Čaute lidi budu si kupovat nový počítač a chci si koupit už i lepší chladič na procesor....jenže nevím jestli se tento chladič hodí na klasický Midi tower case. Někde jsem četl že je to pouze pro menší skříně. Co si o tom myslíte?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jinak šlo by to na tento procesor
jinak šlo by to na tento procesor
Bolo by lepšie špecifikovať 'klasický midi tover' ... na výšku by to malo byť určite v poriadku, skôr sa obávam možnej kolízie so zdrojom(ak je hore) alebo vysokými ramkami. Aj keď kolega z fóra ho tuším dával do CM Elite 310 aj s vysokými RAM..
U tohoto chladiče je klíčová jedna věc: zajistit mu pořádný odtah. Tedy optimálně dva slušné outtake ventilátory v jeho blízkosti. Jinak se ti bude ohřátý vzduch mydlit kolem a teploty nebudou žádný zázrak.
A určitě není vhodný jenom do menších skříní, já ho mám v big toweru a tam si lebedí.
// S RAMkami kolidovat může, ale jenom v jedné poloze. Když se natočí heatpipami dopředu, tak pokud to bude na standardní ATX desce, nejspíš problém nenastane. Ale radši by nám ji měl Rikimaru prozradit.
A určitě není vhodný jenom do menších skříní, já ho mám v big toweru a tam si lebedí.
// S RAMkami kolidovat může, ale jenom v jedné poloze. Když se natočí heatpipami dopředu, tak pokud to bude na standardní ATX desce, nejspíš problém nenastane. Ale radši by nám ji měl Rikimaru prozradit.
[quote=Rikimaru;408334]
co myslíte?[/quote]
Špatná volba, je to to nejnižší co RaidMax nabízí, je to ještě na horší úrovni než Tt Mambo, spíše bych to přirovnal k Accutake - plechy na pořezání apod...
co myslíte?[/quote]
Špatná volba, je to to nejnižší co RaidMax nabízí, je to ještě na horší úrovni než Tt Mambo, spíše bych to přirovnal k Accutake - plechy na pořezání apod...
Do toho Raidmaxu určitě ne, má jenom jeden (a navíc malý) outtake ventilátor vzadu, to by nebyly příjemné teploty.
a najde se nějaký jiný case v této cenové úrovni? a taky jiny chladič? Který je srovnatelný s Noctuou?
V cenové relaci 800 Kč nenajdeš žádnou case, která by za to stála. První case, do které se vyplatí investovat je [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
RIkimaru: Jakou máš vůbec základní desku? Nebo tu se taky teprve chystáš koupit? A co s ní a s procesorem hodláš provádět (míra OC)?
Abychom si ujasnili, jestli bude k něčemu nějaký ten shora na desku foukající (a ofukující tedy i VRM, pasivy čipsetu) nebo bude stačit tower chladič.
Abychom si ujasnili, jestli bude k něčemu nějaký ten shora na desku foukající (a ofukující tedy i VRM, pasivy čipsetu) nebo bude stačit tower chladič.
základní deska tato:
četl jsem na ni recenze a za tu cenu je hodně dobrá
Procesor:
četl jsem na ni recenze a za tu cenu je hodně dobrá
Procesor:
Gigabyte ne ... velmi špatná (dá se říci nulová) regulace ventilátorů, de facto žádný rozumný software, který by se dal použít GB také nemá. Lepší volbou je rozhodne Asus M4A87TD EVO.
Ty už máš nějaké komponenty na počítač koupené ? Pokud nikoliv, nechceš si založit thread v sekco Potřebuji doporučit PC/NTB a my Ti pomůžeme s výběrem komponent. Takto to je IMHO o ničem.
Ty už máš nějaké komponenty na počítač koupené ? Pokud nikoliv, nechceš si založit thread v sekco Potřebuji doporučit PC/NTB a my Ti pomůžeme s výběrem komponent. Takto to je IMHO o ničem.
Akorát pozor u tý ASUSky, v tomto testu dopadla velice špatně s taktováním a Gigabyte test vyhrála (mimojiné i díky konekterové výbavě)...o regulaci tam nemluví (pokud vím, nečetl jsem to úplně celé). Každopádně viz. jiný thread o desce ASUS zde, kde jsou problémy s regulací 3pin větráku na 4pin CPU konektoru (Gigabyte zas většinou nereguluje ostatní konektory kromě CPU...), takže ani ASUS nemusí být beze "skvrny"...
[quote=Jandaskunk;408691]Akorát pozor u tý ASUSky, v tomto testu dopadla velice špatně s taktováním a Gigabyte test vyhrála (mimojiné i díky konekterové výbavě)...o regulaci tam nemluví (pokud vím, nečetl jsem to úplně celé). Každopádně viz. jiný thread o desce ASUS zde, kde jsou problémy s regulací 3pin větráku na 4pin CPU konektoru (Gigabyte zas většinou nereguluje ostatní konektory kromě CPU...), takže ani ASUS nemusí být beze "skvrny"...[/quote]
Chci zakoupit tento upgrade - Asus P6X58D-E - Intel X58, Intel Core i7-950 3.06GHz, Noctua NH-C12P SE14, KINGSTON 6GB (KIT 3 x 2GB) DDR3 1600MHz CL9 XMP HyperX, ASUS EAH5570 SILENT/DI/1GD2 do dekstopu Aerocool W55 Silver, ve kterém používám cca 2 měsíce zdroj ENERMAX 500W - MODU 87+ (viz. obr). Dotaz zní zda Noctua NH-C12P SE14 tuto sestavu uchladí?
Chci zakoupit tento upgrade - Asus P6X58D-E - Intel X58, Intel Core i7-950 3.06GHz, Noctua NH-C12P SE14, KINGSTON 6GB (KIT 3 x 2GB) DDR3 1600MHz CL9 XMP HyperX, ASUS EAH5570 SILENT/DI/1GD2 do dekstopu Aerocool W55 Silver, ve kterém používám cca 2 měsíce zdroj ENERMAX 500W - MODU 87+ (viz. obr). Dotaz zní zda Noctua NH-C12P SE14 tuto sestavu uchladí?
[quote=16cmfan;408289]Bolo by lepšie špecifikovať 'klasický midi tover' ... na výšku by to malo byť určite v poriadku, skôr sa obávam možnej kolízie so zdrojom(ak je hore) alebo vysokými ramkami. Aj keď kolega z fóra ho tuším dával do CM Elite 310 aj s vysokými RAM..[/quote]
no, tak z toho mám taky stracha mslim, že oprávněný. Bohužel, ale můžeme se zase na druhou tranuý nechat mile přelvapit.
no, tak z toho mám taky stracha mslim, že oprávněný. Bohužel, ale můžeme se zase na druhou tranuý nechat mile přelvapit.