Extrémě levná grafika ...
dobrý den, hledám ultra levnou grafickou kartu do počítače
jedná se o pracovní počátač, 3D počítačové hry nanejvýš tak jednou za rok nebo vůbec :-)
o co se mi jedná:
1/ připojení velkého LCD Displeje (24", 1900x1200px, DVI)
2/ volitelná možnost připojení druhého LCD displeje a HDMI televizoru
3/ velice tichý chod - pasivní chlazení
4/ schopnost přehrávat FullHD video akcelerované (minimální zátěž na cpu) .. ale to asi umí všechny že (?)
5/ efektivní GPU ktery ma co nejnizsi spotrebu a produkuje co nejmene tepla ...
6/ nechci udělat při výběru tu chybu že bych ušetřil dvacet korun a za to získal grafiku s polovičním výkonem :-) to zase ne
muzete mi prosim poradit ? jako uplny amater ted zrovna vybiram mezi kartami
A/ 746Kč,- Radeon HD 3450, 512MB - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
B/ 733Kč,- nVidia 8400GS, 512MB - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
C/ ??? (co nejnizsi cena pri zachovani uvedenych pozadavku je dulezita)
Ještě jednou děkuji za dobrý tip
jedná se o pracovní počátač, 3D počítačové hry nanejvýš tak jednou za rok nebo vůbec :-)
o co se mi jedná:
1/ připojení velkého LCD Displeje (24", 1900x1200px, DVI)
2/ volitelná možnost připojení druhého LCD displeje a HDMI televizoru
3/ velice tichý chod - pasivní chlazení
4/ schopnost přehrávat FullHD video akcelerované (minimální zátěž na cpu) .. ale to asi umí všechny že (?)
5/ efektivní GPU ktery ma co nejnizsi spotrebu a produkuje co nejmene tepla ...
6/ nechci udělat při výběru tu chybu že bych ušetřil dvacet korun a za to získal grafiku s polovičním výkonem :-) to zase ne
muzete mi prosim poradit ? jako uplny amater ted zrovna vybiram mezi kartami
A/ 746Kč,- Radeon HD 3450, 512MB - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
B/ 733Kč,- nVidia 8400GS, 512MB - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
C/ ??? (co nejnizsi cena pri zachovani uvedenych pozadavku je dulezita)
Ještě jednou děkuji za dobrý tip
Určitě bych vybíral něco z poslední generace, takže [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Už jen kvůli té podpoře videa.
[quote]schopnost přehrávat FullHD video akcelerované[/quote]Z tohoto důvodu bych se rozhodně díval spíš po levných kartách současných generací (R5450, nV210) ... v těch akceleračních funkcích pro video jsou v každé generaci změny, čím novější karta, tím líp a tím víc videí umí reálně akcelerovat (a stejně zapomeň na to, že půjdou všechny, jen jich bude víc).
PS: Moc nechápu, proč když máš k PC připojený monitor 24' 1920x1200 (které nikdy nebyly levné) a navíc je "pracovní" (= je schopné generovat peníze), tak je na nějaké důležité komponentě potřeba ušetřit každou desetikačku. Ale co už, každý má jiné priority.
PS: Moc nechápu, proč když máš k PC připojený monitor 24' 1920x1200 (které nikdy nebyly levné) a navíc je "pracovní" (= je schopné generovat peníze), tak je na nějaké důležité komponentě potřeba ušetřit každou desetikačku. Ale co už, každý má jiné priority.