V současné době řeším nákup domácího routeru a rozmýšlím se mezi dvě které jsem uvedl v nadpisu. Podle toho co jsem si načetl se jedná kvalitativně o podobné produkty a hlavní rozdíl je tedy v tom, že LINKSYS WRT320N disponuje pracovní frekvencí taky 5 GHz a naproti tomu Netgear WNR3500L má USB konektor a open source firmware.
Jde mi to, jestli je možnost vyšší pracovní frekvence tak velká výhoda abych oželel připojení externího disku do sítě právě přes USB jako síťové uložiště a další možnosti vyplývající z open source.
K tomu bych se ještě rád dozvěděl, jestli k je potřeba mít v koncových zařízeních i síťovou kartu, která běží na 5 GHz nebo je to běžný standard. Protože v zařízeních co mám síťovou kartu nevyměním (telefony, ntb, konzole atd.).
Díky za názory.
Jde mi to, jestli je možnost vyšší pracovní frekvence tak velká výhoda abych oželel připojení externího disku do sítě právě přes USB jako síťové uložiště a další možnosti vyplývající z open source.
K tomu bych se ještě rád dozvěděl, jestli k je potřeba mít v koncových zařízeních i síťovou kartu, která běží na 5 GHz nebo je to běžný standard. Protože v zařízeních co mám síťovou kartu nevyměním (telefony, ntb, konzole atd.).
Díky za názory.
5Ghz pasmo vyzaduje i prijimace pracujici v tomto pasmu abys ho vyuzil, takze predpokladam ze to automaticky diskvalifikuje WRT320N.
A ten netgear vypada dle parametru hodne dobre, ale problem vidim v jedne dulezite veci, anteny jsou integrovane, nevymenitelne a nepolohovatelne.
Ja bych v tehle cenove relaci uz zacal pokukovat spis po mikrotiku.
A ten netgear vypada dle parametru hodne dobre, ale problem vidim v jedne dulezite veci, anteny jsou integrovane, nevymenitelne a nepolohovatelne.
Ja bych v tehle cenove relaci uz zacal pokukovat spis po mikrotiku.