Notebook pro otce do 15 000,-
Ahoj.Potřeboval bych poradit s výběrem notebooku pro otce.Chce to na net,filmy,mp3 a říkal,že i nějaká hra by na tom mohla jet,ale to nebude tak žhavé.To chce spíš aby na tom mohly hrát vnuci a vnučky,kteří teď blokují můj comp.A ti hrají ne moc náročné hry Astrixe,Dobu ledovou atd.Kdyby chtěl hrát i otec tak mu tam dám něco staršího.Nevím teda co by ho bavilo,takže by to mohlo zvládnout aspoň nějaký starší CoD.Cena by měla být do 15 000,- Abych řekl pravdu,tak stolní comp bych mu složil bez problémů,ale v NB se moc neorientuju.Co jsem se zatím díval tak se mě dost parametrově líbí HP probook s procesorem Intel.Jinak nevím co je lepší v NB jestli AMD,nebo Intel.Grafika integrovaná,nebo samostatná atd?Display si myslím,že je lepší matný než lesklý.Zatím se mě asi nejvíc zamlouvá tady tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] jediné co se mě tam moc nelíbí je,že má jen jedno USB,ale to by se v nejhorším dokoupila USB rozbočka.Nebo tento s AMD [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Případně jaké jiné značky by jste doporučily?ASUS,Toshiba,Lenovo?ACER nepište,chtěl bych aby ten NB aspoň pár let jel bez problémů :)
Ten probook se mi zdá OK. Intel je v ntb lepší než AMD (ale dražší, to vidíš sám). Jo a má 4 usb, což by mělo stačit.
Tak 400,- už není takový rozdíl v ceně.Teď se dívám,že u toho s AMD je 4GB paměti a u Intelu 3GB.Ale zase ty 3GB jedou na vyšší frekvenci.No asi mu doporučím ten s Intelem.Mám mu vytisknout nějaké 3 notebooky,aby si je mohl někde v obchodě prohlédnout,tak mu tam asi hodím ještě nějaký ten ASUS a Toshibu.Teď se dívám na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] na ten 4520s a je jich tam teda dost s různými parametry.Některé mají integrovanou grafiku,některé samostatnou ATI grafiku,co je lepší?
Ještě bych měl dotaz.Sice budu vypadat jak trubka,ale zeptám se.V těch HP jsou nainstalované Win7 64bit a zajímalo by mě jestli na tom budou 32bit aplikace bez problémů fungovat?O 64bit jsem se nikdy nezajímal,takže nevím ja to je.I když si myslím,že by to fungovat mělo.
Tak ještě mu navrhnu tento ASUS a uvidím co si vybere,ale jak ho znám,tak to nakonec bude něco levnějšího :) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] A ještě dotaz ke grafice.Některá ty HP a ASUS co jsem vybral mají nějakou INTEL HD Graphics,pak je tam nějaká ATI mobility radeon HD530v a pak ještě Intel GMA 4500MHD.Která je lepší?U stolních compů se v tom jakž takž orientuju,ale u NB v tom mám strašný bordel.
