Mám takový dotaz, potřebuju rozhodit net do 11 LAN zásuvek a mám trochu dilema jestli to zvládne klasický switch nebo kombinace router-switch popř. něco chytřejšího. Samo to potřebuju přenášet i přes Wifi...mohl by jste mi někdo poradit nějaký nejschůdnější řešení??
ok ok diky za reakci
a jen pro jistotu ten switch tam bude fungovat jen jako "rozsireni" Lan portu, predpokladam ze to pojede automaticky...
a jen pro jistotu ten switch tam bude fungovat jen jako "rozsireni" Lan portu, predpokladam ze to pojede automaticky...
Ahoj
Ono take zalezi na tom, jaky tam budes mit provoz.
Maly/velky, uvnitr site nebo smerem ven/dovnitr site atd.
Muzes to splacat dvema 5ti portovyma switchema a routerem celkem za nejakych 15kil anebo to udelat poradne s nejakym rozumnym riditelnym 16ti portovym switchem a routerem (dle typu provozu). To stoji ale take vice penez. Pokud to vsak bude vytizenejsi sit, urcite se vyplati zainvestovat vice.
Ono take zalezi na tom, jaky tam budes mit provoz.
Maly/velky, uvnitr site nebo smerem ven/dovnitr site atd.
Muzes to splacat dvema 5ti portovyma switchema a routerem celkem za nejakych 15kil anebo to udelat poradne s nejakym rozumnym riditelnym 16ti portovym switchem a routerem (dle typu provozu). To stoji ale take vice penez. Pokud to vsak bude vytizenejsi sit, urcite se vyplati zainvestovat vice.
mno ono te je pro domaci sit kde se budou najednou vyzivat max. 3 compy najednou s rychlosti 25 Mbit ven a 1.5Mbit dovnitr takze "splacani" z levnych prvku je tu celkem na miste...myslim ze tu rychlost jendnotlivych prvku ani nevyuziji...
Tak to muzes zkusit treba i tuhle kombinaci, ktera na jednoduchej provoz fpoho staci:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Celkem to budes mit za nejaky 2000,- i s dani.
Pouzitelnejch portu budes mit presne 11.
Vnitrni sit bude gigabitova a wi-fi n-kove.
Kdyby stacila wifi g-ckova a sit stovkova, tak to das dohromady treba i za 750,- +/- i s dani:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , ale to uz moc nedoporucuji ...
Myslim, ze s tou prvni variantou muzes vyzit dlouho.
Celkem to budes mit za nejaky 2000,- i s dani.
Pouzitelnejch portu budes mit presne 11.
Vnitrni sit bude gigabitova a wi-fi n-kove.
Kdyby stacila wifi g-ckova a sit stovkova, tak to das dohromady treba i za 750,- +/- i s dani:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , ale to uz moc nedoporucuji ...
Myslim, ze s tou prvni variantou muzes vyzit dlouho.
uprimne mam jeste jeden pozadavek, ze pokud to poujde tak mam v portech nechat nejakou rezervu takze jsem vybral kombinaci:
TP-LINK TL-SF1016D 16xTP 10/ 100Mbps switch
TP-LINK TL-WR743ND wifi 150Mbpa N router 1x WAN 4 x LAN klientský režim
snazil jsem se tam dostat gigabitovou sit ale se 16-ti portama uz se to splha celkem vys nez nez mam rozpocet...skoda
TP-LINK TL-SF1016D 16xTP 10/ 100Mbps switch
TP-LINK TL-WR743ND wifi 150Mbpa N router 1x WAN 4 x LAN klientský režim
snazil jsem se tam dostat gigabitovou sit ale se 16-ti portama uz se to splha celkem vys nez nez mam rozpocet...skoda
No, pokud mas danejch 11 zasuvek, tak 19 portu bude zbytecne moc.
Nevim, jakej mas rozpocet, ale pokud potrebujes stlacit cenu, tak
muzes zkusit koupit tenhle 8-portovej switch (je docela dost levnej) -
a dohromady s routerem mas tech svych 11 portu. Pokud ti v budoucnu
budou nejake dalsi porty chybet, muzes dokoupit jeste jeden.
Nevim, jakej mas rozpocet, ale pokud potrebujes stlacit cenu, tak
muzes zkusit koupit tenhle 8-portovej switch (je docela dost levnej) -
a dohromady s routerem mas tech svych 11 portu. Pokud ti v budoucnu
budou nejake dalsi porty chybet, muzes dokoupit jeste jeden.
Rozhodne jdi do gigabitu, klidne 1x8 + 1x5 portove, proste jakkoliv, jenom nezapomen na kazdy propojovaci kabel odecist 2 porty od celkoveho poctu + 1 uplink, tzn. 8 + 5 portu ti da dohromady jenom 10 portu k dispozici (2 na vzajemne propojeni + 1 uplink).
Radsi bych si priplatil tech par stovek a tyden jedl chleba, nez skoncit na 100mbitu...
Radsi bych si priplatil tech par stovek a tyden jedl chleba, nez skoncit na 100mbitu...