Dobry den,
jelikoz jsem se rozhodl upgradovat svou starou sestavu [athlon xp 3000+],tak jsem koupil novou gk a pameti.Konkretne pameti zvetseny z 512 na 1024 mB a grafika koupena nova hd 3650[ddr2,agp].pred tim jsem mel radeon 9200 64 MB.Ted jsem tedy mel problem,ze se mi pc zapne,klav. sviti,ale na displayi nic.
jelikoz jsem se rozhodl upgradovat svou starou sestavu [athlon xp 3000+],tak jsem koupil novou gk a pameti.Konkretne pameti zvetseny z 512 na 1024 mB a grafika koupena nova hd 3650[ddr2,agp].pred tim jsem mel radeon 9200 64 MB.Ted jsem tedy mel problem,ze se mi pc zapne,klav. sviti,ale na displayi nic.
ten fortron si tiez kupoval teraz? nesekol si sa nahodou? ma skutocne 200W?
ak ano, tak myslim, zeby to zdroj nemusel zvladat napajat
ak ano, tak myslim, zeby to zdroj nemusel zvladat napajat
Zdroj to utiahne - spotreba sa zvýši najviac o 20W... ale asi nie je zapojené prídavné napájanie... ak je vyžadované... ak nie, tak to už ten zdroj fakt nezvláda(holt je to 200w)
Skontroluj zapojenie tej GK (pre istotu ju uplne vyber z PC a znovu zapoj). Ak mas zaprasene PC, tak skus ho najpr trochu vycistit. Skus overit, ci mas najnovsi BIOS na zakladnej doske. Skus GK s inym zdrojom a ak nepomoze, tak skusit tu grafiku v inom PC. Skus poodpajat disk, DVD a tak skus zapnut PC. Skus vybrat RAM a bez RAM zapni PC, ci ti bude pipat doska.
Problem moze byt v zdroji, zakladnej doske alebo v samotnej GK. Skus napisat aku mas zakladnu dosku (presny typ)
Problem moze byt v zdroji, zakladnej doske alebo v samotnej GK. Skus napisat aku mas zakladnu dosku (presny typ)
[quote=16cmfan;411934]Zdroj to utiahne - spotreba sa zvýši najviac o 20W... ale asi nie je zapojené prídavné napájanie... ak je vyžadované... ak nie, tak to už ten zdroj fakt nezvláda(holt je to 200w)[/quote]
200 W a navíc asi dost starý = silná + 5 V větev na úkor 12 V. A grafika je napíjená právě z 12 V.
200 W a navíc asi dost starý = silná + 5 V větev na úkor 12 V. A grafika je napíjená právě z 12 V.
ta grafika je pomerne celkom nova, bude asi aj viacej papat, myslim, ze tych 200W je vazne malo, pametam si este na mojom pentiume 150Mhz kde bol dokonca 150W zdroj:)
[quote=johny__g;411977]200 W a navíc asi dost starý = silná + 5 V větev na úkor 12 V. A grafika je napíjená právě z 12 V.[/quote]
na těhle starých zdrojích je 12V větev většinou 8A což by mohlo být pro napájení cpu(za předpokladu ž deska má 4pin pro cpu) a grafiky fakt málo
na těhle starých zdrojích je 12V větev většinou 8A což by mohlo být pro napájení cpu(za předpokladu ž deska má 4pin pro cpu) a grafiky fakt málo
[quote=matyyy;412003]na těhle starých zdrojích je 12V větev většinou 8A což by mohlo být pro napájení cpu(za předpokladu ž deska má 4pin pro cpu) a grafiky fakt málo[/quote]
jj, pri spotrebe HD3650 zhruba 63W ( v porovnaní s 9200 a jej pár watmi) to starý (verziou aj vekom) zdroj zjavne nedáva ....
jj, pri spotrebe HD3650 zhruba 63W ( v porovnaní s 9200 a jej pár watmi) to starý (verziou aj vekom) zdroj zjavne nedáva ....
fortron je puvodni,nevim presne typ,ovsem ma jiste 200w.PC je kancelarsky,tedy mb je asus a7v880.
poctitac je procisteny,napajeni jsem samozrejme zapojil [ne pres redukci od vyrobce,ale byl jiz od zdroje samotny kabel/v nem mam jeste disk].Tedy jestli se jeste jednou stane ,ze bude po staru cerna obrazovka,pak koupim novy.Jaky bude stacit?
Dekuji za odpovedi
poctitac je procisteny,napajeni jsem samozrejme zapojil [ne pres redukci od vyrobce,ale byl jiz od zdroje samotny kabel/v nem mam jeste disk].Tedy jestli se jeste jednou stane ,ze bude po staru cerna obrazovka,pak koupim novy.Jaky bude stacit?
Dekuji za odpovedi
Seasonic 350W - leda žeby si uvažoval nad novým počítačom (do budúcna), potom by sa oplatilo porozmýšľať nad niečím lepším:notsure
Koupil jsem zdroj,v alze a ma misto 20 pin mb napajeni jen 19 pin.Asi reklamace,ze?
edit:
1 x 20/24 pin ATX specifikace na alze.
edit:
1 x 20/24 pin ATX specifikace na alze.
Tipuju, že koupil ten Seasonic 350W (křišťálová koule :D), ale jinak nejspíš myslí ten vynechaný jeden pin, který má téměř každý nový zdroj u 20/24pinu a to je chybějící -5V (pokud to říkám dobře), které se už nepoužívá...
Jinak mám stejnou otázku jako speed :)
Jinak mám stejnou otázku jako speed :)