Intel p4 2,6 ghz
Nazdar,mám CPU intel p4 2,6 ghz,1,5 gb ram a grafiku Nvidia 7800 gs.Grafiku som upgradeoval z radeonu 9600 128 mb a výkon sa zvýšil minimálne.Otázka-Je procesor brzdou počítača?Ak áno tak ako pretaktovať?(skúšal som a najviac sa podarilo len o 0,1 ghz,inak písalo pri boote cmos setting wrong)
Ano procesor je, zejména ve hrách, zásadí brzda. Ale on celý počítač je dnes kancelářská šunka / počítač na internet a je podle mě zbytečné snažit se z toho udělat něco víc.
Návodů na taktování P4 je mraky. Těžko to tu vše vypisovat. Najdi si to, zkus a když něco konkrétního nebudeš vědět, rádi poradíme. Každopádně i když se dostaneš přes 3Ghz, tak se v reálu nic moc nezmění.. hry co nejedou teď nepojedou ani potom. Jen to bude žrát jak rychlovarná konvice.
Tos asi slyšet nechtěl co? :)
Návodů na taktování P4 je mraky. Těžko to tu vše vypisovat. Najdi si to, zkus a když něco konkrétního nebudeš vědět, rádi poradíme. Každopádně i když se dostaneš přes 3Ghz, tak se v reálu nic moc nezmění.. hry co nejedou teď nepojedou ani potom. Jen to bude žrát jak rychlovarná konvice.
Tos asi slyšet nechtěl co? :)
Jenže ta nebude podporovat ani DDR1 ani AGP grafiku.. tohle je podle mě neřešitelné. Prodal bych zpátky GF7800, nechal to PC jako kancelářské / na internet a řešil komplet PC. Jinak to jsou skoro vyhozené peníze.
[quote=speedsnail;412737]Jenže ta nebude podporovat ani DDR1 ani AGP grafiku.. tohle je podle mě neřešitelné. Prodal bych zpátky GF7800, nechal to PC jako kancelářské / na internet a řešil komplet PC. Jinak to jsou skoro vyhozené peníze.[/quote]
no ona by se nějaká dala najít http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775Dual-vsta
ale máš pravdu samozřejmě
no ona by se nějaká dala najít http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775Dual-vsta
ale máš pravdu samozřejmě
Přetaktováním tohoto procesoru si nepomůžeš, protože to strašně topí a měl jsem to taky. Čím víc se to zahřaje tím je to pomalejší měl jsem u tohoto procesoru až 75celsia na taktech 3,4GHz, po koupi E6500 výkon ve hrách naskočil o 1000%. Prostě už to je stařeček. Raději si kupte nějakou desku alespoň se socketem AM2 či 775 a do toho nějaké dvojádro. Pokud budete hledat nebude to investice nad 2,5k.