9800GT GREEN vs 9800GT
Jaký je výkonnostní rozdíl(cca.) mezi těmito dvouma kartama? Až na to že GREEN edice má místo 700MHz na jádře 550MHz? Jaký je rozdíl ve výkonu? NA netu sem nikde nenašel a německy neumím.
Jinak potřeboval bych poradit jakou GK na hry do 1800 do PC.
Sestavu enbudu uvádět, je to zbytečné za takovou cenu karty bude jeho výkon PC stačit.
EDIT:
Ještě jsem našel podobné karty GTS250 DEEP GREEN a GTS250
EDIT2:
Cena 9800GT GREEN sem našel za 1442,-
Cena GTS250 DEEP GREEN za 1681,-
Cena GTS250 GREEN 1800,-
Rozdíly jsou jen v taktech?
EDIT3:
Pak jsem našel ještě HD4670 za 1481,-
HD5670 za 1599,-
Jinak potřeboval bych poradit jakou GK na hry do 1800 do PC.
Sestavu enbudu uvádět, je to zbytečné za takovou cenu karty bude jeho výkon PC stačit.
EDIT:
Ještě jsem našel podobné karty GTS250 DEEP GREEN a GTS250
EDIT2:
Cena 9800GT GREEN sem našel za 1442,-
Cena GTS250 DEEP GREEN za 1681,-
Cena GTS250 GREEN 1800,-
Rozdíly jsou jen v taktech?
EDIT3:
Pak jsem našel ještě HD4670 za 1481,-
HD5670 za 1599,-
Standardní frekvence 9800GT je 600MHz, pokud pojede na 550MHz, bude pomalejší, ale maximálně o 10% oproti standardní verzi. 700MHz bude nějaká přetktovaná karta (a možná taky 9800GTX) a oproti té už bude 9800GT na 550MHz hodně ztrácet.
GTS250 je víceméně stejná (trošku lepší než) jako 9800GTX a obě tyto karty jsou výkonnější než 9800GT. Jakou chceš kupovat kartu, bazar nebo novou?
EDIT: Osobně bych vzal HD5670, je trošku slabší jak GTS250 DEEP GREEN, ale má lepší spotřebu a bude pravděpodobně i tišší. Jaký máš zdroj, nemusel by tu GTS250 utáhnout. Jinak to DEEP GREEN znamená podtaktovanou verzi, která je proti standardní slabší a snaží se to zamaskovat jako ekologická verze. Zkus trošku googlit, najdeš spoustu testů grafických karet, podle kterých odhadneš jejich výkon.
GTS250 je víceméně stejná (trošku lepší než) jako 9800GTX a obě tyto karty jsou výkonnější než 9800GT. Jakou chceš kupovat kartu, bazar nebo novou?
EDIT: Osobně bych vzal HD5670, je trošku slabší jak GTS250 DEEP GREEN, ale má lepší spotřebu a bude pravděpodobně i tišší. Jaký máš zdroj, nemusel by tu GTS250 utáhnout. Jinak to DEEP GREEN znamená podtaktovanou verzi, která je proti standardní slabší a snaží se to zamaskovat jako ekologická verze. Zkus trošku googlit, najdeš spoustu testů grafických karet, podle kterých odhadneš jejich výkon.
[quote=NHKG;419570]Standardní frekvence 9800GT je 600MHz, pokud pojede na 550MHz, bude pomalejší, ale maximálně o 10% oproti standardní verzi. Jakou chceš kupovat kartu, bazar nebo novou?
Osobně bych vzal HD5670. Zkus trošku googlit, najdeš spoustu testů grafických karet, podle kterých odhadneš jejich výkon.[/quote]
Takže tam nejsou žádný stream procesory deaktivovaný? 50MHz není nic co by se dalo dotaktovat, takže pohoda.
Karta bude nová, bazar se cena pohybuje stejně nebo výš.
Googlil jsem hodně, a narazil jsem jenom na testy standartních edicí. Nejsem v GK tak zběhlý, tudíž nevím jestli těch 50MHz ovlivní o 5% výkon či o 20%.
Takže GTS250 Deep green bude nejvýkonější. Zdroj má nějaký noname 600W.
