Poškozená patice ZD
Dobrý den. Mám takový možná hloupý dotaz. dostala se mi do ruky ZD s ulomenou packou na zajištění procesoru v patici. Je to ještě ta plastová a není tam ani kousíček abych s tím nějak pootočil. Je nějaké řešení jak desku zprovoznit, nebo ji mám vyhodit na sběrný dvůr. Deska vypadá jinak vizuelně v pořádku, tak bych ji rád zkusil.
[quote=boby]Dobrý den. Mám takový možná hloupý dotaz. dostala se mi do ruky ZD s ulomenou packou na zajištění procesoru v patici. Je to ještě ta plastová a není tam ani kousíček abych s tím nějak pootočil. Je nějaké řešení jak desku zprovoznit, nebo ji mám vyhodit na sběrný dvůr. Deska vypadá jinak vizuelně v pořádku, tak bych ji rád zkusil.[/quote]
IMHO to je jen pojistka proti 'vypadnuti' CPU /=nezajistuje to el.kontakt :notsure/, takze jestli do patice jde procesor vlozit, zkus to.
IMHO to je jen pojistka proti 'vypadnuti' CPU /=nezajistuje to el.kontakt :notsure/, takze jestli do patice jde procesor vlozit, zkus to.
[quote=boby;410394]Dobrý den. Mám takový možná hloupý dotaz. dostala se mi do ruky ZD s ulomenou packou na zajištění procesoru v patici. Je to ještě ta plastová a není tam ani kousíček abych s tím nějak pootočil. Je nějaké řešení jak desku zprovoznit, nebo ji mám vyhodit na sběrný dvůr. Deska vypadá jinak vizuelně v pořádku, tak bych ji rád zkusil.[/quote]
u socketu 370 šlo sundat vrchní pohyblivou část patice a pak šla páčka na zajištění vyndat
- ta vrchní část je tam jen nacvaklá chtělo to trchu šroubováčkem/nožem zapáčit
socket 478 od pohledu vypadá na stejný princip složení
u socketu 370 šlo sundat vrchní pohyblivou část patice a pak šla páčka na zajištění vyndat
socket 478 od pohledu vypadá na stejný princip složení
Ano procesor tam vložit jde, akorát nejde zajistit. Já myslel, jak se ta patice trochu posune, tak až tím je zajištěm teprve kontakt. Tak já to tedy zkusím s volným nezajištěným procesorem. Tedy stačí jenom chladič a ten to udrží. Bál jsem se, abych s ním nic neudělal, protože na testy už jiný nemám.
[quote=matyyy;410450]u socketu 370 šlo sundat vrchní pohyblivou část patice a pak šla páčka na zajištění vyndat
socket 478 od pohledu vypadá na stejný princip složení[/quote]
No já jsem to chtěl i šroubovákem posunout a zajistit, ale to nejde, nebo bych musel použít dost velkou sílu a bál jsem se, abych tam něco neulomil. Sundat vrchní část, to asi nebude jen tak, koukam na to a je to vlastně přímo na desce. Oddělené to není, to bych musel jít šroubovákem proti desce a do toho se mi moc nechce. Na opačných koncích je to poměrně přesně zapasované, to bych zase šroubovákem porýpal a poškodil.
socket 478 od pohledu vypadá na stejný princip složení[/quote]
No já jsem to chtěl i šroubovákem posunout a zajistit, ale to nejde, nebo bych musel použít dost velkou sílu a bál jsem se, abych tam něco neulomil. Sundat vrchní část, to asi nebude jen tak, koukam na to a je to vlastně přímo na desce. Oddělené to není, to bych musel jít šroubovákem proti desce a do toho se mi moc nechce. Na opačných koncích je to poměrně přesně zapasované, to bych zase šroubovákem porýpal a poškodil.