovat. A není pravda že musíš čekat. Zaleží vkterém obchodě si to koupil.
Ale většinou větší kamenné obchody vymění na počkání.

Do zdrojů NEMŮŽEŠ dát jakýkoliv kond. Musy být low ESR(nízko impedanční) a další parametry. A někdy je problém je sehnat a když seženeš tak nemusí pasovat velikostně.
hell666 (53)|3.10.2010 10:02
no v den pred tym odisiel aj iny zdroj eurocase 400w a tenceli odisiel zadimel zaiskril abolo po nom a je kupovany vtomobchode kde som kupoval ten seasonic a ked doniesli ten EC tak ho nevzali na reklamaciu ze to musi byt 100% el .siet ... aby ho reklamovali , takze ai kupim novy zdroj asi Seasonic ss 400 alebo 500w popripade S12II
Jandaskunk (2330)|3.10.2010 21:27
Však ta síť je stoprocentní, při výpadku proudu za to nemůže tvoje síť ale ČEZ a to je jedno co máš za kabely, to vypadne tak jako tak....hlavně jim neříkej, že to je tim, že máš na houby síť, takovýhle zdroje (Eurocase) odcházej běžně, takže stačí říct, že prostě se zakouřil a nazdar....ale pravda, pokud by ti za to místo peněz dali zad eurocase, tak to je sázka do loterie...
hell666 (53)|9.10.2010 18:57
hm ja nemam Eurosit... to bol zdroj v dalsom pc co odisiel a moj seasonic som uz dal reklamovat ajked som ho otvaral nebola na nom nijaka blomba ale aj tak som kupil novy lebo cakat sa mi nechce na reklamaciu , inak ten ,,stary,, bol T3 a mal len 4pin vetvu na napajanie cpu a teraz mam F3 a ten ma aj 8pin cpu a na 24pin atx nema jeden kabel je to tusim bieli teda 23 ... asi to vyrobca nepovazoval za potrebne
Jandaskunk (2330)|9.10.2010 20:03
Jo na 24pinu je běžné že jeden konektor chybí, je to tušim -5V, co se už nepoužívá v dnešních specifikacích. 8pin využiješ až u opravdu žravého CPU (140W mám dojem) nebo u velkého taktování, většinou stačí 4pin. Jinak Eurocase jsem myslel ten zdroj, co ti odešel, ne ten Seasonic, kde máš nafouklý kond, pokud jim neřekneš že to udělal výpadek, tak nemaj možnost poznat čím to odešlo (a ani tak nevědí jaká je síť, tudíž by ho měli reklamovat, protože takové zdroje odcházej jen tak). Každopádně zkus reklamovat i ten Seasonic, hlavně jim neříkej, že to bylo kvůli elektrice (což stejně nemáš úplně potvrzené, i když nějaké náznaky tam jsou) a pokud ti řeknou, že to bylo kvůli elektrice (a budou si tě pamatovat ještě s tím EC),tak řekni že to bylo provozováno jinde...