Tady je srovnání notebookových grafik. Stručně: HD530V > Intel HD > Intel GMA 4500
Tak nakonec koupen tento ntb [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
akorát zatím nevím jak zvýšit jas na displayi a chtěl jsem rozdělit HDD,jenže Magic partition,který mám nejede pod Win7 a jak se dívám jsou tam nějaké zálohy,takže se nechci pouštět do žádných větších akcí :) U stolního PC je to v pohodě a maximálně to budu muset formátovat atd dvakrát,ale s ntb nemám zkušenosti.Ještě bych se zeptal,jak se při případném kolapsu win,nebo extrazavirování postupuje,když k tomu není žádné CD.U klasického PC je to v pohodě,ale tady budu muste bádta,no snad to nebude třeba tak brzo
akorát zatím nevím jak zvýšit jas na displayi a chtěl jsem rozdělit HDD,jenže Magic partition,který mám nejede pod Win7 a jak se dívám jsou tam nějaké zálohy,takže se nechci pouštět do žádných větších akcí :) U stolního PC je to v pohodě a maximálně to budu muset formátovat atd dvakrát,ale s ntb nemám zkušenosti.Ještě bych se zeptal,jak se při případném kolapsu win,nebo extrazavirování postupuje,když k tomu není žádné CD.U klasického PC je to v pohodě,ale tady budu muste bádta,no snad to nebude třeba tak brzo
[quote=lape;423222]Tak nakonec koupen tento ntb [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ještě bych se zeptal,jak se při případném kolapsu win,nebo extrazavirování postupuje,když k tomu není žádné CD.U klasického PC je to v pohodě,ale tady budu muste bádta,no snad to nebude třeba tak brzo[/quote]
Hmm, že by vypálení záložního DVD? :idea (ty zálohy, které máš nejspíš na oddělené partition v notebooku budou určené přesně k tomu..., možná tam je i nějaký program, pomocí kterého to zálohuješ na DVD z té partition, Lenovo to tak má)
Ještě bych se zeptal,jak se při případném kolapsu win,nebo extrazavirování postupuje,když k tomu není žádné CD.U klasického PC je to v pohodě,ale tady budu muste bádta,no snad to nebude třeba tak brzo[/quote]
Hmm, že by vypálení záložního DVD? :idea (ty zálohy, které máš nejspíš na oddělené partition v notebooku budou určené přesně k tomu..., možná tam je i nějaký program, pomocí kterého to zálohuješ na DVD z té partition, Lenovo to tak má)
Tak nevím jak na to záložní DVD.Otevřu Start-Všechny programy-Údržba-Vytvořit disk pro obnovu systému pak vložím DVD a dám Vytvořit disk.Disk se sice vytvoří,ale má jen 168MB a vypaluje se cca 5 minut což určitě není to pravé.Na C se mě v Acronisu ukazuje soubor HP-recovery ,který má 15GB což si myslím,že je to co potřebuju,ale nevím jak to vypálit.
[quote=lape;423510]Tak nevím jak na to záložní DVD.Otevřu Start-Všechny programy-Údržba-Vytvořit disk pro obnovu systému pak vložím DVD a dám Vytvořit disk.Disk se sice vytvoří,ale má jen 168MB a vypaluje se cca 5 minut což určitě není to pravé.Na C se mě v Acronisu ukazuje soubor HP-recovery ,který má 15GB což si myslím,že je to co potřebuju,ale nevím jak to vypálit.[/quote]
A na tom vypalenem disku je co? Tipuji nejake 'miniWin' pro pripad, ze by nesly spustit ty na disku tak, aby jela ta obnova.
A na tom vypalenem disku je co? Tipuji nejake 'miniWin' pro pripad, ze by nesly spustit ty na disku tak, aby jela ta obnova.
[quote=lape;423222]Tak nakonec koupen tento ntb [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
Dobrý den,
prosím o informaci, jak jste s tímto NTB spokojeni, chci si ho také objednat, ale prodejce v Mironetu
mi koupi rozmlouval s tím, že HP kolem 15000 nejsou kvalitní a hodně se reklamují kvůli poruchám komponent, HP prý neumí udělat levné NTB. Nejvíc reklamací podle něj: MSI, Toshiba (?) a HP.
Doporučoval Acer nebo Asus. Díky za jakýkoliv názor či zkušenost s tímto NTB.
Dobrý den,
prosím o informaci, jak jste s tímto NTB spokojeni, chci si ho také objednat, ale prodejce v Mironetu
mi koupi rozmlouval s tím, že HP kolem 15000 nejsou kvalitní a hodně se reklamují kvůli poruchám komponent, HP prý neumí udělat levné NTB. Nejvíc reklamací podle něj: MSI, Toshiba (?) a HP.
Doporučoval Acer nebo Asus. Díky za jakýkoliv názor či zkušenost s tímto NTB.