Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MiniPCI port

Starejbar (5)|1.12.2010 21:15
Dobrý den, rád bych se zeptal zda by mi mohl někdo poradit, jestli jde zaměnit modem v MiniPCI portu za WiFi kartu do tohoto portu. Předpokládám, že pasovat bude, jen jak je to s anténou a kompatibilitou.

Jedná se o notebook Compaq Evo n800v

děkuji za radu
Richmond (8084)|1.12.2010 21:19
Anténa je většinou v displeji, ale jestli je u tohohle konkrétního modelu "předpřipravená" netuším, jinak byste musel pořídit ještě např. tohle http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Catalog.asp?ca=1627&it=9312
speedsnail (4876)|2.12.2010 01:08
N800 se za příplatek s WiFi prodával. Je tedy celkem slušná šance anténa tam je a konektor by měl někde u miniPCI slotu koukat. Máte foto jak to kolem toho slotu vypadá?
Starejbar (5)|2.12.2010 22:28
děkuji za reakce

vím, že nějaká wifi se do těchto evíček dávala, ale tuším, že hlavně do toho jejich multiportu. To je jakýsi port v monitoru.
No jinak foto zkusím dodat, ale ve stručnosti. U mini pci portu je někjajý drátek tuším dvoužílý a momentálně je připojený k modemu tak nevím co by tomohlo být, jinak jsem si tam kolem něj ničeho nevšiml.

V sobotu bych měl mít po ruce foťák a pravděpodobně i minipci wifi kartu tak to vyzkouším a hodím sem nějaké info,
Starejbar (5)|14.12.2010 11:47
OK takže už je vše hotovo a vyřešeno.

Jsem myslím dlužný sem napsat jak to probíhala a hlavně dopadlo :)

Takže sitauce následující:

wifi v minipci funguje to je to hlavní.

Jedná se o Intel PRO/Wireless 2200BG, kterou jsem vymontoval ze starého Fujistsu amilo pro V2000.
Problém byl trošku s anténou, která v Evíčku nebyla. Možná je někde v monitotu tam, kde je vyveden multiport pro připojení origo wifi, ale není u minipci portu. Naštěstí v amilu byla anténa vyvedená v těle notebooku pod krytku pantů, takže jsem vypreparoval i ji. Anténu jsem prozatím "namotal" do prostoru minipcia portu kam se v poho vydala. Zatím je signál v pohodě, takže tam asi zůstane a kdyby byl problém tak ji někam přetáhnu.

Toť asi vše. Ještě jednou díky