XEON 1366 vyuziti
Dobry den vsem,
Chci postavi pilotni server. Postaveny bude na Socketu 1366. Server
bude viset na internetu – tzn. provoz 7/24. Procesorove by to nemelo
byt tak narocne, jde o webovou aplikaci postavenou na storage
procedures MYSQL, tudiz to bude zejmena o sekvencnim cteni disku a
dobrem SAS radici. Z tohoto pohledu tudiz pocitam s jedno
procesorovou alternativou a to:
Me otazky:
Diky za odpovedi a pripadne doporuceni,
Vlada
Chci postavi pilotni server. Postaveny bude na Socketu 1366. Server
bude viset na internetu – tzn. provoz 7/24. Procesorove by to nemelo
byt tak narocne, jde o webovou aplikaci postavenou na storage
procedures MYSQL, tudiz to bude zejmena o sekvencnim cteni disku a
dobrem SAS radici. Z tohoto pohledu tudiz pocitam s jedno
procesorovou alternativou a to:
- Quad-Core XEON E5520 (2.26GHz)
- Core i7-950 Quad-Core (3.06GHz)
Me otazky:
- jaky je rozdil mezi temito procesory? Proc bych mel priplatit za XEON?
- predpokladam, ze i7 bude vykonnejsi, nebude tedy propad vykonu markantni pokud si vyberu XEON?
- XEON muzu dat do jakekoliv 1366 desky, ktera pojme i7 aniz bych riskoval nejake problemy?
- jadra by mela byt stejne, pocitam (Nehalem). Nicmene presto se zeptam, zda me nemuze XEON necim prekvapit, co treba ‘neumi’ pokud to porovnam s i7 (s i7 jiz zkusenosti mam).
- u tohoto XEONu je psana maximalni rychlost pameti 1066GHz. Znamena to, ze pokud MotherBoard supportuje vyssi rychlosti, neni mi to s ohledem na processor nic platne? Je tedy logicke nakoupit pamet testovanou na frekvenci 1066GHz, ne vyssi? Respektive vyssi rychlost neni vykonnostne opodstatnena?
- Supportuje XEON jakoukouliv pamet? Nekde jsem neco cetl o ECC (myslim)? Pouzivat pouze tuto, respective jake ma pro me vyhody?
- Pripadne za jakekoliv doporuceni diky moc
Diky za odpovedi a pripadne doporuceni,
Vlada
[quote=vponecha]
jaky je rozdil mezi temito procesory? Proc bych mel priplatit za XEON? predpokladam, ze i7 bude vykonnejsi, nebude tedy propad vykonu markantni pokud si vyberu XEON? XEON muzu dat do jakekoliv 1366 desky, ktera pojme i7 aniz bych riskoval nejake problemy? jadra by mela byt stejne, pocitam (Nehalem). Nicmene presto se zeptam, zda me nemuze XEON necim prekvapit, co treba ‘neumi’ pokud to porovnam s i7 (s i7 jiz zkusenosti mam). u tohoto XEONu je psana maximalni rychlost pameti 1066GHz. Znamena to, ze pokud MotherBoard supportuje vyssi rychlosti, neni mi to s ohledem na processor nic platne? Je tedy logicke nakoupit pamet testovanou na frekvenci 1066GHz, ne vyssi? Respektive vyssi rychlost neni vykonnostne opodstatnena?
Supportuje XEON jakoukouliv pamet? Nekde jsem neco cetl o ECC (myslim)? Pouzivat pouze tuto, respective jake ma pro me vyhody? Pripadne za jakekoliv doporuceni diky moc [/quote]
Zatim nastuduj zde a zde a zde a pak se prij zeptat znovu.
Zatim nastuduj zde a zde a zde a pak se prij zeptat znovu.
Diky za nakopnuti. Ten compare jsem potreboval. V zasade mi z toho vychazi, ze XEON ma sice mensi frekvenci, ale vetsi propustnost (plus vetsi adresace pameti). Prosil bych tedy o:
Diky
Vlada
- - 1066Mhz pro memory je nejvetsi frekvence, kterou supportuje processor. Nema cenu tedy kupovat rychlejsi i kdyz vyssi rychlost je supportovana zakladni deskou?
- - XEON umi support ECC. Pokud tomu dobre rozumim ECC je oprava bitu. Proto je vyhodne tuto pamet pouzivat a nema zadnou jinou nevyhodu oproti ne ECC DDR3?
- - Muzu dat XEON do jakekoliv desky se socketem 1366 nebo si mam na neco dat pozor?
Diky
Vlada
[quote=vponecha]
1) cenovy rozdil neni tak veliky, nevidim duvod, proc nevzit rychlejsi RAM
2) ano, navic jelikoz ECC jsou primarne urceny do serveru a workstationu, jsou staveny dusledneji dle standartu = 'kompatibilnejsi'
3) obecne NE - vyrobce desky ma vzdy CPU support list a zatimco napr. Intel DX58SO tam Xeony E5xx ma, Gigabyte u EX58-UD3 ne... // ostatne je to videt i v tech detailech procesoru z druheho postu.
- - 1066Mhz pro memory je nejvetsi frekvence, kterou supportuje processor. Nema cenu tedy kupovat rychlejsi i kdyz vyssi rychlost je supportovana zakladni deskou?
- - XEON umi support ECC. Pokud tomu dobre rozumim ECC je oprava bitu. Proto je vyhodne tuto pamet pouzivat a nema zadnou jinou nevyhodu oproti ne ECC DDR3?
- - Muzu dat XEON do jakekoliv desky se socketem 1366 nebo si mam na neco dat pozor?
1) cenovy rozdil neni tak veliky, nevidim duvod, proc nevzit rychlejsi RAM
2) ano, navic jelikoz ECC jsou primarne urceny do serveru a workstationu, jsou staveny dusledneji dle standartu = 'kompatibilnejsi'
3) obecne NE - vyrobce desky ma vzdy CPU support list a zatimco napr. Intel DX58SO tam Xeony E5xx ma, Gigabyte u EX58-UD3 ne... // ostatne je to videt i v tech detailech procesoru z druheho postu.