Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Win 7 multilicense

kanabis (254)|28.11.2010 11:57
Zdravím,
je k sehnání multilicense k Win 7 profesional? Potřebuji to pro zhruba 15 PC. Na stránkách MS o tom nic není a Google taky nic moc nenašel. Dík
Ellessar (6)|28.11.2010 12:37
Win7 Pro multilicencia k novemu PC neexistuje. Vsetky male organizacie musia mat OEM Windows nalepku alebo mat krabicovu verziu Windows. Existuje vsak upgrade multilicencia - Upgrade na Windows 7 Pro. Podmienkou pouzivania upgradu je existencia predosleho legalne licencovaneho Windows (OEM alebo krabica).

Pre organizacie s cca 200PC existuje Windows 7 Enterprise, ktory sa da zakupit ako multilicencia.
astec (1823)|28.11.2010 13:00
[quote=Ellessar;419512]Win7 Pro multilicencia k novemu PC neexistuje. Vsetky male organizacie musia mat OEM Windows nalepku alebo mat krabicovu verziu Windows. Existuje vsak upgrade multilicencia - Upgrade na Windows 7 Pro. Podmienkou pouzivania upgradu je existencia predosleho legalne licencovaneho Windows (OEM alebo krabica).

Pre organizacie s cca 200PC existuje Windows 7 Enterprise, ktory sa da zakupit ako multilicencia.[/quote]

Plácáš hlouposti. Shrnu dva příspěvky.
1. Neexistuje nic jako multilicence, je program MVL
https://partner.microsoft.com/cze/licensing/licensingprograms

2. Žádné nálepky mít nemusíš, a v tomto programu ani nedostaneš...

3. Pokud se jedná o firmu, školu, či jiný právní subjekt, navštiv nejbližšího certifikovaného prodejce aby s firmou uzavřel smlouvu MVL. Dostaneš po registraci přístupové údaje na Volume Licensing Service Center f. microsoft, kde v češtině budeš míl tabulku s ID licence a Product Key + odkaz ke stažení. Tento program se uzavírá na dobu určitou. Během této doby můžeš čerpat výhody tohoto programu i pro jednotlivé licence.

4. Jediný doklad o legálním nabytím licence je dle právního řádu faktura, kupní smlouva a pod. Nějakou nálepku si raději strč do zásuvky, aby jsi o ni nepřišel, případně když jsou už nalepeny, opiš, ofoť okopíruj.
Ellessar (6)|28.11.2010 16:15
Uuu to bolo tvrde...
Skoda, ze Microsoft nepredava licencie na Windows ine ako OEM, krabice (a Enterprise pre velke organizacie).
Ten tvoj MVL mozes uzavriet pri kupe minimalne 5 kusov hociakej licencie, problem je v tom, ze pre VL nie je dostupny Windows 7 Pro v inej ako upgrade verzii.
Nalepka je podmienkou pouzivania legalneho OEM Windows, mas to v podmienkach, s ktorymi suhlasis instalaciou a pouzivanim ich OEM softwaru. Nalepka odpada LEN pri krabicovej a Enterprise verzii.

Tak teraz nieco placni :)
Ellessar (6)|28.11.2010 16:21
Este musim napisat jedno nezmyselne riesenie, aby "placadlo" nemalo do coho zabrdnut:

Existuje GGWA - Get Genuine Windows Agreement, ktory je primarne urceny na legalizaciu ilegalnych verzii Windows. Funguje bez nalepiek, cez Microsoft Licensing Service, jedna sa vlastne o multilicenciu. Kus stoji o 22EUR viac ako OEM.
kanabis (254)|28.11.2010 16:54
Nemusíto být přímo Pro. Stačí když to bude mít Pro firemní funkce. Myslíte že se vyplatí pro těch 15 PC řešit to MLV?
Ellessar (6)|28.11.2010 16:59
[quote=kanabis;419543]Nemusíto být přímo Pro. Stačí když to bude mít Pro firemní funkce.[/quote]?? Nerozumiem. Podpora Active Directory a ukladania sietovych hesiel (pre mna 2 najdolezitejsie Pro funkcie) je len v Professional, Ultimate a Enterprise verziach.

[quote=kanabis;419543]Myslíte že se vyplatí pro těch 15 PC řešit to MLV?[/quote]Nie - kvoli cene. Ak cena nie je rozhodujuca a mas urobeny WDS, tak sa ti oplati GGWA. WDS vsak vies pouzit aj s OEM verziou (len musis potom rucne zadavat kody, prip. pouzit na to nejaky skript alebo aktivacnu sluzbu).
Inak povedane, ak kvoli usetrenej hodine sa ti oplati zaplatit o 330EUR bez DPH viac, tak ber GGWA :)