Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Notebook pro otce do 15 000,-

lape (109)|5.11.2010 17:15
Ahoj.Potřeboval bych poradit s výběrem notebooku pro otce.Chce to na net,filmy,mp3 a říkal,že i nějaká hra by na tom mohla jet,ale to nebude tak žhavé.To chce spíš aby na tom mohly hrát vnuci a vnučky,kteří teď blokují můj comp.A ti hrají ne moc náročné hry Astrixe,Dobu ledovou atd.Kdyby chtěl hrát i otec tak mu tam dám něco staršího.Nevím teda co by ho bavilo,takže by to mohlo zvládnout aspoň nějaký starší CoD.Cena by měla být do 15 000,- Abych řekl pravdu,tak stolní comp bych mu složil bez problémů,ale v NB se moc neorientuju.Co jsem se zatím díval tak se mě dost parametrově líbí HP probook s procesorem Intel.Jinak nevím co je lepší v NB jestli AMD,nebo Intel.Grafika integrovaná,nebo samostatná atd?Display si myslím,že je lepší matný než lesklý.Zatím se mě asi nejvíc zamlouvá tady tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] jediné co se mě tam moc nelíbí je,že má jen jedno USB,ale to by se v nejhorším dokoupila USB rozbočka.Nebo tento s AMD [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Případně jaké jiné značky by jste doporučily?ASUS,Toshiba,Lenovo?ACER nepište,chtěl bych aby ten NB aspoň pár let jel bez problémů :)
speedsnail (4876)|5.11.2010 17:17
Ten probook se mi zdá OK. Intel je v ntb lepší než AMD (ale dražší, to vidíš sám). Jo a má 4 usb, což by mělo stačit.
lape (109)|5.11.2010 17:27
Tak 400,- už není takový rozdíl v ceně.Teď se dívám,že u toho s AMD je 4GB paměti a u Intelu 3GB.Ale zase ty 3GB jedou na vyšší frekvenci.No asi mu doporučím ten s Intelem.Mám mu vytisknout nějaké 3 notebooky,aby si je mohl někde v obchodě prohlédnout,tak mu tam asi hodím ještě nějaký ten ASUS a Toshibu.Teď se dívám na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] na ten 4520s a je jich tam teda dost s různými parametry.Některé mají integrovanou grafiku,některé samostatnou ATI grafiku,co je lepší?
lape (109)|6.11.2010 10:35
Ještě bych měl dotaz.Sice budu vypadat jak trubka,ale zeptám se.V těch HP jsou nainstalované Win7 64bit a zajímalo by mě jestli na tom budou 32bit aplikace bez problémů fungovat?O 64bit jsem se nikdy nezajímal,takže nevím ja to je.I když si myslím,že by to fungovat mělo.
AndrewCZ (278)|6.11.2010 11:33
Ano, pojedou bez problémů.
lape (109)|6.11.2010 12:20
Tak ještě mu navrhnu tento ASUS a uvidím co si vybere,ale jak ho znám,tak to nakonec bude něco levnějšího :) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] A ještě dotaz ke grafice.Některá ty HP a ASUS co jsem vybral mají nějakou INTEL HD Graphics,pak je tam nějaká ATI mobility radeon HD530v a pak ještě Intel GMA 4500MHD.Která je lepší?U stolních compů se v tom jakž takž orientuju,ale u NB v tom mám strašný bordel.
speedsnail (4876)|6.11.2010 12:53
Tady je srovnání notebookových grafik. Stručně: HD530V > Intel HD > Intel GMA 4500
Jandaskunk (2330)|7.11.2010 12:05
Jinak u toho vybraného ASUSu pozor, je bez operačního systému...
lape (109)|16.12.2010 16:46
Tak nakonec koupen tento ntb [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
akorát zatím nevím jak zvýšit jas na displayi a chtěl jsem rozdělit HDD,jenže Magic partition,který mám nejede pod Win7 a jak se dívám jsou tam nějaké zálohy,takže se nechci pouštět do žádných větších akcí :) U stolního PC je to v pohodě a maximálně to budu muset formátovat atd dvakrát,ale s ntb nemám zkušenosti.Ještě bych se zeptal,jak se při případném kolapsu win,nebo extrazavirování postupuje,když k tomu není žádné CD.U klasického PC je to v pohodě,ale tady budu muste bádta,no snad to nebude třeba tak brzo
Jandaskunk (2330)|16.12.2010 16:54
[quote=lape;423222]Tak nakonec koupen tento ntb [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ještě bych se zeptal,jak se při případném kolapsu win,nebo extrazavirování postupuje,když k tomu není žádné CD.U klasického PC je to v pohodě,ale tady budu muste bádta,no snad to nebude třeba tak brzo[/quote]

Hmm, že by vypálení záložního DVD? :idea (ty zálohy, které máš nejspíš na oddělené partition v notebooku budou určené přesně k tomu..., možná tam je i nějaký program, pomocí kterého to zálohuješ na DVD z té partition, Lenovo to tak má)
lape (109)|18.12.2010 12:31
Tak nevím jak na to záložní DVD.Otevřu Start-Všechny programy-Údržba-Vytvořit disk pro obnovu systému pak vložím DVD a dám Vytvořit disk.Disk se sice vytvoří,ale má jen 168MB a vypaluje se cca 5 minut což určitě není to pravé.Na C se mě v Acronisu ukazuje soubor HP-recovery ,který má 15GB což si myslím,že je to co potřebuju,ale nevím jak to vypálit.
zsdx (2098)|18.12.2010 18:38
[quote=lape;423510]Tak nevím jak na to záložní DVD.Otevřu Start-Všechny programy-Údržba-Vytvořit disk pro obnovu systému pak vložím DVD a dám Vytvořit disk.Disk se sice vytvoří,ale má jen 168MB a vypaluje se cca 5 minut což určitě není to pravé.Na C se mě v Acronisu ukazuje soubor HP-recovery ,který má 15GB což si myslím,že je to co potřebuju,ale nevím jak to vypálit.[/quote]

A na tom vypalenem disku je co? Tipuji nejake 'miniWin' pro pripad, ze by nesly spustit ty na disku tak, aby jela ta obnova.
4llis (1)|18.12.2010 19:00
[quote=lape;423222]Tak nakonec koupen tento ntb [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]

Dobrý den,
prosím o informaci, jak jste s tímto NTB spokojeni, chci si ho také objednat, ale prodejce v Mironetu
mi koupi rozmlouval s tím, že HP kolem 15000 nejsou kvalitní a hodně se reklamují kvůli poruchám komponent, HP prý neumí udělat levné NTB. Nejvíc reklamací podle něj: MSI, Toshiba (?) a HP.
Doporučoval Acer nebo Asus. Díky za jakýkoliv názor či zkušenost s tímto NTB.