EDIT: No na hluk myslím nedá, všecko bude tišší než ta jeho karta co má teď :D Ati Radeon X1800
Osobně bych vzal HD5670. Zkus trošku googlit, najdeš spoustu testů grafických karet, podle kterých odhadneš jejich výkon.[/quote]
Takže tam nejsou žádný stream procesory deaktivovaný? 50MHz není nic co by se dalo dotaktovat, takže pohoda.
Karta bude nová, bazar se cena pohybuje stejně nebo výš.
Googlil jsem hodně, a narazil jsem jenom na testy standartních edicí. Nejsem v GK tak zběhlý, tudíž nevím jestli těch 50MHz ovlivní o 5% výkon či o 20%.
Takže GTS250 Deep green bude nejvýkonější. Zdroj má nějaký noname 600W.
EDIT: No na hluk myslím nedá, všecko bude tišší než ta jeho karta co má teď :D Ati Radeon X1800
Nemělo by tam nic být deaktivovaného. Navíc slušný prodejce vypíše všechny parametry, takže si to můžeš sám porovnat (nebo zkusit stránky výrobce) s kartou v nějaké recenzi. S tím dotaktováním bych si nebyl tak jistý, některé green karty nemají přídavné konektory napájení a to by při vyšších taktech nemuselo stíhat, chladič může být hodně slabý, můžou být použity vadné jádra co nezvládají standardní takty a nebo prostě můžeš mít smůlu jako já. Moje grafická karta i po minimálním přetaktování není stabilní.
Pro odhad výkonu stejných karet s různými takty ber přímou úměru, když bude mít o 10% nižší (vyšší) takty, tak bude mít přibližně i o 5÷10% nižší (vyšší) výkon. (k 5% se to bude blížit u přetaktovaných karet, k 10% u podtaktovaných karet).
Pro odhad výkonu stejných karet s různými takty ber přímou úměru, když bude mít o 10% nižší (vyšší) takty, tak bude mít přibližně i o 5÷10% nižší (vyšší) výkon. (k 5% se to bude blížit u přetaktovaných karet, k 10% u podtaktovaných karet).
[quote=NHKG;419579]Nemělo by tam nic být deaktivovaného. Navíc slušný prodejce vypíše všechny parametry, takže si to můžeš sám porovnat (nebo zkusit stránky výrobce) s kartou v nějaké recenzi. S tím dotaktováním bych si nebyl tak jistý, některé green karty nemají přídavné konektory napájení a to by při vyšších taktech nemuselo stíhat, chladič může být hodně slabý, můžou být použity vadné jádra co nezvládají standardní takty a nebo prostě můžeš mít smůlu jako já. Moje grafická karta i po minimálním přetaktování není stabilní.
Pro odhad výkonu stejných karet s různými takty ber přímou úměru, když bude mít o 10% nižší (vyšší) takty, tak bude mít přibližně i o 5÷10% nižší (vyšší) výkon. (k 5% se to bude blížit u přetaktovaných karet, k 10% u podtaktovaných karet).[/quote]
Ok.
Vemu mu teda tu GTS250 ta má přídavné konektory (2x 6-pin). Podle teplot mu to dotaktuju, jestli to půjde. Každopádně sem anšel test tady těchto GREEN karet proti ostatním řešením a nemá cenu kupovat 9800GT, když GTS250 DEEP GREEN je o něco výkonější. On nehledí na spotřebu ani na hluk, ale chce za co nejmíň peněz, nejvíc muziky.
Pro odhad výkonu stejných karet s různými takty ber přímou úměru, když bude mít o 10% nižší (vyšší) takty, tak bude mít přibližně i o 5÷10% nižší (vyšší) výkon. (k 5% se to bude blížit u přetaktovaných karet, k 10% u podtaktovaných karet).[/quote]
Ok.
Vemu mu teda tu GTS250 ta má přídavné konektory (2x 6-pin). Podle teplot mu to dotaktuju, jestli to půjde. Každopádně sem anšel test tady těchto GREEN karet proti ostatním řešením a nemá cenu kupovat 9800GT, když GTS250 DEEP GREEN je o něco výkonější. On nehledí na spotřebu ani na hluk, ale chce za co nejmíň peněz, nejvíc muziky.